Haber
2014-03-03 06:45:22
MEB Ortak Aklı Öne Çıkarmalı

   

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak aklı öne çıkarması gerektiğini söyledi.

 

Murat Bilgin, Eğitim-Bir-Sen Eskişehir ve Kütahya şubelerinin düzenlediği genişletilmiş işyeri temsilcileri toplantılarına katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

İşyeri temsilcilerinin büyük ilgi ve coşkusuna teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bilgin, sendika olarak son iki yılda elde ettikleri kazanımları anlatırken, yıllarca yetkiyi elinde bulunduran sendikaların hiçbir kazanımlarının bulunmadığını ama Eğitim-Bir-Sen’in kazandığı başarıları kendileri kazanmış gibi kamuoyunu yanıltmaya çalıştıklarını söyledi.


 

Doğru ve Sağlam Bir Sendikacılık Yapıyoruz

Bunların sendikacılık anlayışının yalan dolan ve iftira üzerine kurulu olduğunu kaydeden Bilgin, “Ama bu yalan ve yanlış sendikacılığa karşı eğitim çalışanları 270 bin üye ile bizi yetkili yaptı. Bize teveccüh gösteriyor. Çünkü fikriyatımız doğru ve sağlam, sendikacılığımız doğru ve sağlam” şeklinde konuştu.

 

Bin yıl süreceği ileri sürülen zulüm ve baskı politikalarının 0n yıl dolmadan tarihin çöp sepetine gönderilmesinde sivil toplumun kararlı mücadelesinin katkısının büyük olduğunu ifade eden Bilgin, elde ettikleri kazanımları, verdikleri uzun soluklu mücadeleler sonucunda kazandıklarını vurguladı.

 

Murat Bilgin, 28 Şubat postmodern darbesiyle en çok ezilen, en çok hırpalanan kesimin mütedeyyin kadınlar olduğunu, okulun kapısından geri çevrilen, işten atılan ya da istifa etmek zorunda bırakılanların hep kadınlar olduğunu dile getirerek, gerçekleştirdikleri eylem ve etkinlikler sonucunda kamuda başörtüsü diye bir problemin kalmadığını, bu kazanımın elde edilmesinde; sivil itaatsizlik eylemi yapan, günlerce kar, yağmur ve soğuk demeden stantların başında imza toplayan kadınların payının büyük olduğunu kaydetti.


 

Yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı’nın, eğitimcilerle ilgilenmemek ve onlara fikrini sormamak gibi bir sıkıntısının bulunduğunu söyleyen Murat Bilgin, “MEB kurulduğundan beri bu durum geçerlidir. 800 bin kişilik bir aileyiz. Bu ülkenin en eğitimli kitlesiyiz ve en önemli işini yaptığımıza inanıyoruz. Bakanlık, ortak aklı öne çıkarmalı, uygulamalarda ve eğitim politikalarında, sonuçlar bütün toplumu ilgilendirdiği için, kararlar alınırken, bütün kesimlerin hassasiyetlerini dikkate almalıdır” diye konuştu.

 

Altınkaynak: İyi Bir Nesil Yetiştirmek Eğitimcilerin En Önemli Vazifesidir

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, ülke gençliğinin içinde bulunduğu durum ve olması gerektiği yeri düşündüklerinde, sendika olarak sorumluluklarının daha da arttığını dile getirerek, “Bu milletin en kıymetli varlıkları biz eğitimcilere emanettir. Bu neslin, anne babasına, ülkesine faydalı ve hayırlı bir nesil olmasını sağlamak zorundayız.  İnancına bağlı, tarih şuuruna sahip nesiller yetiştiremezsek, dünyanın dört bir yanında yanan ateşler bizim ülkemize, ocaklarımıza da sıçrayacaktır ve hiçbirimiz kendimizi bu ateşten koruyamayacağız. Eğitimciler olarak, en önemli vazifemiz budur” değerlendirmesinde bulundu.

 


 

Uçan: İnsanca Bir Yaşam İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, çalışanların hak ve menfaatlerini savunmanın yanı sıra ezilen, horlanan ve baskılara uğrayanların yanında olduklarını belirterek, sendika olarak, insanların hak ettiği şekilde yaşaması için ellerinden geleni yapmaya gayret ettiklerini ifade etti. Uçan, sendikaların temel gayesinin, çalışanların özlük ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi olduğunu ve bunu en iyi şekilde gösteren sendikanın da Eğitim-Bir-Sen olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Özen’e Ziyaret

Murat Bilgin, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’e, 1 No’lu Şube Başkanı İsmail Altınkaynak ile birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

Bilgin, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çok başarılı çalışmalara imza atanan Necmi Özen’in Eskişehir gibi Anadolu’nun ortasında yer alan bir şehirde yapacağı çalışmaların bütün ülkede daha hızlı bir şekilde yayılıp örnek alınacağını düşündüğünü ifade ederek, “Dolayısıyla bu çalışmaların Eskişehir kadar ülkemiz için de çok faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

 

Necmi Özen ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, kendisi hakkında ifade ettiği düşüncelerden dolayı Bilgin’e teşekkür etti. Öğrencileri dünya arenasında var olup mücadele edecek vasıflarla donatmaları gerektiği bilinci ile çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Özen, “Türkiye artık dünyada söylediği söz merak edilen, konuştuğu zaman dikkatle dinlenen bir ülkedir. Bu bayrak daha da yukarı çıkarılmalıdır. Bu milletin çocukları tarihte her zaman çok büyük işler başardı. Yarın da aynı başarıları yakalayacaktır. Çünkü o cevher, yetenek mevcuttur ve artık imkânlara da sahiptir” ifadelerini kullandı.


 

Anadolu Üniversitesi ve ESOGÜ Rektörleriyle Görüşme

Murat Bilgin, Eskişehir’de bulunan üniversitelerin rektörlerini de ziyaret etti. Bilgin, Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Duran Katar ve 2 No’lu Şube Başkanı Abdurrahman Yıldırım ile birlikte, ilk olarak Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ı ziyaret ederek, “Anadolu Üniversitesi gibi mazisi köklü bir üniversitenin rektörü olarak Naci Gündoğan gibi başarılı ve herkes tarafından sevilen bir ismi görmekten son derece mutluyuz. Naci Gündoğan ile birlikte üniversitemizin akademik başarıları ile hem yurt içinde hem de yurt dışında adından sıklıkla söz ettireceğine inanıyor ve bunu gönülden diliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Rektör Naci Gündoğan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sivil toplum kuruluşlarının, gelişen toplumların en büyük gücü olarak göze çarptığını söyleyerek, şöyle konuştu: “Ülkemiz üniversitelerinin en büyük sıkıntılarından biri, toplumla bütünleşememe olarak görülüyor. Sendikaları bu sıkıntıları aşmada önemli bir partner olarak görüyor ve değerlendiriyoruz.”



 

Daha sonra ESOGÜ’ye geçen Murat Bilgin, Rektör Hasan Gönen’le bir görüşme yaptı. ESOGÜ’nün genç bir filiz olarak kökleşip önemli başarılar kazanmasını dilediklerini belirten Bilgin, bunun için üniversitede eski Türkiye’ye ait alışkanlıkların terk edilmesi, toplumun ve çalışanların beklentilerinin karşılanarak demokratik bir liderlik gerektiğini söyledi.



 

Eğitim-Bir-Sen ESOGÜ Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Duran Katar, üniversite idaresinin tüm sendikalara eşit ve objektif olması gerektiğini ifade ederek, bu konuda yaşanan sıkıntıların demokrasinin beşiği olması gereken üniversiteleri huzursuzluğun ve çatışmanın odağı yaptığını vurguladı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen