Haber
2012-09-07 07:31:47
MEB: Sorunlarin Çözümü Için Bütün Alternatifleri Degerlendiriyoruz

Yeni egitim ögretim yili önümüzdeki hafta basliyor. Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, basta ögretmenlerin özür grubu atama taleplerinin yerine getirilmemesi olmak üzere birçok konuyu Milli Egitim Bakanligi Müstesar Yardimcisi Zübeyir Yilmaz ile görüstü.

Ahmet Özer, görüsmede Müstesar Yardimcisi Yilmaz’dan, aile bütünlügü saglanamamis ögretmenlerimizin feryadinin, egitim ögretim baslamadan sona erdirilmesi için çözüm önerilerimizin bir an önce degerlendirilmesini istedi. Özer, il disi ve özür grubu atamalarinda yasanan sikintinin teklif ve taleplerimizin yerine getirilmemesinden kaynaklandigini belirterek, “Alan degisikligi simdiye kadar çoktan yapilmis, becayis uygulamasinin önü de açilmis olmaliydi. Zaman verimli kullanilamadi ve geldigimiz noktada sorunlar hala ortada durmaktadir” dedi.

Sendika olarak defalarca görüsmeler yaptiklarini ve önerilerini paylastiklarini dile getiren Özer, “egitimciler önerilerimizin gereginin yapilmamis olmasinin sikintisini yasamaktadir. Zaman henüz çok geçmis degildir. Ivedi bir adimla birçok konuda rahatlama saglanabilir. Bu konuda önerilerimizin samimiyetle degerlendirilmesi gerekmektedir” seklinde konustu.

Egitim-Bir-Sen’in taleplerinin gündemlerinde oldugunu belirten Müstesar Yardimcisi Zübeyir Yilmaz, “Egitim ögretim yilinin sorunsuz baslamasi için elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz. Özür durumu tayin taleplerinizin yerine getirilmesi ve becayis talebiniz dâhil birçok konu gündemimizdedir. Sorunlarin çözümü için bütün alternatifleri degerlendiriyoruz” diye konustu.

Bakanliga Sundugumuz Önerilerimiz Sunlar:

Özür Grubu ve Ögretmen Atamalari

-Özür grubu atamalarinda kaymakam, hâkim, polis ve askerlerin ögretmen eslerine nakil hakki verilmesi ve diger ögretmenlere il emri verilmemesi MEB’de ayrimcilik olusturur. Ögretmenleri ikinci sinif konumuna düsürür. Özür grubunda bu hak herkese verilmelidir.

-Anadolu Lisesi sinavini kazanan ögretmenlerin Anadolu statüsüne atamalari hemen yapilmalidir.

-SBS sonucu ile çocugu baska bir ildeki ortaögretim kurumuna yerlesen ögretmenlere de bu ile atamalarinin yapilmasi saglanmalidir.

-Il disi ve özür grubundan tayin çiktigi için ilisigini kesen ama esleri özür grubunda tayin basvurusunda bulunamayan veya tayini çikmayanlarin aile bütünlügünün korunmasi için istekleri dâhilinde tayin iptalleri yapilmalidir.

-Yeni açilan imam hatip okullarinda meslek dersleri ögretmen ihtiyacinin giderilmesi saglanmalidir.

-Ögretmenlere yer degisikliginde becayis hakki getirilmelidir.

-Il içi özür durumuna bagli yer degisikliginde ögretmenlerin özürlerinin oldugu yerlesim birimine atamalari yapilarak magduriyetleri giderilmelidir.

-Dogu ve Güneydogu illerinde ögretmen açiginin giderilmesinin yolu bölge tazminati verilerek saglanmalidir.

Norm Fazlasi Olabilecek Ögretmenler ve Alan Degisikligi

-Norm fazlasi ögretmenler okullarinda idari, nöbet vb. görevler verilerek üç yil boyunca degerlendirilmelidir. Baska okullara gönderilmemelidir.

-Brans degisikligi okullar açilmadan yapilmali. Brans degisikliginde her türlü kolaylik saglanmali ve il disi seçenegi olmalidir. Ücretsiz izinde olanlar da müracaat edebilmelidir.

-Brans degisikliginde Anadolu liselerindeki bos normlarda duyuruya çikarilmalidir. Ögretmenlerinin Anadolu statüsünde olup olmadiklarina bakilmaksizin mezuniyet alani ve yan alanlari dikkate alinarak brans degisikligi imkani verilmelidir.

-Ön lisans sonrasi farkli alanda lisans tamamlayan sinif ögretmenlerine brans degisikligi imkani sunulmalidir.

Okullar

-Açik lise kayitlari serbest birakilmalidir.

-Okullarda norm fazlasi ögretmen sayisina göre sinif mevcutlari yeniden olusturulmalidir.

-Derslik ihtiyacinin giderilmesi için alternatif çözümler üretilmelidir.

-Tüm okullara hizmet alimi için bütçe verilmelidir.

-66 -72 ay arasi çocugunu okula göndermek istemeyen veliden rapor istenmemelidir.

-Ders saatleri belirsizligini koruyor. Sabah saat kaçta derse baslanacak? Ders saatleri, teneffüsler kaçar dakika olacak? Ögrenciler aksam kaçta okuldan ayrilacaklar? Bu konular açiklanmalidir.

Okul Yöneticileri

-Okulu ortaokul olarak degisen sinif ögretmeni idarecilerin magduriyetleri giderilmelidir.

-Idareci olan sinif ögretmenlerinden brans degistirecek olanlarin idarecilikleri üzerinde kalacak sekilde bir düzenleme yapilmalidir.

-Egitim Kurumlari Yönetici Atama Yönetmelik degisikligi çalismalari egitim hizmet kolunda yetkili olan sendikamiz ile birlikte yapilmalidir. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen