Haber
2009-10-28 06:19:56
MEB’den Harcirah Talebimize Olumlu Cevap

26.10.2009 tarihinde Milli Egitim Bakanligi’na yazi göndererek, 31 Ekim ve 1 Kasim 2009 tarihlerinde yapilacak sinavlara, memuriyet mahalli disindaki yerlesim birimlerinde girecek ögretmenlere, 6245 Sayili Harcirah Kanunu uyarinca, geçici görev yollugu ödenmesini; 27.10. 2009 tarihinde ise, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas ve Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci; Strateji Gelistirme Baskani Ahmet Fikret Bayrakli’yi ziyaret ederek, görev mahalli disinda müdür ve müdür yardimciligi seçme sinavlarina girecek ögretmenlerin geçici görev yolluklari ile 30 Ekim 2009 Cuma günü domuz gribi sebebi ile okullarin tatil olmasindan dolayi ögretmenlerin ek ders ücretlerinin ödenmesini istemistik.

 

Milli Egitim Bakanligi Strateji Gelistirme Baskanligi, harcirahlarin ödenmesine iliskin yazimiza cevap verdi. Cevabi yazida, “31/12/2005 tarih ve 26040-3. mükerrer sayili Resmi Gazete’de yayimlanan Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeligi’nin 22. maddesinin (a) bendinde; ‘Yurtiçi görev yolluklarinin ödenmesinde;

-Görevlendirme yazisi ve harcama talimati,

-Yurtiçi/yurtdisi Geçici Görev Yollugu Bildirimi (örnek 27)

-Yatacak yer temini için ödenen ücretlere iliskin fatura,

 

Ödeme belgesine baglanir’ hükmü ile yine ayni Yönetmeligin 27’nci maddesinin (e) bendinde ise ‘Görevine ait mesleki ve sihhi yeterliliklerinin tespiti veya kurumlarinca görülecek lüzum üzerine sinav için gönderilenler ile yurtiçinde mesleki bilgilerini artirmak amaciyla memuriyet mahalli disinda açilan kurs veya okullara gönderilenlerin söz konusu sinav veya kursa katildigini gösteren belgenin ödeme belgesine baglanmasi gerekir’ hükmü yer almaktadir. Bu nedenle, görev mahalli disinda düzenlenen müdür ve müdür yardimciligi sinavina katilan personele kadrosunun bulundugu yer tarafindan geçici görev yollugunun ödenmesi gerektigi degerlendirilmektedir” denildi.

 

Strateji Gelistirme Baskanligi’nin cevabi yazisindan anlasildigi üzere, egitim kurumlari müdür ve müdür yardimciligi seçme sinavlarina girecek adaylara geçici görev yollugu ödenecektir. Bunun için, görev mahalli disinda seçme sinavina girecek üyelerimizin kurumlarindan izin onayi almalari gerektigi tarafimizdan degerlendirilmektedir.

 

 Ilgili Talep Yazimiz

 Bakanligin Cevap Yazisi

 Bireysel Izin Dilekçe Örnegi

 Sube Toplu Izin Onay Dilekçe Örnegi

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen