Haber
2014-03-17 06:45:35
MEB'de Belirli Köhnemiş Zihniyetlerin Saltanatı Son Bulsun

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, Milli Eğitim’de tükenmişlik hissi içerisinde metal yorgunluğu yaşayan yöneticiler yerine eğitime ivme katacak yeni yeteneklere sorumluluk verilmesi, yeni MEB yasasında okul idarecilerimizle ilgili yapılan düzenlemelerle genç, dinamik ve aktif eğitimcilerin önünü açılması, artık Milli Eğitim’de belirli köhnemiş zihniyetlerin saltanatına son verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Murat Bilgin, Eğitim-Bir-Sen Giresun ve Ordu şubelerinin genişletilmiş işyeri temsilcileri, Samsun Şubesi’nin il divan toplantısına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bilgin, eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini savunmanın yanı sıra, ezilen, horlanan ve baskılara maruz kalanların, mağdur ve mazlumların yanında yer aldıklarını söyledi.



 

Sendika olarak son iki yılda, biri mutabakatsızla, biri mutabakatla sonuçlanan iki toplu sözleşmede 18 kazanıma imza attıklarını dile getiren Bilgin, yıllarca yetkiyi elinde bulunduranların hiçbir kazanımlarının bulunmadığını ama bunların, Eğitim-Bir-Sen’in kazandığı başarıları kendileri kazanmış gibi kamuoyunu yanıltmaya çalıştıklarını kaydetti.



 

“Eğitim-Bir-Sen olarak bizler çalışanlarımızın karşısına çıktığımızda yaptığımız çalışmalar ve kazanımlarımızı anlatarak desteklerini talep ediyoruz” diyen Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıllardır hiçbir kazanım elde edemeyen diğer sendikalar ise hep korku salarak, birilerini kötüleyerek sendikacılık yaptıklarını zannediyor. Çünkü eğitim hizmet kolunda anlatabilecekleri bir tek kazanımları ya da faydalı bir tek çalışmaları yoktur. Eğitim-Bir-Sen, yetkili olduğu son iki yılda 18 kazanımla eğitim çalışanlarının desteğini boşa çıkarmamıştır.”

 

MEB Kanunu’nda yapılan değişiklikleri de değerlendiren Bilgin, Milli Eğitim’de tükenmişlik hissi içerisinde metal yorgunluğu yaşayan yöneticiler yerine eğitime ivme katacak yeni yeteneklere sorumluluk verilmesi gerektiğini ifade etti.



 

Bilgin, eğitimcilere 3600 ek gösterge verilmesi, ek derslerin vergi diliminden çıkartılması, nöbet görevi karşılığında ek ders verilmesi için çalışacaklarını vurguladı.



 

Bin yıl süreceği iddia edilen zulüm ve baskı politikalarının 10 yıl dolmadan tarihin çöp sepetine gönderilmesinde sivil toplumun kararlı mücadelesinin olduğunu dile getiren Bilgin, “Bizlere kimse özgürlük bahşetmedi, elde ettiğimiz kazanımlar verdiğimiz uzun soluklu mücadeleler sonucunda kazanıldı” ifadelerini kullandı.

 

Teşkilat disiplinine ağırlık ve önem vereceklerini, temsilcisiz işyeri bırakmayacaklarını ifade eden Bilgin, ekip çalışmasına önem vereceklerini, amatör ruhtan asla taviz vermeyeceklerini ama profesyonel çalışmanın işleyişini de asla ıskalamayacaklarını söyledi.


 

Eğitim-Bir-Sen, Duruş ve Değerler Birlikteliğidir

Medeniyet değerlerimizi baz alarak yarının tarihine olumlu ve erdemli bir miras bırakmanın; tarihe not düşmenin ve insanlık birikimine katkıda bulunarak yarının inşasında aktif rol almanın çabasında olduklarını kaydeden Murat Bilgin, şöyle konuştu:

“Eğitim-Bir-Sen bir birlikteliktir. Yalnız bu birliktelik, sıradan, rastgele tasarlanmış bir birliktelik değildir. Mazisi, amacı olan, bir gayret etrafında şekillenen bir birlikteliktir. Kuruş değil, duruş birlikteliğidir, değerler birlikteliğidir. Bürokratik oligarşinin toplum mühendisliği ve jakoben yaklaşımı yerine millet iradesinin hakim olduğu özgürlükçü anlayışı benimseyen, bu konuda belirlediği yol haritası doğrultusunda sahaya çıkan Eğitim-Bir-Sen teşkilatı, bulunduğu konumla yetinmeyerek zirvedeki yerini sağlamlaştırmanın, mazlumun ve mağdurun sesi olmanın mücadelesini, çalışmalarına ara vermeden sürdürmektedir” diye konuştu.



 

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Girgin’e Ziyaret

Murat Bilgin, Samsun 1 No’lu Şube Başkanı Nejdet Güneysu ve Şube Başkan Vekili Orhan Demircioğlu ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Bilgin, Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde başarılı çalışmalara imza atan Girgin’in Samsun’da yapacağı çalışmaların bütün ülkede çok faydalı olacağına inanıyorum” dedi.



 

Aytekin Girgin ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, kendisi hakkında ifade ettiği düşüncelerden dolayı Bilgin’e teşekkür etti. Öğrencileri dünya arenasında var olup mücadele edecek vasıflarla donatmaları gerektiği bilinci ile çalışmalarını sürdüreceğini kaydeden Girgin, “Bu milletin çocukları tarihte her zaman çok büyük işler başardı. Yarın da aynı başarıları yakalayacaktır. Çünkü o cevher, yetenek mevcuttur ve artık imkânlara da sahiptir” ifadelerini kullandı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen