Haber
2016-01-18 07:00:22
Medeniyetimizin ihyası, geleceğimizin inşası için mücadele ediyoruz

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, eski sendikal ezberi bozarak, sendikacılık alanında yeni bir çığır açtıklarını ifade ederek, “Türkiye’de emek ve ekmek kavgasına yeni anlam kazandırmak için sendikal yolculuğa çıktık. Sendikacılığı kavga zemininden çıkarmak için ilk adımı attık. Özlük ve özgürlük mücadelesi verirken, aynı zamanda mazlum ve mağdurların yanında yer alıyor, yeni bir geleceğin inşası için çaba harcıyoruz” dedi.

İzmir ve Muğla’da üyelerle bir araya gelen Atilla Olçum, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



 

Sendikacılığı kavga zemininden çıkardık

Eğitim-Bir-Sen’in, milleti adına kaygısı, kavgası ve sevdası olanların buluştuğu bir adres olduğunu belirten Olçum, “Bu milletin geleceği ile ilgili idealleri olan, bu konuda söyleyecek sözü, gücü, birikimi ve projeleri olan, gücünü ve birikimini milletin ve ümmetin değerlerinden alan ve medeniyet değerlerimizin yeniden inşası ve ihyası için yarınlara dair söyleyecek sözü olan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Eski sendikal ezberi bozarak, sendikacılık alanında yeni bir çığır açtık. Türkiye’de emek ve ekmek kavgasına yeni anlam kazandırmak için sendikal yolculuğa çıktık. Sendikacılığı kavga zemininden çıkarmak için ilk adımı attık. Sendikacılığı medeniyet değerlerimiz doğrultusunda yeniden biçimlendirdik” şeklinde konuştu.



 

Özlük ve özgürlük mücadelesi verirken, mazlum ve mağdurların sesi olma misyonunu da üstlendiklerini kaydeden Olçum, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın ‘hangi düşüncede olursa olsun, hangi fikir kampı içerisinde yer alırsa alsın, onun bir insan olarak kabul görmesi, inancından dolayı horlanmaması lazım. İsterse benim inancımın tam zıddı olsun. Ben ona da hakk-ı hayat tanınmasının kavgacısıyım’ ifadelerini ete kemiğe büründürdük. Hiçbir haksızlığa, zulme bigâne kalmadık. Hep mazlumun ve mağdurun yanında yer aldık ve almaya da devam ediyoruz. Sendika olarak, medeniyetimizin ihyası, geleceğimizin inşası için çaba harcıyoruz.”


Sorun çözüyor, kazanımlara imza atıyoruz

Eğitim-Bir-Sen’in kazanımlarına da değinen Olçum, eğitim çalışanları için onlarca kazanıma imza attıklarını dile getirerek, “Nöbete ücret ödenmesi talebimizi kabul ettirerek, angaryaya son verdirdik. Sınav ücretlerindeki adaletsizliği ortadan kaldırtarak, ücretleri yüzde 250 artırdık. 159 TL ek ödemeyle 4/C’li personele ilave artış sağladık. YURTKUR’da fazla çalışma ücretini yüzde 100 artırdık. Akademisyenlere yükseköğretim tazminatı kazandırdık. Cuma namazı konusunda yaşanan mağduriyeti sona erdirdik. Bunlar, gerçekleşmesini sağladığımız onlarca kazanımdan sadece birkaçı. Bizler sorun çözmeye, yeni kazanımlar elde etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.





İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ali Musa Bina, teşkilat eğitim programlarına ağırlık vererek, bu programları bundan sonra yılda en az bir kez tekrarlamayı düşündüklerini söyledi.



 

Muğla Şube Başkanı Önder Uçak ise, bütün mazlum ve mağdurların haklarını arayan bir sivil toplum örgütü olduklarını ifade etti.

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şube teşkilat eğitim programında, Memur-Sen Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Rahmi Akyüz, “Eğitim-Bir-Sen Teşkilatı ve Temel Özellikleri”, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Danışmanı Hıdır Yıldırım, “Eğitim-Bir-Sen Tarihi” ve Dr. Mustafa Bostancı ise “Sosyal Medya ve Algı Yönetimi” konulu birer sunum yaptılar. 
 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen