Haber
2014-08-02 07:50:32
Medeniyetimizin Yeniden İnşası İçin Mücadele Veriyoruz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, medeniyetimizin yeniden inşası için mücadele verdiklerini belirterek, kimliğine bakmadan zalimlerin karşısında olmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi Güvende Yaylası’nda düzenlenen geleneksel yayla şenliğine katılan Gündoğdu, önemli açıklamalarda bulundu.

 

Gündoğdu, “Kadim medeniyetin ortak varisleri olarak medeniyetimizin yeniden inşası için mücadele verdiklerini ifade ederek, “Bosna, Karabağ, Musul, Kerkük, Telafer, Suriye, Türkistan’a sırtımızı dönemeyiz, Mısır’da Esmaların, Gazze’de kardeşlerimizin çığlığına kulak tıkayamayız. Memur-Sen, kimliğine bakmadan zalimlerin karşısında oldu, olmaya devam edecek. Biz, ‘Evdeki yangını söndürürüm, mahalledeki yangına karışmam’ anlayışında olamayız. Mesele ümmetin meselesidir, emperyalizmle, Siyonizm’le mücadele meselesidir, BM’nin değil Birleşmiş Yüreklerin meselesidir” dedi.

 

 

Milletin İradesine İpotek Koymak İstiyorlar

 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Gündoğdu, şöyle devam etti: “Çatı adayı, ‘toplum isterse terörist başı da affedilebilir’ deyince, çözüm sürecine karşı çıkan konfederasyon ve partiye ‘tasvip ediyor musunuz’ diye sormuştum. Laf kalabalığını cevap olarak algılatmak için boncuk boncuk dizilmişlerdi. Şimdi korkulan şey, çatı adayı Fatiha’yı okuyamıyor, İstiklal Marşı’nı bilmiyor, şayet andımızı da bilmiyorsa halimiz ne olacak? Milleti tanısalardı mesnetsiz çatıya da, adaya da itibar etmezlerdi. Toplumun iradesine ipotek koymak isteyenlerin aksine biz evrensel hukuk, ebedi kardeşlik için çözüm sürecine destek verdik. Kadim medeniyetin ortak varisleri olarak medeniyetimizin yeniden inşası için mücadele verdik, vermeye devam ediyoruz.”

 


 

Bin Yıllık Desende Bir Ve Beraberiz

 

“Memur-Sen, Türkiye’nin her yerinde vardır, herkesle birliktedir” diyen Gündoğdu, “Çözüm sürecinin kalıcı olması için, kan ve gözyaşının ebediyen durması için, Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan serçe misali barışa, kardeşliğe, birlikte yaşamaya katkı yapıyoruz. Çözüm sürecinde yaptığımız açıklamalarda, Memur-Sen’in iki kırmızı çizgisi var dedik. Biri,  şehitlerin ruhu ile şehit yakınlarının ve gazilerin incitilmemesiydi. Hamdolsun, bugün artık şehit cenazeleri gelmiyor. Akil İnsanlar Heyeti içinde aktif sorumluluk alarak bu olumlu gelişmede payımız olduğu için mutluyuz.  İkinci kırmızı çizgimiz, çalışanların iş güvencesidir dedik. Bu hassasiyetlerimizi haykırmaya devam edeceğiz. Bu yolda mücadele edeceğiz. Çözüm sürecini; ilk kırmızı çizgimizin gereği olarak destekledik. Oğlunu şehit vermiş anaların gözyaşlarının dinmesi için destekledik. Aleviler, Kürtler, başörtülüler, Romanlar öteki olmasın, beriki olsun diye destekledik. Anadolu’yu karış karış dolaştık. Anadolu insanı ile dertleştik. Ülkemizin her karış toprağını, her insanını bir bildik. 81 vilayet bizim vilayetimizdir dedik. Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Boşnak’ıyla, Arnavut’uyla, Roman’ıyla, Gürcü’süyle, Abaza’sıyla, Arap’ıyla kim olursa olsun 76 milyon kardeşiz, bin yıllık desende bir ve beraberiz” şeklinde konuştu.

 

Biz Tarafız

 

Zulüm karşısında tarafsız olmayacaklarını vurgulayan Gündoğdu, Orta Afrika, Doğu Türkistan, Irak, Myanmar, Suriye, Mısır ve birçok İslam coğrafyasında zulümler varken tarafsızlıktan söz edilemeyeceğini kaydederek, şunları söyledi: “Bir de tarafsızlıktan söz ediliyor. Vicdansızlık! Tarafımız belli. Zulmün karşısında, mazlumun yanındayız. Memur-Sen olarak, millet iradesinin yanında durmaya devam edeceğiz. Filistin’den yana tarafız. Filistin devletinin yanındayız, Gazze’den tarafız. Gazze direnecek ve kazanacak. Gazze’yle birlikte milletimiz kazanacak, ümmet kazanacak, insanlık ve insanlık vicdanı kazanacak. Filistin, ümmetin yüz akıdır. Filistin, direnişin simgesidir. Akif İnan’ın emanetçisi olmak, Mescid-i Aksa’nın ümmete hasretini bitirmeye adanmaktır. Biz, ‘Evdeki yangını söndürürüm, mahalledeki yangına karışmam’ anlayışında olamayız. Mesele, ümmetin meselesidir, emperyalizmle, Siyonizm’le mücadele meselesidir, BM’nin değil Birleşmiş Yüreklerin meselesidir. Bosna, Karabağ, Musul, Kerkük, Telafer, Suriye, Türkistan’a sırtımızı dönemeyiz, Mısır’da Esmaların, Gazze’de kardeşlerimizin çığlığına kulak tıkayamayız. Memur-Sen, kimliğine bakmadan zalimlerin karşısında oldu, olmaya devam edecek. Memur-Sen, model sivil toplum kuruluşudur. Erdemliler hareketidir. Memur-Sen Türkiye’nin her yerinde vardır, herkesle birliktedir.”

 

Yeni Cumhurbaşkanı Kalkınmaya Öncülük Etmeli

 

Cumhurbaşkanlığı seçimini ‘özgürlüğe açılan kapı’ olarak değerlendiren Gündoğdu, 12. cumhurbaşkanının halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olması dolayısıyla da tarihte farklı olarak anılacağını dile getirdi. Gündoğdu, cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilmesinin önemli sonuçlarının olacağını ifade ederek, “12. cumhurbaşkanının belirlenmesine yönelik seçim süreci, adaylarıyla, siyasi partilerin yaklaşımıyla, seçim aşaması, sonuçların açıklanma ve yorumlanmasıyla cumhurbaşkanının halk tarafından seçimine ilişkin müktesebatı ve teamülleri oluşturmak gibi önemli bir işlevi de görecek. Memur-Sen ailesi olarak, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin milletimizin birliğine ve dirliğine katkı sunacak bir süreç olmasını temenni ediyoruz. Halkın seçtiği yeni cumhurbaşkanının Türkiye’nin demokratikleşmesine, sivilleşmesine, özgürleşmesine, kardeşlik iklimiyle bütünleşmesine, kalkınmasına liderlik yaparak ‘Yeniden Büyük Türkiye’ inşası ve kadim medeniyetimizin ihyası hedefine öncülük etmesini diliyoruz. Dünya mazlumlarının sesi olacak güçlü bir cumhurbaşkanı istiyoruz” diye konuştu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen