Haber
2012-01-09 06:29:09
Mehmet Akif Inan, Memleketi Sanliurfa’da Anildi

‘Kudüs Sairi’ Mehmet Akif Inan, vefatinin 12. yildönümünde memleketi Sanliurfa’da çesitli etkinlilerle anildi. Gündüz mezari basinda anma programi düzenlenen Inan için aksam da Belediye Nikah ve Konferans Salonu’nda ‘Sivil Toplumun Önemi’ konulu panel düzenlendi.

Panelde konusan Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, ‘Kudüs Sairi’ olarak taninan kurucu genel baskanimiz, sair ve yazar Mehmet Akif Inan’in ismini Gazze’de insaati devam eden bir hastaneye vermeye hazirlandiklarini söyledi. Gündogdu, suurlu bir dava adami olarak nitelendirdigi Akif Inan’in, siirlerinde dile getirdigi yasam anlayisini, hayattayken eylemlerine de yansittiginin görüldügünü kaydetti.

Akif Inan’in izinden giden binlerce insanin bulundugunu belirten Gündogdu, “Sair olan Akif agabeyimizin farkindaligini ortaya koymak gerekiyor. Nasil Arif Nihat Asya’nin ‘Bayrak’, Necip Fazil Kisakürek’in ‘Çile’, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Sehitleri’ siirleri toplumun gönlünde taht kurmussa, Mehmet Akif Inan’in da ‘Mescid-i Aksa’ siiri milli ve manevi heyecan asilamaya, gönüllerde taht kurmaya devam ediyor” dedi.

Gazze Hastanesi'ne Akif Inan Ismi

Mehmet Akif Inan sevgisinin Sanliurfa’da baslayip, Ankara’da ve yurdun çesitli yerlerinde devam ettigini dile getiren Gündogdu, bunun göstergelerinden birinin Sanliurfa ve Ankara’da okullara “Mehmet Akif Inan” ismini koyma gelenegi oldugunu ifade etti.

Gündogdu, Türkiye’de ve dünyada birçok egitim kurumuna Mehmet Akif Inan ismini vermek istediklerini belirterek, söyle konustu: “Gönlümüzde, ‘Mescid-i Aksa’ sairinin isminin Filistin’de bir üniversiteye, külliyeye, hastaneye veya bir kültür merkezinin üzerinde yasatilmasi, bayraklastirilmasi geçiyor. Yine ülkemizde bir üniversitenin ismi de ‘Mehmet Akif Inan Üniversitesi’ olabilir. Belki Akif Inan’in mirasi anlayisiyla el uzattigimiz Somali, Kenya ve Açe’de de bu isim anilabilir. Daha önce de dile getirdigimiz bu çagrimiza Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanimiz Faruk Çelik’ten de önceki gece katildigi toplantida olumlu cevap geldi. Bakan Çelik, TIKA’nin yurtdisinda hastaneler yaptigini ve bir kisminin bittigini; Gazze’de insaat halinde olan bir hastaneye Akif Inan isminin verilebilecegini söyledi. Bu talebimizi birlikte Basbakanimiz Recep Tayyip Erdogan’a iletecegiz. Kudüs Sairimiz Mehmet Akif Inan’in ismini Gazze’de insaati devam eden bir hastanemize vermeye hazirlaniyoruz. Insallah orada Mehmet Akif Inan isminde bir hastanenin açilisini gerçeklestirecegiz.”

Hak-Is Genel Baskani Mahmut Arslan, Sanliurfa Valisi Celalettin Güvenç, Türkiye Yazarlar Birligi Genel Baskani Ibrahim Ulvi Yavuz, Mehmet Akif Inan’in agabeyi Dr. Ahmet Inan’in da birer konusma yaptigi panel öncesinde Inan’in torunu Büsra Inan, dedesinin bir siirini okudu.  


Çok Sayida Davetli Katildi

Vefatinin 12. yildönümü dolayisiyla düzenlenen anma töreni ve panele, Ahmet Gündogdu’nun yanisira, Mehmet Akif Inan’in kardesleri Arif Inan, emekli Yzb. Mustafa Inan, Inan ailesi, yakinlari ve sevenleri, AK Parti Sanliurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Belediye Baskani Dr. Ahmet Esref Fakibaba, GAP Kalkinma Idaresi Baskani Sadreddin Karahocagil, TYB Vakfi Baskani Mehmet Dogan, TYB Vakfi Baskan Yardimcisi Ahmet Fidan, Sair-Yazar Recep Garip, Kültür Il Müdürü Selami Sahin, Memur-Sen Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreteri Ahmet Kaytan, Belediye Baskan Vekili M. Fevzi Yücetepe, Belediye Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Necmi Karadag, TYB Sanliurfa Sube Baskani Cuma Agaç, Memur-Sen’e bagli sendikalarin sube baskanlari ve yönetim kurulu ile çok sayida davetli katildi.

Basbakan Erdogan Telgraf Gönderdi

Bu arada, Basbakan Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere, törene katilamayan AK Parti Sanliurfa milletvekilleri Emin Önen, Kasim Gülpinar, Mehmet Akyürek, Yahya Akman, Abdülkerim Gök, Zeynep Karahan Uslu, Seyit Eyyüpoglu ve Halil Özcan telgraf gönderdiler. 


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen