Haber
2010-01-06 06:20:17
Mehmet Akif Inan’in Tez Çalismasini Kitaplastirdik

Kurucu Genel Baskanimiz Sair, Mütefekkir Mehmet Akif Inan’in, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Cografya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyati Bölümü mezuniyet tezi olan “Cum- huriyet’ten Sonra Türk Siiri”ni kitaplastirdik.

 

Mehmet Akif Inan’in, ku- rulusunda ve teskilatlan- masinda büyük emek harcadigi, 8 yil boyunca düsüncesini ve sanatini esere dönüstürememe pahasina, mücadeleciliginin bir eseri olarak addedip genel baskanligini yürüttügü Egitim-Bir-Sen olarak, denemelerinden olusan Din ve Uygarlik, Edebiyat ve Medeniyet Üzerine; siirlerinden olusan Hicret ve Tenha Sözler adli kitaplarinin 2006 yilinda yeni baskilarini yapmis, 2009 yilinda da ailesinden sendikamiza intikal eden birikimini, çesitli gazete ve dergilerde kalmis yazilarini ve söylesilerini “Edebiyat, Kültür ve Sanata Dair”, “Söylesiler”, “Aydinlar, Bati ve Biz”, “Mirasi Kusanmak”, “Siyaset Kokan Yazilar”, “Islâm Dünyasi ve Ortadogu” adlariyla 6 kitapta biraraya getirerek, O’na olan vefa borcumuzu bir nebze olsun ödeme gayreti olmak üzere yayimlamistik.

 

Vefatinin 10. yildönümünde ise, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Cografya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyati Bölümü mezuniyet tezini kitaplastirarak, yayimladik.

 

Yüksekögrenimine 1959’da baslayan Mehmet Akif Inan, ikinci siniftayken tahsilini birakmis, uzun bir ara verdikten sonra Nuri Pakdil’in israriyla yarim biraktigi tahsiline yeniden dönmüs ve 1971 yilinda “Cumhuriyet’ten Sonra Türk Siiri” baslikli tezi hazirlayarak mezun olmustur.

 

Mehmet Akif Inan’in vefatinin ardindan yapilan bir oturumda Rasim Özdenören, tez ile ilgili olarak Tez Danismani Prof. Dr. Kenan Akyüz’ün, “Akif, sen bitirme tezi degil, doçentlik tezi hazirlamissin” diyerek begenisini yansittigini aktarmistir.

 

Mehmet Akif Inan’in mümbit bir zemin olarak görüp ömrünün en verimli çagini mücadelesine hasrettigi sendikaciligi, onun idealleri dogrultusunda sayisi 150 bini asan Egitim-Bir-Sen’in seviyeli, ilkeli, millet eksenli, degerleri kucaklayan durusuyla anlamlandirirken, kendisini Egitim-Bir-Sen’in anlayisiyla özdeslestiren kitleyi de kurucusunun üretimleriyle bulusturma yolunda yeni bir eser yayimlamaktan büyük mutluluk duyuyor, Kurucu Genel Baskanimizi bu vesileyle bir defa daha rahmetle aniyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen