Haber
2014-01-13 06:44:36
Mehmet Akif İnan'ın Emanetini Sonsuza Kadar Koruyacağız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Mehmet Akif İnan’ın davasına sahip çıktıklarını ve emanetini sonsuza dek koruyacaklarını söyledi.
 

Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi’nin düzenlediği ‘İşyeri Temsilcileri ve Kurum Yöneticileri’ toplantısı ile Mehmet Akif İnan’ı anma programına katıldı.
 

İşyeri temsilcileri ve kurum yöneticileri toplantısında konuşan Ahmet Gündoğdu, gönülleri imar etme hedefiyle rahata değil, meşakkate talip olarak sendikal düzlemde yol açan öncülerin manen ve maddeten oluşturulmuş her türlü engeli aşan cesur ve kararlı adımlarının, öncülerin bıraktığı izden ilerleyip hedefe giden yolu hep genişleterek koşan ardılların azim ve gayretlerinin 22 yılda yüz binlerce hikâyeden oluşan upuzun bir Eğitim-Bir-Sen destanını meydana getirdiğini kaydetti.
 

Bu destanda emek, fedakârlık, gözyaşı ve sevinç bulunduğunu belirten Gündoğdu, “Bu destanda, duygu yelpazesinin her bir aralığından örnekler vardır ama yılmak, korkmak, caymak, geri dönmek yoktur” dedi.


 

Yeni Bir Hedefe Doğru Koşmak Mecburiyetindeyiz
 

Eğitim-Bir-Sen’in zeminini oluşturan geleneğin oluşturduğu medeniyet değerlerinin, karşılaşılan her yol ayrımında gidilecek yolu gösteren bir ışık olduğunu ifade eden Gündoğdu, şöyle devam etti:
 

“Eğitim-Bir-Sen, 22 yılda hiç yolunu şaşırmadan, çizgisinden hiç sapmadan, duraksamadan hep ilerlemiştir. Bugün gelinen nokta son derece önemlidir ve önemi nispetinde de tarihîdir. Ancak, şurası iyi bilinmelidir ki, 270 bini aşkın aktif bir bünye, önceki günün hayali, dünün hedefidir ama bugün gerçekleşmiş bir hayal, ulaşılmış bir hedeftir fakat nihaî değildir. Ulaşılan bu noktayı anlamlandırmak ve heyecanımızı yitirmeden yeni bir hedefe doğru koşmak mecburiyetindeyiz.”
 

Toplu sözleşme sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Ahmet Gündoğdu, “2014 yılı toplu sözleşme kazanımlarının Ocak 2014’te çalışanların maaşlarına yansıyacak olması, bütüne giden yolda bize pek çok katkıda bulunacaktır. 2014 toplu sözleşmesiyle bir öğretmenin maaşına, 15 Ocak itibarıyla 198 TL; 15 Temmuz itibarıyla, 75 TL olmak üzere, toplamda 273 TL net zam aldık. Bu artış, bugünkü maaşlara net yüzde 14 zam demektir. Bu zammın içinde 150 TL ek ödeme var, net 123 TL taban aylığa zam var, bunun brütü 175 TL’dir. Bu zammın, emekliye ayrıldığımızda emekli ikramiyemize yansıması Ocak 2014 itibarıyla net 5 bin 250 TL’dir. Toplu sözleşme kazanımlarının içinde ayrıca emekli eğitim çalışanına yüzde 12 (146 TL) zam, 4/C’liye yaklaşık yüzde 50 zam, öğretime hazırlık ödeneğinin önümüzdeki yıldan itibaren 940 TL’ye çıkarılması da yer almaktadır. Bunların hepsi 2014 yılı toplu sözleşmesinin kazanımlarıdır” şeklinde konuştu.



 

Bir İnsanın Fikirleri Ölmemişse O İnsan Ölmüş Sayılmaz
 

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın vefatının 14. yılı münasebetiyle Şanlıurfa Belediye Konferans ve Nikah Salonu’nda düzenlenen etkinliğe de katıldı.
 

Gündoğdu, burada yaptığı konuşmada, Mehmet Akif İnan’ın davasına sahip çıktıklarını ve emanetini sonsuza dek koruyacaklarını vurgulayarak, İnan’ın ülke ve insanlık için önemli bir değer olduğunu dile getirdi.
 

“Bir insanın fikirleri ölmemişse o insan ölmüş sayılmaz, ölümsüzdür” diyen Gündoğdu, “Akif Abi’nin bize bırakmış olduğu fikirlerden yola çıkarak Genç Memur Sen’i kurduk. Türkiye’yi yeniden dönüştürme ve medeniyet tasavvuruyla buluşturma projesi olan Genç Memur Sen’e Akif İnan misyonu yüklüyoruz” ifadelerini kullandı.



 

Bütün İddiaların Üzerine Gidilsin
 

Son günlerde yaşanan gelişmelere de değinen Gündoğdu, şunları kaydetti: “17 Aralık, küresel bir operasyon, iki alt başlıklı; biri yolsuzluk iddiası, diğeri paralel devlet iddiası. İktidarın yolsuzlukla ilgili ‘3 Y7 sloganını bilmeyen yoktur. Yolsuzlukla mücadele, yoksullukla mücadele ve yasaklarla mücadele. Buradan iktidara ve Sayın Başbakan’a çağrıda bulunuyorum: Buna ‘Yağcılıkla mücadele’yi de ekleyelim. Yargıda, emniyette ve  MİT’te  şu anda küresel operasyonun piyonu olanların büyük çoğunluğu takla atarak belli yere gelmiş insanlardır.  Bizim asıl söyleyeceğimiz, ‘rüşveti alan da veren de melundur.’ Hüküm açık. Bunlar bir iddiadır,  iddianın üzerine gidilsin. Paralel devlet yapılanması varsa onun da üzerine gidilsin.”
 

Akif İnan’ın kardeşi Ahmet İnan ise, ağabeyinin şiirlerini okuyarak hatıralarını anlattı.



 

Konuşmalarının ardından, Şanlıurfa Belediyesi’nce düzenlenen “Mehmet Akif İnan Ulusal Şiir Yarışması”nda dereceye girenlere  plaket verildi.
 

Etkinliğe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez,  Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İnan’ın ailesi ve davetliler katıldı. 
 

Üniversite Şubesinin Toplantısı 

Gündoğdu, Şanlıurfa Eğitim-Bir-Sen 2 No’lu (Üniversite) Şube’nin düzenlediği toplantıya da iştirak etti. 

Yaklaşık  250 üyenin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda bir selamlama konuşması yapan 2 No’lu Şube Başkanı Öğr. Gör. Mustafa Sami Çetin, akademik ve idari personelin özlük haklarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. 

Bugün itibarıyla üniversitede 450 üyeye ulaşan büyük bir aile haline geldiklerini ifade eden Çetin, hedeflerinin, bu sayıyı 600’e çıkarmak olduğunu söyledi. 



Osmanbey Kampüsü’nde temsilcilik ofisi açtıklarını dile getiren Çetin, “Bu ofisimizin tefrişi hususunda desteklerini esirgemeyen Rektörümüz İbrahim Halil Mutlu’ya, rektör yardımcılarına, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Nihat Dilsiz’e ve tüm personeline teşekkür ediyorum. Şehir merkezinde Şube olarak bir daire kiralanmış olup en kısa zamanda tefriş edilerek, faaliyete geçecek ve üyelerimize hizmet verecektir” dedi. 

Konuşmaların sonunda, yeni yardımcı doçent, doçent ve profesörlüğe atanan üyelere Genel Başkan Ahmet Gündoğdu tarafından plaket/hediye takdim edildi. 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen