Haber
2016-05-19 08:01:08
Mekânları, içinde üretilen hizmetler değerli kılar

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Mekânlarımızı gençlerin, insanların gelebilecekleri ve kültürel olarak beslenebilecekleri bir boyuta taşımalıyız. Unutmayalım ki, mekânları değerli kılan, içinde üretilen hizmetlerdir. Yoksa bu tip mekânların bizim nazarımızda hiçbir ehemmiyeti yok” dedi.
 


Bingöl Şubesi’nin yeni hizmet binası dualarla açıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan açılışa Genel Başkan Ali Yalçın, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Şükrü Kolukısa, Hasan Yalçın Yayla, Atilla Olçum, Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan, Memur-Sen Bingöl İl Temsilcisi Mücahit Çelik, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Kava ve çok sayıda davetli katıldı.
 


Açılışta konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, Türkiye’nin en büyük emek hareketi olarak, ülkenin birçok yerinde kendi hizmet binalarını alarak, kiracı olmaktan çıktıklarını söyledi. Yalçın, “En güzel, en nezih mekânlarda hizmet üretmeye çalışıyoruz. Unutmayalım ki, mekânları değerli kılan, içinde üretilen hizmetlerdir. Eğitim Bir-Sen’in 50’ye yakın şubesi kendi mülkünü almış, birçok şubemiz de bununla ilgili planlamasını yapmış durumdadır. Önemli olan, temsil ettiğimiz kamu görevlilerine, milletimize hizmet etmek, ahirette işe yarayacak işler yapabilmektir” şeklinde konuştu.
 


Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan’ın milletin değerlerine yaslanan ve bu değerlerden beslenen bir hareket ortaya çıkardığını vurgulayan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim bugünlere gelmemize vesile olan temel çıkış noktamız, medeniyet değerlerimizi, rehber edinmemiz, milletimizin yanında yer almamızdır. Akif İnan gibi bir entelektüelin, ‘7 güzel adam’ diye zihinlere kazınan, edebiyat, zihin ve fikir dünyamızın sayılı isimleri arasında zikredilen, Necip Fazıl’ın ‘benden sonra Büyük Doğu ekolünü devam ettirecek’ kişi olarak kendisini kodladığı ve aksiyoner kişiliğiyle Kudüs Şairi olarak adlandırılmasıyla toplum tarafından tanımlanan, tanınan ve saygı duyulan bir kişinin bu hareketi başlatmış olması, bizi bugünkü noktaya taşımıştır.”

Türkiye’nin çimentosuyuz

Memur-Sen’in, Türkiye’nin çimentosu olduğunu ifade eden Yalçın, “Birliğin ve beraberliğin teminatıyız. Çünkü bu ülkede insana özel ne varsa hepsinin içerisinde Memur-Sen’in, Eğitim Bir-Sen’in emeği, adanmışlık örneği bir gayreti var. Dolayısıyla onu büyütmek bizim elimizde, bu mekânı gençlerin, insanlarımızın gelebilecekleri ve kültürel olarak beslenebilecekleri bir mekân kılabilirsek, değeri var, yoksa bu tip mekânların da, tabelaların da bizim nazarımızda hiçbir ehemmiyeti yok. Ülkede emek olarak geldiğimiz nokta bir zirve olabilir ama bizim için asla yeterli bir nokta değil. Zirve bizim için Nirvana olamaz. Biz ‘koşu bittikten sonra da koşan atlarız’ diyor Üstad. Dolayısıyla bu gayretimiz, bu soluğumuz devam edecektir” diye konuştu.
 



Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.


Ziyaretler

Genel Başkan Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, Muş Valisi Seddar Yavuz’u, Belediye Başkanı Feyat Asya’yı, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan’ı ve Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ı ziyaret etti.
 

 

Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan yardımcıları ve Memur-Sen heyeti, Bingöl’de ise, Vali Yavuz Selim Köşger’i, Belediye Başkanı Yücel Barakazi’yi, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin’i ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’ı ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. 
 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen