Haber
2012-07-10 07:31:25
Memur-Sen, 11 Hizmet Kolunun 10’unda Yetkili

Her yil istikrarli bir sekilde büyüyen Memur-Sen, bu yil da gücüne güç katti ve rakiplerini geride birakarak 11 hizmet kolunun 10’nunda genel yetkili konfederasyon oldu. 15 Haziran’da kurumlarla imzalanan mutabakat metinlerinin sonuçlarina göre Memur-Sen 2012 yilinda 134 bin 975 üyeyi daha bünyesine katarak 650 bin 353 üyeye ulasti.

Konuyla ilgili konfederasyon genel merkezinde bir basin toplantisi düzenleyen Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, “Bu rakamlardan sonra, Memur-Sen, kendisine en yakin ikinci konfederasyona 232 bin 8, üçüncü konfederasyona ise 411 bin 120 üye fark atmistir. Bu rakamlar sunu göstermektedir; Kamu çalisanlari söylenenlere kulak asmamis, kendi hak ve kazanimlarinin elde edilmesinde Memur-Sen'i en dogru adres olarak görmüstür” seklinde konustu.

Memur-Sen olarak sendikaciligi üyeleri, kamu görevlileri, milletimiz ve insanlik için yaptiklarini ifade eden Gündogdu, bu çabalarinin karsiliksiz kalmadigini, kamu çalisanlarinin teveccühünün de bunun bir göstergesi oldugunu kaydetti.


Ahmet Gündogdu, hizmet kollarinda yetkili sendikalarin üye sayilarini ise su sekilde açikladi: “Geçen yil yetkili olan sendikalarimizdan; Egitim Bir-Sen 195 bin 695 olan üye sayisini 35 bin 77 artirarak 231 bin 472'ya; Saglik-Sen 135 bin olan üye sayisini 38 bin 120 artirarak 173 bin 711'e; Bem-Bir-Sen 39 bin 856 olan üye sayisini 13 bin 315 artirarak 53 bin 171'e; Bayindir Memur-Sen 7 bin 714 olan üye sayisini 2 bin 833 artirarak 10 bin 547'ye; Toç-Bir-Sen 25 bin 587 olan üye sayisini 8 bin 58 artirarak 33 bin 645'e; Enerji Bir-Sen 11 bin 362 olan üye sayisini 5 bin 13 artirarak 16 bin 375'e, Diyanet-Sen ise 49 bin 870 olan üye sayisini 10 bin 476 artirarak 60 bin 346'ya çikararak yetkilerini devam ettirmistir.”

Bu yil 7 olan yetkili sendikalarinin arasina 3 sendikanin daha katildigini belirten Gündogdu, bu sendikalardan Büro Memur-Sen’in 32 bin 979 olan üye sayisini 12 bin 938 artirarak 45 bin 917 üyeyle, Birlik Haber-Sen’in 8 bin 583 olan üye sayisini 3 bin 648 artirarak 12 bin 231 üyeyle, Ulastirma Memur-Sen ise geçen yilki 5 bin 531 olan üye sayisini 3 bin 646 artirarak 9 bin 177 üyeyle bu yil yetkili olduklarini kaydetti. Gündogdu, yetkili olamadiklari tek hizmet kolunun ise Kültür Hizmet Kolu oldugun belirterek, Kültür Memur-Sen'in geçen yilki 2 bin 610 olan üye sayisini bin 151 artirarak 3 bin 761 üyeyle yetkiye bir adim daha yaklasildigini söyledi.


Kamu Çalisanlari Iftiralara Prim Vermedi

Bu rakamlardan sonra, Memur-Sen'in, kendisine en yakin ikinci konfederasyona 232 bin 8, üçüncü konfederasyona ise 411 bin 120 üye fark attigini vurgulayan Gündogdu, söyle devam etti: “Bu rakamlar sunu göstermektedir: Kamu çalisanlari söylenenlere kulak asmamis, kendi hak ve kazanimlarinin elde edilmesinde Memur-Sen'i en dogru adres olarak görmüstür. Kamu çalisanlari iftiralara inanmamis, Memur-Sen'e üye olarak bunu ispatlamistir. Memur-Sen, memurlarin konfederasyonudur. Simdiye kadar oldugu gibi bundan sonra da üyelerimiz, ülkemiz ve insanlik için sendikacilik yapmaya devam edecegiz.”


Memur-Sen’in Bünyesindeki Sendikalar Üye Sayilarini Artirdi

Memur-Sen'in istikrarli büyümesinin, sürekli birilerini rahatsiz ettigini de ifade eden Ahmet Gündogdu, rakip konfederasyonlardan siyasi partilere kadar gündemde kalmak isteyen herkesin, Memur-Sen'e satasarak ayakta kalmaya çalistigini ifade etti. Memur-Sen'in istikrarli büyümesinin milletin degerlerine saygili, milletin sesine kulak veren demokrasiden yana tavir alan anti demokratik süreçlerle kararli mücadele eden bir anlayisla hareket etmesinden kaynaklandigini vurgulayan Gündogdu, "Memur-Sen'in büyümesinden rahatsizlik duyanlar, büyüyememelerini veya küçülmelerinin sebebini milletle kavgali antidemokratik olusumlarla isbirligi yapmalarinda aramalidir. Nitekim bu yil da millet eksenli sendikacilik yapan Memur-Sen büyümüs ve yetkili sendika sayisini artirmis; illegal zihniyetlerle iliskili olan, sendikal anlayis ise kaybetmeye devam etmistir" ifadelerini kullandi.


Toplu Sözlesmenin Ilk Kez Yapilmasinin Zorluklarini Yasadik

Toplu sözlesme döneminde, toplu sözlesmenin ilk kez yapilmasinin zorluklarini yasadiklarini belirten Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, yetkisini devretmekte zorlanan siyasi irade ve bürokrasi ile mücadele ettiklerini, 'Is güvencesi olan memura toplu sözlesme hakki mi verilir' diyen anlayisla toplu sözlesme sürecinde de karsilastiklarini kaydetti. Rakip konfederasyonlarin satasmalari, elestirileri, bürokrasinin hesap makinesinden çikan rakamlara karsilik 63 maddelik kazanim elde ettiklerini ifade eden Gündogdu, "4-C’lilerin çalisma süreleri 11 ay 28 gün olurken, fazla mesai ücreti de alabilecekler. Ayni sekilde emeklilikte ödenen emeklilik tazminati 101 TL artirildi. Üzerinde uzlasiya varilan diger bir maddeye göre ögretmenlerin yilda 1 kere aldiklari 600 TL’lik ögretim yilina hazirlik ödenegi  700 TL’ye çikarildi. Bunun yaninda egitim ögretime kar tatili ve benzeri sebeplerle ara verilmesi halinde görevini yerine getiremeyen ögretmenlere de ek ders ücreti verilecek. Meslege yeni baslayan ögretmenlere ILKSAN'a üyeligin gönüllü hale getirilmesi de Memur-Sen’in bir baska bir kazanimi olarak kayda geçti" dedi.


Kazanimlarin Adresi Memur-Sen Olmaya Devam Edecek

Toplu sözlesme sürecinde, ek ödemede adim atilmadigini, 666 sayili Kanun Hükmünde Kararname ile olusturulan magduriyetin giderilmedigini de dile getiren Gündogdu, "Ögretmene, ögretim elemanina, 'baska bakanliklarda karsiligini bulamadik' denmistir. Bunun elde edilmesi için mücadelemizi her platformda sürdürecegimizi buradan tekrar belirtmek istiyorum. Toplu sözlesme sona ermistir, ancak kazanimlarin elde edilmesine yönelik süreç her zaman devam etmektedir. Bu süreç ve zeminleri en iyi sekilde degerlendirmeye, kamu çalisanlari için yeni kazanimlar elde etmeye devam edecegiz. Toplu sözlesme hakki, sözlesmelilerin kadroya geçirilmesi basta olmak üzere memurlarin en önemli kazanimlarina Memur-Sen öncülük etmistir. Bundan sonra da ögretmen ve ögretim elemanlariyla ek ödeme alamayan diger kamu çalisanlarina ek ödeme alinmasi, memura siyaset ve grev hakki basta olmak üzere bütün hak ve beklentiler de ancak Memur-Sen'in öncülügünde gerçeklesecektir." ifadelerini kullandi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen