Haber
2015-07-27 07:56:19
Memur-Sen 22. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı yapıldı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme masasında, yüzdelik zam + taban aylığa zam + enflasyon farkı + refah payı talebiyle müzakerelere başlayacaklarını söyledi.

 

Memur-Sen 22. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı, “Toplu Sözleşme” gündemiyle Ankara’da, Büyük Anadolu Oteli’nde gerçekleştirildi.

 

Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, toplu sözleşme masasında, yüzdelik zam + taban aylığa zam + enflasyon farkı + refah payı talebiyle müzakerelere başlayacaklarını söyledi. Yalçın daha sonra, teşkilatın öneri, teklif ve taleplerini dinledi.

 

 

Anadolu’da operasyon yapma izni vermeyeceğiz

 

Memur-Sen olarak, dün Türkiye’de çıkarılmaya çalışılan kaos ve darbe girişimlerinin karşısında yekvücut dimdik durduklarını ifade eden Yalçın, “Bugün de, yarın da ülkemizin ve milletimizin varlığını ortadan kaldırmaya, son 10 yılda elde ettiğimiz demokratik kazanımları geri götürmeye, millet iradesini ve aklını devre dışı bırakarak derin devletin faşist aklını yürürlüğe koyarak yeni vesayetler inşa etmeye kalkanlara karşı 78 milyon olarak büyük bir demokratik set oluşturacağız. Türkiye’yi kan ve gözyaşına boğarak umutsuzluk girdabına itmek isteyen küresel emperyalistlere ve onların bölgesel ve ulusal işbirlikçilerine Anadolu’da operasyon yapma izni vermeyeceğiz” dedi.

 



 

Bugüne kadar yüzlerce kazanım ürettik

 

Toplu görüşme ve toplu sözleşme süreçlerinde bugüne kadar mali, sosyal, özlük haklara yönelik yüzlerce kazanım ürettiklerini hatırlatan kaydeden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Bu mali ve sosyal hakların içinde öyle kazanımlar vardı ki, insani boyutu çok yüksek, insan onurunu doğrudan ilgilendiren haklardı. Hamile kadınların ve engellilerin gece nöbeti tutmaması, vardiyaya kalmaması, bakıma muhtaç hastaları olanlara kısa bir zaman dilimi de olsa izin verilmesi bunlardan bazıları. Başta bu insani kazanımlar olmak üzere hiçbir kazanımımızdan asla taviz vermeden, geri gitmeden yeni kazanımlar üreterek, erdemli sendikal yolculuğumuzu sürdüreceğiz. İnsan hayatına temas eden, insan hayatını kolaylaştıran her faaliyetin, her icranın içinde olacağız.”



 

Yüzdelik zam + taban aylığa zam + enflasyon farkı + refah payı

 

Bazı sendikaların erteleme taleplerine rağmen 3 Ağustos’ta toplu sözleşme masasına oturacaklarını vurgulayan Yalçın, “Yüzdelik zam + taban aylığa zam + enflasyon farkı + refah payı talebiyle müzakerelere başlayacağız. Memur-Sen olarak, toplu görüşme ve toplu sözleşmelerde yüzdelik zam dışında ek ödemeler alarak, kamu görevlilerine enflasyonun üzerinde zam aldık, bu yıl yüzdelik zam artı taban aylığı isteyerek kamu görevlilerinin enflasyonun üzerinde gelir elde etmesini sağlamaya devam ettireceğiz. Grev ve siyaset hakkı talebimizi de sürekli gündemde tutacağız. İnşallah Memur-Sen, 3. Dönem Toplu sözleşmelerde de üreteceği kazanımlarla sendikal tarihe geçecek, kamu görevlilerinin takdirini toplamaya, 850 binlere ulaşan üye sayısını 1 milyonlara çıkarmaya devam edecek” şeklinde konuştu.



 

Daha sonra, Memur-Sen Genel Başkan yardımcıları, sendikaların genel başkanları ve başkan yardımcıları söz alarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akabinde, Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Emin Şenver, Engelliler Komisyonu Başkanı Elvan Uğurlu, Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal ve Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan da birer konuşma yaparak, talep ve önerilerini dile getirdiler. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen