Haber
2011-06-09 07:23:37
Memur-Sen, 7 Sendikayla Toplu Sözlesme Masasina Oturacak

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, 9 Haziran 1995’te kurulan Memur-Sen’in 16 yillik geçmisinin basarilarla dolu oldugunu söyledi.

 

Ahmet Gündogdu, Rixos Otel’de düzenledigi basin toplantisinda, Memur-Sen’in 16 yili, sözlesmeli personelin kadro durumu, yeni anayasa hazirlanmasina yönelik Memur-Sen’in yürüttügü çalisma, sendikalarin üye sayilari, yetkili sendikalar ve toplu sözlesme sürecine yönelik degerlendirmelerde bulundu.

 

‘Sözlesmeliye Kadro’ Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in Basarisidir

Sözlesmeli personelin kadroya alinmasinin Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in bir basarisi oldugunu ifade eden Gündogdu, en önemli taleplerinden birinin, sözlesmeli personel uygulamasindan vazgeçilmesi ve bütün sözlesmeli kamu çalisanlarinin kadrolu hale getirilmesi oldugunu kaydetti. Sözlesmeli personel sorununun, israrli takip ve mücadeleleri sonucu çözüldügünün altini çizen Gündogdu, “4. Olagan Genel Kurulumuza katilan Basbakanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan söz vermisti. Bekledigimiz müjdeli haber, 4 Haziran Cumartesi günü geldi. Kamudaki 4/B’liler, 4924 sayili Kanun’a tabi olarak sözlesmeli personel ile 5238 sayili Kanun’a tabi sözlesmeli olarak çalisan aile hekimleri, Resmi Gazete’nin 4 Haziran 2011 tarihli mükerrer sayisinda yayimlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kadrolu oldu” dedi.

 

Kapsam Disi Kalan Sözlesmeliler de Kadrolu Olmalidir

Söz konusu kararnamenin beklentilerinin tamamini karsilamadigini belirten Gündogdu, yasananlari bir ‘is kazasi’ olarak degerlendirdiklerini dile getirerek, Basbakan Erdogan’in gerek kongredeki beyani gerekse kamuoyuna, ilk duyulmasinda tüm sözlesmeli personeli kapsayacak sekilde açiklamasi ve 308 bin rakamini telaffuz ederek yapmasinin, beklentileri artirdigini, ancak bazi sözlesmelilerin hayal kirikligi yasadigini vurguladi.

 

Ahmet Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü: “Kapsam disi kalan TRT’deki sözlesmeli personel, GSGM bünyesindeki sözlesmeli spor uzmanlari, belediyeler ve il özel idareleri gibi kamu kurum ve kuruluslarinda çalisan diger sözlesmeli personelin kadrolu olmasini istiyoruz. Bu kapsamda Sali günü, Bem-Bir-Sen Genel Baskanimiz ile birlikte Maliye Bakanligi müstesarini ziyaret ettik. Basta belediye ve özel idarelerde çalisan sözlesmeli personel olmak üzere, kadroya geçisle ilgili beklentileri karsilanmayan sözlesmeli personelin kadroya geçisleriyle ilgili degerlendirme ve önerilerimizi ilettik, raporumuzu sunduk.”

 

KIT’lerdeki Çalisana Istege Bagli Memurluk Hakki Verilmelidir

Gündogdu, 233 ve 399 sayili Kanun Hükmünde Kararname’ye tabi görev yapan KIT’lerdeki personelin isteklerine bagli olarak, durumlarina uygun memur kadrolarina atanmasinin yani sira, kamu kurum ve kuruluslarinda özel kanunlara göre hizmet sözlesmesiyle çalisanlar ile üniversite mezunu oldugu halde isçi statüsünde istihdam edilen personelin unvanlarina uygun memur kadrolarina atanmasini istedi.

 

4/C’lilerin Durumu Düzeltilmelidir

4-C’li personelin durumuna da deginen Gündogdu, söyle konustu: “4/C’li personelin mevcut magduriyetinin giderilmesi gerekmektedir. 4/C’lilerin mali ve özlük haklarinda uçurumun olusmasini engellemek amaciyla kadroya geçis, ücret artisi, aile yardimindan faydalandirilmalari ve özlük haklarinda kapsamli degisiklik yapilmasi gibi seçenekler kullanilarak, 4/C’li personelin durumu düzeltilmelidir. Özellikle TÜIK’te görev yapan 4/C’li personelin yillardir devam eden magduriyetinin ancak bu sekilde giderilecegini düsünüyoruz.”

 

Memur-Sen olarak yetkili olduklari 3 yil içinde elde ettikleri kazanimlari anlatan Gündogdu, toplu sözlesme hakkinin alinmasinda en büyük payin Memur-Sen’de oldugunu ifade etti. Bu düzenlemenin bir eksiginin olduguna dikkat çeken Gündogdu, grev hakkinin verilmesiyle kamu çalisanlarina uygulanan siyaset yasaginin kaldirilmasinin olmazsa olmaz istekleri oldugunu kaydetti.

 

Memur-Sen 515 Bin 413 Üyeye Ulasti

Memur-Sen’in, 4688 sayili Kamu Görevlileri Sendikalari Kanunu’nun çikmasindan sonra, her yil istikrarli bir büyüme ile 515 bin 413 üyeye ulastigini söyleyen Ahmet Gündogdu, “Diyanet-Sen ile yetki kapisini aralayan Memur-Sen’de, daha sonra Bem-Bir-Sen, Toç-Bir-Sen, Saglik-Sen, Enerji Bir-Sen yetkili olmustur. Bu yil ise, sendikalarla kurumlar arasinda imzalanan mutabakat metinlerine göre, Egitim-Bir-Sen ve Bayindir Memur-Sen de yetkili sendikalarimiz arasina katildilar. Memur-Sen, bu yil toplu sözlesme masasina 7 sendika ile oturacak ve kamu çalisanlarinin hakkini daha güçlü savunacaktir. Kurumlarla imzalanan mutabakat metinlerine göre, üye sayimiz 515 bin 413’e ulasmistir. Bundan sonraki 3 yilda hedefimiz, en az 750 bin üye ve bütün hizmet kollarinda yetkili olmaktir” diye konustu.

 

Referandumda Taraf Olduk

Memur-Sen’in, 12 Eylül’de yapilan referandumda demokrasiden, hak ve özgürlüklerden yana taraf oldugunu dile getiren Gündogdu, yeni, sivil, özgürlükçü ve demokratik bir anayasa için çalistiklarini belirtti. Memur-Sen’in baslattigi çalisma hakkinda bilgi veren Gündogdu, “En az 50 bin kisi ile anket uygulamasi yapacagiz. Anayasada yapilacak degisikliklerle ilgili sorular yöneltecegiz. Bu sorularin içinde, Anayasa’nin Türkçesi de olacak, ruhu da. Anket çalismamizi Haziran ayinda bitirip, sonuçlara iliskin degerlendirmemizi ise 12 Eylül’de düzenleyecegimiz bir panelle açiklayacagiz. Çikan sonucu yeni seçilecek TBMM Baskani ve siyasi partilere takdim edecegiz. Ekim ayinda ise uluslararasi bir Anayasa Kongresi düzenleyecegiz” dedi.

 

Huzuru Bozmak Isteyenler Yine Sahnede

Son günlerde yasanan bazi olaylara iliskin degerlendirmelerde de bulunan Ahmet Gündogdu, sunlari söyledi:

“Milletimizin birlik ve beraberliginden rahatsiz olan, ülkemizin demokratiklesmesinden memnun olmayan ve kaostan beslenenler yine sahneye çikmis ve huzuru atese vermeye çalismislardir. Geçen hafta Cizre’de imam hatipli ögrencileri diri diri yakma girisiminde bulunan terör örgütü ve yandaslari, bu hafta da Diyarbakir Yenisehir Imam Hatip Lisesi Devlet Parasiz Ögrenci Pansiyonu’na saldirmis, ciddi zararlar vermislerdir. Facia, yurt müdürünün tedbirli davranarak, ögrencileri evlerine göndermesi ile önlenmistir.

 

Dini degerlere saygisi olmayanlar, ülke gündemine, Cuma namazi ayriligindan sonra Kürtçe ezani getirmistir. Ezanin dili evrenseldir. Arapça ezan, bulusma noktasidir. Ülkemizde, Türkçe ezan okunmasinin açtigi yaralar hepimizin malumudur. Birlik ve beraberlik yolunda önemli adimlarin atildigi, demokratiklesme sürecinin gündemde oldugu bir zamanda, Kürtçe ezan tartismalarini provokasyon olarak görüyor, milletimizin bu tür kisir döngü ve tartismalara prim vermemesini istiyoruz.”

 

MEMUR-SEN’E BAGLI SENDIKALARIN ÜYE SAYILARI:

DIYANET-SEN                                     : 49 bin 870

BEM-BIR-SEN                                      :39 bin 856

TOÇ-BIR-SEN                          :25 bin 580

SAGLIK-SEN                                       :135 bin 557

ENERJI BIR-SEN                                 :11 bin 391

EGITIM BIR-SEN                     :195 bin 670

BAYINDIR MEMUR-SEN           :7 bin 714

BÜRO MEMUR-SEN                 :32 bin 979

BIRLIK HABER-SEN                             :8 bin 580

ULASTIRMA MEMUR-SEN        :5 bin 606

KÜLTÜR MEMUR-SEN              :2 bin 610

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen