Haber
2009-01-03 06:18:36
Memur-Sen ‘Filistin’e Yardim Kampanyasi’ Baslatti

Memur-Sen, Filistin için yardim kampanyasi baslatti. Türkiye’nin önde gelen yardim kuruluslari araciligiyla yürütülecek kampanya hakkinda bilgi vermek amaciyla bir basin toplantisi düzenleyen Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Israil’in Gazze’de dünyanin gözü önünde vahset isledigini söyledi.

 

Saldirilarin durdurulmasi için Islam Konferansi Örgütü’nün (IKÖ) acilen özel gündemle toplanmasi gerektigini belirten Gündogdu, Filistinlilerin yaralarinin sarilmasi için ise Türkiye’de maddi ve manevi seferberlik baslatilmasini istedi.

 

Filistinliler Bu Zor Günlerinde Yalniz Birakilmamalidir

Israil’in Filistin halkina karsi devlet terörü uyguladigini vurgulayan Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Filistinliler bu zor günlerinde yalniz birakilmamalidir. Zor günde, olunmasi gereken yerde olmak bir insanlik görevidir. O yer bugün Gazze’dir. Ortadogu’dan çekildigimiz günden beri sürekli kan, gözyasi ve katliamin içinde dogan Filistinli çocuklar, sapan taslariyla her gün yeniden var olma savasi verirken, bizlerin huzur ikliminde olmamiz beklenemez.”


Kimse Yok Mu, Deniz Feneri, Cansuyu ve IHH gibi Türkiye’nin en büyük sivil yardim kuruluslari ile birlikte yardim kampanyasi baslattiklarini dile getiren Gündogdu, herkesi Filistin halkina yardim etmeye çagirarak, “Milletimiz, Israil tarafindan hayalet sehre dönüstürülen Gazze’ye bombaya karsilik yardim yagdiriyor, yagdirmaya devam edecektir. Bu organizasyon Gazze’ye umut verecek, Filistinlilerin yalniz olmadiklarini tüm dünyaya gösterecegiz. Israil’in vahset operasyonuna karsi bizler, sefkat ve merhamet operasyonlari düzenleyecegiz” seklinde konustu.

 

Bölge Devletleri Israil’e Karsi Ortak Tutum Belirlemeli

Hükümete de çagrida bulunan Gündogdu, sunlari kaydetti:

“Israil büyükelçimizi geri çagirmaliyiz. Israil’in Türkiye elçisini de istenmeyen adam ilan edip, göndermeliyiz. Islam Konferansi Örgütü acilen özel gündemle toplantiya çagrilmali, bölge devletlerinin Israil’e karsi ortak tutum takinmasini saglayacak diplomatik süreçleri hizlandirmaliyiz. Israil’le ilgili tüm askeri ve ekonomik isbirligi süreçleri sona erdirilmeli ve Israil mallari boykot edilmeli. Memur-Sen olarak birinci önceligimiz Gazzeli kardeslerimize yardim elini uzatmak ve Israil ile ona destek olan tüm ülkelerin mallarini boykot etmek. ‘Simdi dayanisma ve Filistin’e yardim zamani’ diyor, Memur-Sen ailesini ve milletimizi bu kuruluslar araciligiyla yardima çagiriyoruz.”

 

Gündogdu, Israil’i kinayan eylemlerinin sürecegini ve yarin (4 Ocak) en az 1 milyon kisinin toplanmasi beklenen Istanbul Çaglayan’daki mitinge de katilacaklarini açikladi.

Basin toplantisina katilan Filistin Büyükelçiligi Maslahatgüzari Nebil El Saraj ise, yaptigi kisa konusmada su görüsleri dile getirdi:

“Türkiye’yi dost olarak degil, agabeyimiz olarak görüyoruz. Tesekkürden baska kelime bulamiyorum ama Gazze’de bu çok zor. Orada bir facia yasaniyor. Ilaç, gida yok, çocuklar her gün öldürülüyor. Köprüleri dün vurdular. Daha önce bahane Arafat’ti, sonra El-Fetih oldu, simdi de Hamas. Bunlar baris istemiyorlar. Bizim vatanimiz Filistin, satilik degildir, satilmayacak. Bir orada kaliciyiz, onlar gidecek. Genel Baskan Ahmet Gündogdu’nun sahsinda Memur Sen ailesine tesekkür ediyorum.”

 

Toplantida söz alan Sivil toplum kurulusu temsilcileri, acil yardim malzemelerini ulastirmakta ciddi sikinti yasadiklarini ve mevcut ambargonun bir an önce kaldirilmasi gerektigini ifade ettiler. Su an çogu gönüllü ekibin yardim ulastirmak için Misir sinirinda bekledigini anlatan kurulus temsilciler, önümüzdeki hafta bazi yardim konvoylarinin Ürdün siniri üzerinden giris yapacagini söylediler. Yardimlarin nakit olarak yapilmasini isteyen kurulus temsilcileri, ayni yardimlari bölgeye ulastirmanin teknik ve mali olarak zor olduguna dikkat çektiler.

Basin toplantisina; Deniz Feneri Dernegi Genel Baskani Engin Yilmaz, Kimse Yok Mu Dernegi Genel Sekreteri Sadik Emecen, IHH Ankara Temsilcisi Ahmet Faruk Ünsal, Cansuyu Dernegi Ankara Temsilcisi Sükrü Gök ile Memur-Sen’e bagli sendikalarin Yönetim Kurulu üyeleri katildi.

 

HESAP NUMARALARI:

IHH(INSANI YARDIM VAKFI)

ALBARAKA TÜRK     : Fatih Subesi, 15/287839-000009

KUVEYT TÜRK        : Fatih Subesi, 5/999 999-1

KIMSE YOK MU

BANK ASYA           : Ümraniye Subesi, 21/88 88 8-1

ZIRAAT BANKASI    : Üsküdar Subesi, 403/538 22 03 - 5012

CANSUYU

TÜRKIYE FINANS    : Balgat Subesi, 82/99 444 444-1

ZIRAAT BANKASI    : Balgat Subesi, 1395/62 62 62 62-5001

DENIZ FENERI       

BANK ASYA           : Fatih Subesi, 22/261986-1

IS BANKASI           : Zeytinburnu Subesi, 9991

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen