Haber
2010-08-02 07:21:36
Memur-Sen Baskanlar Kurulu, 11 Maddelik Talep Listesiyle Sona Erdi

Memur-Sen Genisletilmis Bas- kanlar Kurulu, 11 maddelik sonuç bildirisi ile sona erdi. Toplantidan sonra yapilan açiklamada, referanduma ‘evet’ oyu kullanilacagi vurgulanirken, hükümetten istekler de maddeler halinde siralandi.

 

Toplantinin içerigine yönelik yapilan degerlendirmede ise, tam demokratik Türkiye, sivil anayasa, bagimsiz yargi, üstünlerin hukuku degil, hukukun üstünlügü gibi istek ve beklentilerini gündemde tutan Memur-Sen’in bu tavrinin teskilat tarafindan desteklendigi kaydedildi.

 

Hukuk önünde herkesin esitligi ilkesinin hiçe sayildiginin vurgulandigi Genisletilmis Baskanlar Kurulu toplantisinda, Balyoz Davasi saniklarinin haklarinda tutuklama karari olmasina karsin, milletle ve yargiyla dalga geçtikleri görüsünün benimsendigi vurgulandi.

Toplantida ayrica, referandum sürecinin uzatilmasiyla geçen yil son kez yapilan toplu görüsmenin bir yil daha uzamasina karsilik, hükümetin bu yilki toplu görüsmelere, Anayasa degisikligi paketinde yer aldigi sekilde, toplu sözlesme muamelesi yapmasi yönündeki beklenti dile getirildi.

 

Memur-Sen’e bagli sendikalarin genel merkez yönetim kurulu üyeleriyle, Memur-Sen Il Temsilcileri’nin oy birligiyle kabul ettigi sonuç bildirisinde, ilk olarak jakoben anlayis ve tek tipçi yaklasimlarin son bulmasi yolunda önemli bir adim olmasi açisindan, Memur-Sen olarak,  tüm vesayet anlayislarinin son bulmasi için EVET denilecegi açiklandi.

 

Hakim karsisina çikmaya cesaret edemeyenler basta olmak üzere, onlarin siyaset zeminindeki destekçilerinin hepsine 12 Eylül’de “Hakimiyetin kayitsiz sartsiz millete” ait oldugu cevabi verileceginin ifade edildigi bildiride, toplu sözlesme hakkina da vurgu yapildi.

 

Açiklamada, toplu sözlesme hakkini Anayasa degisikligine dahil eden hükümetin 2010 yili toplu görüsmelerine toplu sözlesme yapiyormus gibi davranmasi istendi.

 

Kamu çalisanlarinin, maas promosyonunun yüzde 100’ünü almasini saglayacak Basbakanlik Genelgesi’ne yönelik beklentinin dile getirildigi açiklamada, emeklilerin de maas promosyonu almasi için yapilacak düzenleme için Basbakan Erdogan’in talimatinin bir an evvel yerine getirilmesi istendi.

 

2010 YPK Karari’nin yol açtigi ek ödeme dengesizligini giderecek yeni bir düzenleme isteginin belirtildigi Memur-Sen bildirisinde, 2010 yili Karari’nin ek ödemeyle ilgili hükmünün yargiya tasinacagi ifade edildi.

 

Memur-Sen bildirisinde, 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu’nda degisiklik öngören Kanun Tasarisi’nin olusturulacak bir Komisyon tarafindan tartisilmasi, özellestirme magdurlarinin sorunlariyla ilgili toplu görüsme kararlarinin uygulanmasi, kamu kurumlarindaki kuralsiz istihdama son verilmesi, 4/B, 4924, 4/C ve vekil uygulamalar gibi farkli istihdam uygulamalarinin sona ermesi ve 2008 yilinda ilk ödemesi yapilan ve 2012 yilina kadar tamamlanacagi hükümetler tarafindan taahhüt edilen ek ödemelerin miktar ve takviminin açiklanarak, kalan kismin ödenmesi de talep edildi.

 

 SONUÇ BILDIRGESI

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen