Haber
2010-03-01 06:20:35
Memur-Sen Büyük Türkiye Bulusmasi Kizilcahamam’da Gerçeklestirildi

Memur-Sen’e bagli sendikalarin Genel Merkez yönetimleri, Türkiye genelindeki sube baskanlari ve temsilcileri Kizilcahamam’da bulustu. Me- mur-Sen tarafindan gerçek- lestirilen organizasyonda bulusan Memur-Sen teskilati, ayrica Sekerbank ve SBN ile imzalanan anlasmanin töre- ninde yer aldi.

 

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, 57 ülkeyle vizeyi kaldiran hükümete, memura toplu sözlesme hakki vermemesini yakistiramadiklarini söyledi. Gündogdu, “Toplu sözlesme, olmazsa olmazimizdir. Toplu sözlesme olmazsa, daha önce de söyledigimiz gibi, 2010 yilinda masaya oturmayacagiz” dedi.

 

Anayasa, Darbeleri ve Darbecileri Korumamali

Memur-Sen Genisletilmis Teskilat Toplantisi’nda konusan Ahmet Gündogdu, Türkiye’nin en önemli sorunlarindan birisinin demokratiklesememe olduguna dikkat çekerek, yapilmasi gerekenin darbeleri ve darbecileri koruyan 1982 Anayasasi’nin degistirilmesi oldugunu vurguladi. Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Bu kadar geçici madde varken, EMASYA protokolünden kurtulmakla hiç bir seyi çözmüs olmazsiniz. Hürriyetin özgün kilinacagi adimlar önemli, ama bu anayasa varligini sürdürdügü sürece bu açilimlarin bir noktaya takilip kalacagi endisesini tasiyoruz. AK Parti, kapatilma davalari konusunda korkulu rüya görmek istemiyorsa, yeni bir anayasa yapmalidir. Darbeye tesebbüs etmek bir tarafa, rüyalarinda görmelerinin önüne geçecek düzenlemeler yapilmalidir.”

 

7 Yargiç Eli, 411 Vekil Elini Geçersiz Kiliyor

Kuvvetler ayriliginin demokratik sistemlerin vazgeçilmez ilkesi oldugunu söyleyen Gündogdu, “411 milletvekili el kaldirarak ‘özgürlüge evet’ diyor; yarginin 7 eli, millet adina ‘evet’ diyen 411 eli yok sayiyor. Ayrica, yasamanin alanina müdahale ediyor. AK Parti’nin kapatilmasi davasi sürecinde, bir çocugun okudugu ilahi bile kapatma davasina ek delil olarak sunulurken, ‘Imrali’yi muhatap alin, yoksa daga çikariz’ diyenlere ek iddianame düzenlenmiyor” seklinde konustu.

 

Terör, Demokratiklesmeye Engel

Demokratiklesmenin önündeki engellerden birinin de terör oldugunu dile getiren Gündogdu, sunlari kaydetti:

“Biz istiyoruz ki, bin yillik kardesligimiz yeniden tesis edilsin. Batidaki anne, evladinin sehit olmasini istemezken, görev icabi oraya giden evlatlarindan da emin olsun. Güneydogudaki anne de, evladinin kandirilarak daga çikarilmasini istemiyor. Kendisi 3 yasindayken, sofrasindan kaldirilarak götürülen babasinin en azindan mezarinin yerini bilmek istiyor. Terörü ve terörden beslenmeyi is edinenler, ülkemiz için büyük sorun. Bunu is edinenler siyasetçi, sendikaci, terörist olmus, fark etmez. Bu ülkenin sorunlarinin çözüm yeri Meclis, çözüm tarafi millettir. Batakligi kurutmak için ülkenin kirlerinden arinmasi lazim. JITEM, faili meçhul cinayetler, sir odalari, kozmik odalar, islak imzalar gibi ne idügü belirsiz kirliliklerden kurtulup, seffaf ülkeyi tesis etmemiz gerekir. Bu ülkenin enerjisi bosa harcanmamalidir.”

 

Kalite Insanliktadir, Kafatasçilikta Degil

Toplumda kalite aramanin yolunun irkçilik olmadiginin altini çizen Gündogdu, “Gözlerimizin rengi farkli olmasina karsilik hepimizin gözyasinin rengi aynidir. Kafatasçilikta kalite aramayin. Kalite insanliktadir” ifadelerini kullandi.

 

Etyemez: Birilerinin Oyuncagi Olmamak Için Örgütlü Mücadeleyi Seçtik

Toplantida bir konusma yapan Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, birilerinin oyuncagi olmamak için örgütlü mücadeleyi seçtiklerini söyledi.

 

“Ilkin insan olmanin o derin anlamini vermeliydik. Insan olmak, emanetlerin en büyügünü tasimaktir. Daglarin bile yüklenmekten kaçindigi, serha serha yarildigi o emaneti yüklendik” diyen Etyemez, konusmasina söyle devam etti:

“Tek tek hiçbir sey yapamayacagimizi, zorbalarin, feodallerin, tiranlarin, darbecilerin kedinin fareyle oynadigi gibi oynayacagini bilerek örgütlü mücadeleyi seçtik. Bunun hakkini verebilmek için de Memur-Sen’i seçtik. Sonra bütün bu sözlesmelerin hakkini vermek için her gün, her saat yepyeni heyecanlarla doluyoruz. Filistin mitingleri, Ortak Akil mitingleri, Uluslararasi Egitim Felsefesi Kongresi, Uluslararasi Demokrasi Kongresi, Iradene Sahip Çik ve Katsayi eylemleriyle bu ülke için, insanimiz için yeniden doguyoruz. Ve unutmayalim; hiçbir iktidar, hiçbir olusum, hiçbir merci kendisinden hak talep eden birinde, hakkini veremedigi bir sey görürse, onu ciddiye almama hakkini kendinde görür. ‘Sen git önce ödemen gereken haklari öde, bedelini öde gel’ der. Açikça söylemese de bu anlama gelecek bir dil kullanir.”

Zor olanin, ilk adimi atmak oldugunu ifade eden Etyemez, “Biz milyonlarca adim attik. Kendimizi, sinirlarimizi astik. O yüzden, ‘Surda bir gedik açtik mukaddes mi mukaddes/Ey kahpe rüzgâr artik ne yandan esersen es’ diyebiliyoruz” seklinde konustu.

 

Etyemez, sözlerini söyle tamamladi: “Korkular köpek gibidir, kaçarsan kovalar; kovalarsan kaçar. Korkunun panzehiri de eylemdir. O yüzden en çok bize yakisti, ‘Her eylem yeniden diriltir beni’ dizeleri.”

Toplantida, Memur-Sen’e bagli sendikalarin genel baskanlari da gündeme ve sendikal konulara iliskin birer konusma yaptilar.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen