Haber
2010-04-10 07:20:52
Memur-Sen Büyüksehir Bulusmalari Devam Ediyor

Memur-Sen Izmir Teskilat Bulusmasi, Devlet Bakani Mehmet Aydin, Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Saglik-Sen Genel Baskani Mahmut Kaçar, Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, Bem-Bir-Sen Genel Baskani Mürsel Turbay, Ulastirma Memur-Sen Genel Baskani Halil Ibrahim Kütük, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim ve Memur-Sen’e bagli sendikalarin yöneticilerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

 

Pakete Itiraz Sebebi, Olumlu Çalismayi Engelleme Istegidir

Programda konusan Devlet Bakani Mehmet Aydin, Anayasa degisikligi paketine yönelik elestirilerin asil nedeninin, AK Parti’ye olumlu bir hizmet daha yazdirmamak oldugunu söyledi. ‘Paket kabul edilir, degisiklik yapilirsa, bir dönem daha iktidar olursunuz’ anlayisinin halk nezdinde kabul görmedigini ifade eden Bakan Aydin, “Halk her seyi görüyor ve kararini veriyor. Yapilan çalismalar halkin vicdaninda karsiligini buluyor” dedi.

 

‘Çocuguna kitap alma derdinde olup, onu düsünenle, ülkeye nasil bir entelektüel yetistiririm’ düsüncesindeki iki kisi arasinda fark olmadigini kaydeden Bakan Aydin, “Bizi dogrultan, milletimiz olmustur. Art arda gelen darbelerden milletimiz sayesinde ayaga kalktik. Diploma demek, her sey demek degildir. Bir diplomalinin karari, bazen bir çiftçinin kararindan yanlis olabilir” ifadelerini kullandi.

 

Toplu Sözlesme Hakki, Grev Hakkini Kazandirir

Grev hakkinin eksikligini bildiklerini belirten Bakan Aydin, “Toplu sözlesme hakki, grev hakkini kazandiracaktir. Hiç bir sey bir anda olmuyor. Hepsinin bir asamasi var. Degisiklik paketindeki kazanimlarin hiç biri, yeniden eskiye dönüs olmayacaktir. A’dan Z’ye yeni bir anayasa yapilacagi zaman, bu paket geçince isimiz kolaylasmis olacaktir” seklinde konustu.

 

Demokrasinin degerlerimizin bir geregi olduguna dikkat çeken Devlet Bakani Mehmet Aydin, söyle konustu: “Demokrasi, bir degerler dizisidir. Adalet, ilk sirada gelir. Adalet olmazsa, insana insan oldugu için deger verme imkaniniz olmaz. Adaletin ziddi ise zulümdür. Kendi dilini ögrenmek ve konusmak isteyene engel olursaniz, zulmetmis olursunuz. Ikincisi hukuktur. Hukukun olmadigi yerde, kimsenin hakkini kimseye veremezsiniz. Bir baska husus ise, hesap verme ve hesap sorma. Bunun yapilmasi için de örgütlü toplum gereklidir. Sivil örgütlenmenin güçlü olmadigi yerde, hak talebi basarili olmaz.”

 

Demokrasi Dalgasi Her Tarafa Yayilmalidir

Demokrasiyi bir su dalgasina benzeten Bakan Aydin, “Demokrasi suyunu, Edirne’den salsak, Marmara’da az kalir, ancak Güneydogu’daki bir ilde en az 3 saat kalir. Demokrasi suyunun her tarafa yayilmasi saglanmalidir. Amaç, bunun her tarafa esit sekilde gitmesidir” diye konustu.

 

Türkiye’de ilk defa kurumlarin demokratiklesme konusuyla bas basa kaldiginin altini çizen Aydin, “Bu basarildigi takdirde, kimse kimsenin egitimine engel olamayacaktir” diyerek sözlerini tamamladi.  

 

Anayasa Degisikligi Paketi Bir Firsattir

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Anayasa degisikligi paketinin bir firsat oldugunu vurgulayarak, demokratiklesme olmadan hiç bir degisimin gerçeklestirilemeyecegine dikkat çekti. Demokratiklesme adina anayasa degisikligi paketini, sendika hayati olarak da toplu sözlesme ve grev hakkini önemsediklerini vurgulayan Gündogdu, “Gündemdeki anayasa degisikligi paketinin en önemli iki maddesi var; biri geçici 15. maddenin kaldirilmasi, digeri de kamu çalisanlarina toplu sözlesme hakkinin verilecek olmasidir” diye konustu.

 

Türkiye’nin en büyük sikintilarindan birinin, hukuk devleti olamamasi oldugunu dile getiren Gündogdu, yeni anayasa degisikligi paketinin birçok konuya çözüm getirecegini söyledi. Yarginin yerindelik denetiminin kaldirildigini, HSYK’nin bazi kararlarinin yargi denetimine açildigini ifade eden Ahmet Gündogdu, degisiklik paketinin bir kazaya ugramadan TBMM’de kabul edilmesini beklediklerini kaydetti.

 

Sendikaciligi Degerlerimizle Yapiyoruz

Sendikaciligi belli degerler ölçüsünde yaptiklarini anlatan Gündogdu, insanlik ailesinin bir ferdi olarak ülkemizde ve dünyada yasanan haksizlik ve adaletsizliklerle insan hakki ihlallerine sessiz kalamayacaklarini vurguladi.

 

Üyelerinin sosyal ve ekonomik haklari için sürekli çalisma içinde olduklarini belirten Gündogdu, söyle devam etti: “Üyelerimizi grup ferdi kaza sigortasi ile sigortaladik. Onlarin risklerine teminat getirdik. Toplu Görüsme Primi’nin yeniden verilmesini saglamak için büyük bir çalisma yürüttük. Basbakan ve bakanlar nezdinde sürekli girisimlerde bulunduk. Önümüzdeki günlerde TBMM’ye sevk edilecek yasa tasarisinin en kisa zamanda hayata geçmesini bekliyoruz.”

 

Türkiye’nin en büyük sorunlarindan birinin de, simdiye kadar ülkeyi mesgul eden terör konusu oldugunu belirten Gündogdu, “Sadece sivrisinek öldürmek için bütçemizi yillardir bu yolda harcadik. Ancak batakligi kurutmak için bir çalisma yapilmadi. Biz, bu konuda yürütülen çalismayi destekliyoruz. Artik analarin aglamasini istemiyoruz. Kardeslerimizle aramiza duvar örülmesini istemiyoruz. Dünyanin baska dillerine gösterdiginiz hosgörüyü, ayni sinirlar içinde ve ayni havayi soluyarak yasadigimiz kardesimizin konustugu dile karsi neden göstermiyoruz ve bu kadar acimasizca yaklasiyoruz? Biz, açilim çalismalari ile yillardir küs kaldigimiz toplumlarla barisiyoruz. Demokratik açilimla Kürt kardeslerimizle, Alevi açilimi ile gerçek Alevi kardeslerimizle yeniden bir araya geliyoruz, Roman açilimi ile de dislanan bir toplumu yeniden taniyoruz. Bu sebeple hükümetin yürüttügü açilimlari destekliyoruz” dedi.

 

Birlik ve Beraberlik Içinde Çalisiyoruz

Memur-Sen Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Abdurrahim Senocak ise, birlik ve beraberlik içinde bir çalisma yürüterek, elde edilen basarilara katki sunmaya çalistiklarini ifade etti. Senocak, Memur-Sen’in gücünü üyesinden aldigini dile getirerek, “Ülke meselelerine duyarliyiz, ülkemiz için çalisiyoruz. Üyelerimiz bize güç veriyor, onlar için çalisiyoruz. Üyelerimizin risklerini de güvence altina alarak, onlari kazalara ve her türlü riske karsi sigortaliyoruz” seklinde konustu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen