Haber
2010-01-25 06:20:29
Memur-Sen Camiasinin Büyük Kaybi; Ahmet Yildiz Vefat Etti

Memur-Sen Genel Teskilat- lanma Sekreteri ve Diyanet-Sen Genel Baskani Ahmet Yildiz, hayatini kaybetti. Yildiz için, 26 Ocak Sali günü, Ankara Kocatepe Camii’nde ikindi namazini müteakip cenaze namazi kilinacak. Yildiz’in cenazesi, Çarsamba günü Istanbul Samandira’da ögle namazini müteakip defnedilecek.

 

Bugün vefat eden Ahmet Yildiz, uzun zamandir kanser hastaligi ile mücadele ediyordu. Geçirdigi operasyonlarla sagligini yeniden kazanmaya çalisan Ahmet Yildiz, evinde tedavi görüyordu.

 

Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Memur-Sen camiasinin bir büyügünü daha kaybettigini söyledi. Ahmet Yildiz’in kaybinin kendisini ve Memur-Sen camiasini derinden üzdügünü söyleyen Gündogdu, “O bizim Ahmet Agabeyimiz idi. Bilgeydi. Hosgörülü ve uzlasmaci tavriyla herkese örnek oluyordu. Acimiz büyük. Allah, basta ailesi olmak üzere, Memur-Sen ve Diyanet-Sen camiasiyla bütün sevenlerine sabir ihsan etsin. Mekani cennet olsun” seklinde konustu.

 

Ankara’da da Cenaze Namazi, Defin Istanbul’da

Ahmet Yildiz için, 26 Ocak Sali günü, ikindi namazini müteakip Ankara Kocatepe Camii’nde cenaze namazi kilinacak. Daha sonra Istanbul’a götürülecek olan Ahmet Yildiz’in cenazesi, 27 Ocak 2010 Çarsamba günü, ögle namazini müteakip Samandira Hz. Ebu Bekir Siddik Camii’nde kilinacak ikinci cenaze namazi sonrasi defnedilecek.

 

Ahmet Yildiz’in Özgeçmisi

1956 yilinda Trabzon ili Çaykara ilçesi Çayiroba Köyü’nde dünyaya geldi. Ilk ögrenimini köyünde tamamladiktan sonra Rize Imam Hatip Lisesi’ni bitirdi. Yüksek ögrenimini Istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladiktan sonra avukatlik stajini yapti. Gençlik yillarindan itibaren teskilatçilik ruhuna sahip olan Yildiz, ilk olarak 1977-79 yillari arasinda Milli Türk Talebi Birligi Komitesi Baskanligi yapti. 1990-2000 yillari arasinda Eyüp Din Görevlileri Dernegi Baskanligi, 1990-1995 yillari arasinda Ilim Yayma Cemiyeti GOP Sube Baskanligi, 1998-2002 yillari arasinda Din Gör-Sen Genel Baskanligi görevlerinde bulundu. Yildiz 2002 yilindan beri Diyanet-Sen Genel Baskanligi görevini yürütmekteydi ve 26-27 Nisan 2008 tarihinde yapilan 3. Olagan Genel Kurulun’da Memur Sen Genel Teskilatlanma Sekreteri olarak seçilmisti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen