Haber
2012-05-31 07:30:58
Memur-Sen Hakem Heyetine Neden Katildi [YORUMSUZ]

Hakem Heyeti’ndeki oylamaya katilmak istemeyen sendikalar, kazanilmis birçok hakki da tehlikeye atti. Memur-Sen, memurlari son anda kurtardi.

Memur konfederasyonlari zam kararinin alindigi hakem heyetine son anda girmek istemedi. Bu nedenle ögretmenden sözlesmelilere, 4/C’lilerden imamlara kadar memurun zamla birlikte alacagi haklar adeta gitti-geldi.
 
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun yüzde 4+4’lük zamma karar verdigi son toplanti öncesinde konfederasyonlar arasinda yasanan "toplantiya katilmama" tartismasinin memurlarin masada elde ettigi bazi kazanimlari riske attigi ortaya çikti.

Yetki hükümete geçecekti

Kamu-Sen ve KESK, önceki gün son toplantisina hazirlanan hakem heyetine katilmama yönünde eylem gelistirdi. Iki örgüt, Memur-Sen’e de bu yönde çagri yapti. Sendikalar bu yolla, toplanti yeter sayisina ulasamayan hakem heyetinin bir anlamda yetkisini sona erdirecek, böylece zam sorumlulugu Bakanlar Kurulu’na geçecekti.
 
Hakemin yetkisi genis

Ancak, Memur-Sen katilma karari aldi. Kamu-Sen ve KESK de toplantida yer aldi. Bilgi veren sendikacilar, sunlari söyledi: "Eger eylem basarili olsaydi, Bakanlar Kurulu sadece yüzdelik zammi açiklar, diger sosyal haklarin hiçbirini uygulayamazdi. Çünkü hakemin yetkisi Bakanlar Kurulu’nda yok. Hakemden çikan kararlar, bütçede ödenek olsun ya da olmasin uygulanmak zorunda. Aksi durumdaysa her bir hak için yasa çikarilmasi gerekecekti."
 
Itfaiyecilerin derecesi yükselecek

Hükümetle uzlasilan haklarin bazilari: Sözlesmeliye ögle yemegi, riskli islerde çalisanlara gida ve giyinme yardimi. Ögretmenin egitime hazirlik ödenegine zam. 18 bin sözlesmeliye kadro. 4/C personeline 11 ay 28 gün çalisma hakki. Emeklilik tazminatina zam. 200 bin memura derece artisi. Imamlara iki bayramda fazla mesai ödemesi.

Hakemden çikan haklar: KIT çalisanlarinin kidem ayligi düzeltmesi, 4/C’lilere de fazla mesai ödenmesi, egitimdeki il müfettislerine avans ödemesi, sosyal hizmetlerde çalisan ögretmenlere ek ders verilmesi ve itfaiyecilerin genel idari hizmetler sinifina alinarak derece ve kademe yükselmesi.


Memurlara 21 lira gecikme zammi

Memurlarla emeklilerin ocak ayin
dan bu yana geciken zam alacagina yillik yüzde 9 "gecikme zammi" uygulanmasina karar verildi. Buna göre en düsük dereceli devlet memuru 65 liralik aylik zamma ilave olarak 5,5 aylik gecikme için de 21 lira gecikme zammi alacak. Memur, geç ödenmis her 100 liralik zam için toplamda 31,8 lira gecikme zammi elde edecek.

HABER: ERDOGAN SÜZER / BUGÜN GAZETESI





Bugün Gazetesi 1. Küpür 


Bugün Gazetesi 2. Küpür 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen