Haber
2011-12-01 06:28:46
Memur-Sen ile Yesilay, Kötü Aliskanliklarla Mücadele Isbirligi Protokolü Imzaladi

Memur-Sen ile Türkiye Yesilay Cemiyeti arasinda, sigara, alkol, uyusturucu, kumar gibi madde aliskanliklarindan vazgeçilmesine ve koruyucu tedbirlerin alinmasina yönelik isbirligi protokolü imzalandi.

 

Sendikaciligi Sadece Ücret Sendikaciligi Olarak Görmüyoruz

Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen imza töreninde konusan Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, sendikaciligi sadece ücret sendikaciligi olarak görmediklerini ve insanligin sorunlarina duyarli olduklarini her platformda dile getirdiklerini hatirlatarak, “Bugün de, sizlerin karsisina bu yöndeki bir proje ile çikiyoruz. Memur-Sen, bugün kamu yararina çalisan dernekler arasinda yer alan Türkiye Yesilay Cemiyeti ile bir sosyal sorumluluk projesine imza atiyor. Bu proje; sigara, alkol, uyusturucu, kumar gibi maddelerin tüketimini en aza indirmeyi, hatta bitirmeyi, saglikli bir nesil ve toplumun olusmasina zemin hazirlamayi, yine toplumu kemiren kötü aliskanliklara karsi uyarici ve bilgilendirici bir misyon üstlenerek mücadele etmeyi kapsiyor” dedi.

 

Gündogdu, imzaladiklari isbirligi anlasmasindan sonra, Memur-Sen ile Yesilay’in birlikte karar verecekleri etkinliklerin organize edilmesinin yani sira ses getirecek bir isbirligi hedeflendigini kaydetti.

 

Seminer, Konferans, Panel, Yarisma, Münazara, Kulüp Çalismalari, Basili Materyal Hazirlanmasi Gibi Etkinlikler Düzenlenecek

Istanbul’un 28 ilçesindeki 154 okulda gerçeklestirilen ve 31 bin 272 ögrencinin katildigi arastirmanin sonuçlarini hatirlatan Gündogdu, “Arastirma, uyusturucuyla tanisma ve kullanma yasinin 14’e kadar indigini gösteriyor. Ögrencilerin beste biri mutlaka sigara ya da alkol kullaniyor. Veriler, 14 ila 18 yas arasi gençligin uyusturucu batakligina giderek saplandigini ortaya koyuyor” seklinde konustu.

 

Ahmet Gündogdu, 2010 yili alkol tüketiminin bir önceki yila oranla ülkemizde yüzde 1,5 artarak 1 milyar 47 milyon 717 bin 929 litreye ulastigini, alkol kullanma yasinin 11’e indigini, yine 2010 yilinda 93 milyar 355 milyon adet sigara tüketildigini dikkate aldiklarinda, gerçeklestirdikleri isbirliginin öneminin bir kez daha ortaya çikacagini vurguladi.

 

Memur-Sen ile Yesilay arasinda yapilan isbirligi çerçevesinde, Yesilay veya Memur-Sen bünyesindeki kurumlarca talep edilen seminer, konferans, panel, yarisma, münazara, kulüp çalismalari, basili materyal hazirlanmasi vb. etkinlikler birlikte gerçeklestirilecek.

 

Balci: Memur-Sen Gibi Büyük Bir Sivil Toplum Örgütü ile Yaptigimiz Isbirligi Mücadelemize Güç ve Hiz Verecek

Türkiye Yesilay Cemiyeti Genel Baskani Muharrem Balci ise, uyusturucu, sigara ve alkol aliskanliginin gençler arasinda yayginlastigini, gelinen noktanin endise verici oldugunu belirtti. Bu tür kötü aliskanliklarin nereden ve nasil geleceginin belli olmadigini, bu yüzden ailelerin de uyanik olmasi gerektigini dile getiren Balci, basinin konuya gösterecegi hassasiyeti, kötü aliskanliklarla mücadele açisindan önemsediklerini kaydederek, Memur-Sen gibi büyük bir sivil toplum örgütü ile yaptiklari isbirliginin mücadelelerini hizlandiracagini vurguladi.

 

Imzalanan Isbirligi Anlasmasina Göre Hedeflenen Çalismalar Su Sekilde:

-Ailelere yönelik “Zararli Aliskanliklar ve Bagimliliklar” konularinda egitim çalismalari düzenlemek. Il ve ilçelerde bulunan Yesilay sube ve temsilcilikleriyle Memur-Sen’e bagli sendikalar arasinda ortak çalismalar yapmak.

 

-Kamuoyunu bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye yönelik seminer, konferans, sempozyum, tanitim, kampanya, TV ve radyo programlari gibi ortak faaliyetler düzenlemek.

 

-Ailelerin parçalanmasina sebep olan sigara, alkol, uyusturucu ve kumar bagimliligina yönelik sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve kamu kurum ve kuruluslariyla isbirligi yaparak ortak projeler yürütmek.

 

-Memur-Sen bünyesindeki kurumlarda Yesilay Haftasi’ni kutlamak, yarismalar ve çocuk festivalleri düzenlemek.

 

-Yesilay’a ait brosür, afis, kitapçik, CD vb. materyalleri Memur-Sen’in uygun gördügü yerlerde dagitmak ve asmak.

 

-Bunlarin yani sira ihtiyaca göre, protokolün amaçlarina uygun çalismalar Memur-Sen ve Yesilay tarafindan planlanacak ve ortak olarak gerçeklestirilecek.

 

-Ögrencilere ve velilere yönelik egitici seminerler için üye görevlendirmeleri yapilacak, bu yönde gerçeklestirilecek çalismalara yardimci olmak.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen