Haber
2012-05-17 07:30:46
Memur-Sen, Kendi Eylem Kararini Kendisi Alabilecek Iradeye Sahiptir

Toplu sözlesme sürecinde, kamu çalisanlarinin ücretlerine yönelik olarak Kamu Isveren Heyeti tarafindan yapilan 2012 yili için yüzde 3+3, 2013 yili içinse yüzde 2+3 zam teklifi, konfederasyonumuz tarafindan tepkiyle karsilanmistir. Daha önce eylem planini alternatifleriyle birlikte hazirlayan Memur-Sen, Kamu Isveren Heyeti’nin teklifini yok hükmünde sayarak ülke genelinde kitlesel ilk eylemini gerçeklestirmis ve eylem amacina ulasmistir. Eylemimizin basarili oldugunun göstergesi ise siyaset kurumundan gelen tepkilerdir.

Kamu Isveren Heyeti'nin teklifini Memur Sendikalari Konfederasyonlari Heyeti'ne sundugu gün, Memur-Sen'i ziyaret eden Kamu-Sen Genel Baskani Ismail Koncuk, 23 Mayis günü, KESK ile beraber gerçeklestirecekleri is birakma eylemine davette bulunmustur. Buna karsilik Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, 21 Mayis’tan sonra yapilacak eylemlerin sonuç getirmeyecegini, 21 Mayis’tan sonra yapilacak eylemin siyaset kurumu yerine Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na yönelik yapilmis olacagini ifade etmis ve ertesi gün (15 Mayis Sali) gerçeklestirecekleri eyleme davet etmistir. Ancak, Kamu-Sen tarafindan, Memur-Sen eylemine katilacaklari yönünde bir cevap gelmedigi gibi katilim da gerçeklesmemistir.

Toplu sözlesme sürecinde, siyaset kurumuna yönelik eylem yaparak istedigini alma yolunu izlemek yerine, masadaki görüsmelerin bitmesinin ardindan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na yönelik gerçeklestirecekleri eylemin anlamsizligini, israrla dile getirmemiz sonrasinda görebilen Kamu-Sen, yeni bir taktikle bizi is birakma eylemine davet etmistir. Memur-Sen, toplu sözlesme süreci dahil her olayda, eylem planlarini alternatifleriyle hazirlamakta; yeri ve zamani geldiginde hayata geçirmektedir. Kamu Isveren Heyeti’nin masaya getirecegi her türlü teklife karsi bizim eylem planimiz yapilmistir. Günübirlik eylem planlari içinde olmadigimiz, yaptigimiz eylemlerin basariya ulasmasindan anlasilmaktadir. Toplu sözlesme sürecine yönelik eylem planlarimiz da yetkili kurullarimiz tarafindan alinmistir. Bu planin ilk asamasi gerçeklestirilmis ve amacina ulasmistir. Baskalarinin basarisiz eylem planlarini örtbas etme girisimlerine alet olacak bir etkinligin içinde olmayacagimiz ortadadir.

Kamuoyuna saygiyla duyurulur. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen