Haber
2014-05-28 07:46:36
Memur-Sen Konya İl Temsilciliği'nden Ziyaret

Memur-Sen Konya İl Temsilcilik yöneticileri, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Ankara’da Memur-Sen Genel Merkezi’ni de ziyaret etti.

 

Ziyarette, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer ve Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, 2014 yılına ilişkin üye sayılarına göre Memur-Sen’in 11 hizmet kolunun 11’inde de yetkiyi alarak tarihi bir rekora imza attığı müjdesini verdi. Esen, Kültür Memur-Sen’in, kültür ve sanat hizmetleri kolunda yetkiyi 4 bin 516 üyeyle aldığını açıkladı.


 

Gençlere Sahip Çıkmalıyız

 

Memur-Sen olarak günümüzde gençliğe çok büyük önem verdiklerini dile getiren Esen, “Gençlere sahip çıkmamız lazım. Çağın ihtiyaçlarına her anlamda cevap verecek bir gençlik yetiştirmeliyiz. Medeniyet değerlerimizin korunması ve yüceltilmesi için gençliğe yönelik çalışmalara daha fazla yer vermeliyiz. Bu hepimiz için önemli bir görevdir. Memur-Sen olarak bu kapsamda hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz” dedi.

 


 

Branş Öğretmenlerine Çağrı

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, yaptığı konuşmada, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Kur’an-ı Kerim derslerine farklı branştan öğretmenlerin girmesinden yakındı. Bu konuda branş öğretmenlerinin daha çok sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirten Özer, “Bu anlamda öğretmenlerimize görevler düşüyor. Gerekli fedakârlığı yapmalarını bekliyoruz. Toplumumuz için önemli olan dersler, farklı branştan öğretmenler yerine branş öğretmenleri tarafından doldurulmalıdır” şeklinde konuştu.

 

Özer, “Kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan kılık kıyafet yönetmeliğinde değişikliğe gidilmesini istiyoruz. Ayrıca karma eğitim zorunluluğuna son verilmesini ve kız öğrencilerin mağduriyetine neden olan kılık kıyafet yönetmeliğinde özgürlükler dikkate alınarak düzenleme yapılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.



 

Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Memur-Sen’in birinci önceliğinin gençlik olduğunu söyledi. Beyhan “Medeniyet Yolunda Fetih, Eğitim ve Gençlik” buluşmasında taleplerinin dile getirileceğini kaydetti.

 

Eğitim-Bir-Sen Konya Şube Başkan Vekili Nazif Karlıer ise, genel merkezde yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen