Haber
2012-07-23 07:31:30
Memur-Sen, Samsunlu Selzedeleri Ramazan’da Yalniz Birakmadi

Memur-Sen, selin yaralarini sarmaya çalisan Samsunlulari Ramazan ayinda yalniz birakmadi. Konfederasyona bagli sendikalarin Samsun sube baskanlariyla bir araya gelen Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, konfederasyon olarak bu yil ki iftar yardimlarini selden zarar gören Samsunlulara ulastiracaklarini söyledi.

Geçen yil kuraklikla mücadele eden Afrika’ya Ramazan ayi boyunca yardim ettiklerini hatirlatan Gündogdu, “Türkiye genelinde Memur-Sen ailesi olarak iftarimizi Afrikali yoksullarla paylasmistik. Bu yilki yardimlarimizi genel merkez ve Samsun subelerimiz olarak sel felaketinden zarar gören vatandaslarimizla paylasma karari verdik” dedi.

Canik Belediyesi ile isbirligi yaparak selden dolayi magdur olan vatandaslar ile ihtiyaç sahiplerine gerekli yardimlari ulastiracaklarini anlatan Gündogdu,  Canik Kültür Merkezi’nde açilan iftar çadirlarinda gerekli hizmeti sunacaklarini kaydetti. Gündogdu, hem genel merkez hem de tasra teskilatlarinda geleneksel olarak düzenlenen genis çapli iftar programlarini geçen yildan itibaren kaldirdiklarini belirterek, bunun yerine daha genis kitlelere ulasabilecekleri etkinlikleri hedeflediklerini söyledi. Bu kapsamda geçen yil yüzyilin açlik krizini yasayan Somalililere ulastirilan yardimlarin bir benzerinin bu yil sel felaketini yasayan Samsunlulara yapacaklarini ifade etti.

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Il temsilcisi Nejdet Güneysu ise yardimlarin yerine ulasmasi için iyi bir sekilde organize olduklarini belirterek, bunun için gerekli ortami hazirladiklarini ifade etti. Güneysu, “Bizler sivil toplum örgütleri olarak iyi günde kötü günde halkimizin yaninda olmayi ve yaralarin sarilmasina destek vermeyi sosyal sendikacilik anlayisimizin bir geregi olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen