Haber
2011-07-06 07:23:59
Memur-Sen’den Genç Bosnaklar’in 8372 Ayakkabi Eylemine Destek

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Genç Bosnaklar Dernegi’nin Srebrenitsa’da Sirplar tarafindan gerçeklestirilen soykirimi unutturmamak için 9 Temmuz’da Taksim’de yapacagi 8 bin 372 çift ayakkabi eylemine ayakkabilarini vererek katildiklarini söyledi.

Genç Bosnaklar Dernegi Planlama ve Organizasyon Sorumlusu Enisa Kezo, Ahmet Gündogdu’yu ziyaret etti. Enisa Kezo, ziyarette, Ikinci Dünya Savasi’ndan sonra Avrupa’da yasanmis en büyük soykirima yönelik Türkiye’de bir kinama eylemi gerçeklestireceklerini ifade etti.

Toplumun her kesiminden farkli meslek gruplarindan kisilerin kinama eylemlerine ayakkabilarini göndererek destek verdiklerini belirten Enisa Kezo, “Bu eylemi yaparak 8 bin 372 çift ayakkabinin olusturdugu kalabaligi gözler önüne sermek ve bu ayakkabilarin birer insan ayaginda oldugunun düsünülmesini saglamak istiyoruz. Resmi rakamlara göre 8 bin 372 kisi Srebrenitsa’da 3 gün içinde katledildi. 5 veya 10 gün daha katliam sürseydi, bütün Bosna yok olurdu” dedi.

Kezo, katliami kinama programinda 192 bagimsiz ülke sayisi kadar beyaz balon uçurarak, dünyaya baris mesaji vermek istediklerini dile getirdi.

Yaptiklari eylemin, geçmiste yasanan soykirimi kinamadan öte anlam içerdigine dikkat çeken Kezo, yeni neslin bilinçlenmesini, Bosna-Hersek’in daha güçlü ve bir daha bu acilari yasamamasi için ülkesi için çalismasina vesile olmasini amaçladiklarini sözlerine ekledi.

 

Gündogdu: Destek Olmak Tarihi Bir Görev

Ahmet Gündogdu ise, bu kinama eylemine destek olmanin tarihi bir sorumluluk oldugunu, Memur-Sen olarak üzerlerine düsen her türlü sorumlulugu yerine getireceklerini belirtti. Gündogdu, Egitim-Bir-Sen 19. Baskanlar Kurulu Toplantisi’nin Bosna-Hersek’te yapildigini hatirlatarak, “Ayni ecdadin torunlariyiz. Zor günümüzde bir ve beraber olmaliyiz. Bu, gecikmis bir kucaklasmadir, destek olmadir. 500 yillik birlik ve beraberlikten sonra Bosnali kardeslerimizin yasadigi aciyi biz de kalbimizde hissettik. Dualarimiz hep Bosnali kardeslerimizle oldu” seklinde konustu.

Resmi rakamlara göre 8 bin 372 Bosnali’nin katlini protesto için kisi basina bir çift ayakkabi ile yapilacak kinama eyleminin amacina ulasmasini arzuladiklarini söyleyen Gündogdu, “Sirplar, Bosna’da özellikle de Srebrenitsa’da bir katliam yapmistir. BM, üzerine düseni, masum insanlari koruma görevini yapmadigi gibi soykirima adeta göz yummustur. Bu utanç tablolari unutulmamis ve halen hafizalarimizdadir. Genç Bosnaklar Dernegi’nin gerçeklestirecegi ayakkabi eylemine ben ve arkadaslarim ayakkabilarimizi vererek katilacagiz. Amacimiz, katliami unutmadigimizi göstermek, katillerin yargilanmasi istegimizi bir kez daha dile getirmek ve 500 yillik kardesligin sorumlulugunu yerine getirmektir” diye konustu.

Gündogdu, ayakkabilarini vermesinin ardindan, Genç Bosnaklar Dernegi tarafindan kinama eylemine yönelik hazirlanan ‘unutmadik, unutturmayacagiz’ tisörtünü giydi.

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen