Haber
2012-02-28 06:29:38
Memur-Sen'den Basbakan Erdogan'a Ziyaret

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Basbakan Recep Tayyip Erdogan'i ziyaret ederek, gündemdeki konulara iliskin Memur-Sen'in görüs ve beklentilerini iletti.

Basbakanlik Merkez Bina'da gerçeklesen ve iki saate yakin süren görüsmede, öncelikli olarak kamu çalisanlarina toplu sözlesme hakkini veren 4688 Sayili Kanun'da yapilacak degisiklik ele alindi. Toplu sözlesme hakkinin, 2010 yilindaki referandumla kabul edildigini hatirlatan Gündogdu, "Anayasa degisikligi gerçeklesti, ancak yasal degisiklik gerçeklesmedigi için henüz toplu sözlesme masasi kurulamadi. Su anda TBMM'de görüsülmeyi bekleyen tasarinin bir an önce kanunlasmasi, kamu çalisanlarinin en büyük beklentisi" seklinde konustu. Söz konusu tasarinin beklentilerini karsilamadigini ifade eden Gündogdu, "Hizmet kolu toplu sözlesmesi, tasarida yer almalidir. Bunun yaninda su anda fiilen gerçeklestirilen Sosyal Denge Sözlesmesi de tasariya eklenerek kanunlasmalidir. Bunun disinda kamu görevlileri hakem kurulunun baskani yüksek yargi organlarindan birinin baskani olmali ve kim oldugu kanunda tanimlanmalidir. Toplu sözlesme masasinin kapsamini daraltan madde tasaridan çikarilmali, kamu çalisanlarini ilgilendiren bütün konular, toplu sözlesme masasinin konusu olmalidir" dedi.

Cumhurbaskanligi, TBMM, Genelkurmay ve Emniyetteki sivil memurlarla sendikali olamayacaklar arasinda tanimlanan infaz koruma memurlarina getirilen sendikali olma yasaginin kaldirilmasi gerektigini de dile getiren Gündogdu, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldirilmasina yönelik talebini iletti.

666 Sayili KHK'nin Esit Ise Esit Ücret beklentilerini tam olarak karsilamadigini, basta ögretmen ve akademisyenler olmak üzere bazi kamu görevlilerinin bu düzenlemeyle magdur edildigini dile getiren Gündogdu, ek ödemelerle ücretler arasindaki makasin daraltilmak istenirken aksi bir durum olustugunu, makasin bir hayli açildigini kaydetti. Gündogdu, egitim camiasiyla 666 KHK'nin magdur ettigi diger kamu çalisanlarinin sorunlarinin toplu sözlesme masasinda çözülmesini beklediklerini dile getirdi.


Halen TBMM Egitim Komisyonu'nda tartisilmakta olan kanun teklifi çerçevesinde Egitim Bir-Sen tarafindan hazirlanan kesintisiz egitimden vazgeçilerek kademeli egitime geçisle ilgili raporu da Basbakan Erdogan'a sunan Ahmet Gündogdu, yeni sistemle ilgili olarak olusacak ögretmen açiginin da bir an önce karsilanmasini, özellikle Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgeleri  olmak üzere istihdamda güçlük çekilen yerlerdeki egitim çalisanlarina ek tazminat verilmesini ve yeni yapilanma dolayisiyla mevcut ögretmenlerin norm kadro fazlasi konuma düsmemesi için yasal ve idari bütün tedbirlerin alinmasini beklediklerini ifade etti.

Basbakan Recep Tayyip Erdogan ise konusmasinda, toplu sözlesme yasa tasarisinin bir an önce çikmasi gerektigini ifade ederek Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik'e, sürecin hizlandirilmasi talimatini verdi. Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Gündogdu'nun diger talepleriyle ilgili olarak da çalisma yapilmasini Faruk Çelik'ten isteyen Basbakan Erdogan, mümkün olan taleplerin yerine getirilmesi için çalisilacagini kaydetti.

Görüsmeye Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu ile birlikte Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Baskani Haci Bayram Tonbul da katilirken, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik'le TBMM Idare Amiri Salim Uslu da görüsmede yer aldi. 


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen