Haber
2012-05-10 07:30:37
Memur-Sen’den Bir Kazanim Daha: 4/C’lilerden Alinan Damga Vergisi Kaldiriliyor

Kamu isveren heyeti ile kamu çalisanlari arasinda bu yil ilk kez yapilan toplu sözlesme süreci devam ederken, Maliye Bakanligi’ndan 4/C’lileri sevindirecek bir haber geldi. 2010 toplu görüsmelerinde Memur-Sen’in masaya getirdigi damga vergisinin kaldirilmasi talebi netlige kavustu. Maliye Bakanligi Müstesari Naci Agbal’in konuyla ilgili yaptigi açiklamaya göre, 4/C’lilerden alinan damga vergisi kaldirilacak. Agbal, “Hazirliklarimizi bitirdik, en kisa zamanda uygulamaya koyacagiz” açiklamasini yapti.

Memur-Sen, bu yil ilk kez yapilan toplu sözlesme için Devlet Personel Baskanligi’na sundugu tekliflerinde damga vergisinin kaldirilmasini bir kez daha gündeme getirmisti. Tekliflerin 4/C’lilerle ilgili bölümde damga vergisinin kaldirilmasi için su ifadelere yer verilmisti: “(Madde 44) Birinci fikrada belirtilen Karar ve 657 sayili Kanunun 4/C maddesi kapsaminda istihdam edilen kamu görevlilerinin istihdamlarina esas sözlesmeler, damga vergisinden muaf tutulur.”

4/C’lilerle ilgili tekliflerin yer aldigi ayni bölümün devaminda yine 4/C kapsaminda çalisanlarin is sonu tazminatinda da damga vergisi dahil herhangi bir kesinti yapilmamasi talep edilmisti. 

Memur-Sen’in Genel Toplu Sözlesme Tekliflerinin Tam Metni Için Tiklayiniz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen