Haber
2011-05-05 07:23:15
Memur Sendikaciliginda Farkimizi Gösterdik

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Türkiye’de memur sendikaciligina geç baslanmasina ragmen, basta toplu sözlesme hakki olmak üzere, kamu çalisanlari lehine önemli kazanimlar elde edilmesinde üzerlerine düseni yaptiklarini söyledi.

 

Ahmet Gündogdu, Ankara Siyasallilar Vakfi tarafindan düzenlenen “Türkiye’de kamu sendikaciligi ve Memur-Sen” konulu söylesiye konusmaci olarak katildi.

 

Memur sendikaciliginin isçi sendikaciligindan farkli oldugunu, isçilerin her is kolunda örgütlenmesi bazen mümkün degilken, memur sendikalarinin 11 hizmet kolunun tamaminda örgütlendigini ifade eden Gündogdu, “Ancak isçiler, sendikali olmanin avantajlarini toplu is sözlesmesi ve grev hakkiyla kullanirken, memurlar bu pazarlik hakkindan yoksun birakildi. Memur-Sen, kamu çalisanlarinin hakkini savunurken, toplu sözlesme ve grev hakkinin mücadelesini her platformda dile getirdi. 2009 yili toplu görüsmelerinde toplu sözlesme çalistayi yapilmasi karari aldirdik ve Abant’ta bir çalistay düzenlendi. Memur-Sen’in damgasini vurdugu bu çalistay, toplu sözlesmeye giden yolu da açmis oldu” dedi.

 

Toplu sözlesme hakkinin elde edilmesinde Memur-Sen’in yaptiklarinin görmezden gelinemeyecegini vurgulayan Gündogdu, “Kamu çalisanlarinin hakkini savunurken, degerler sendikaciligindan da taviz vermedik. Ortak Akil mitingleriyle darbelere ve darbecilere dur dedik. Referandumda, ‘toplu sözlesmeye de toplumsal sözlesmeye de evet’ diyerek, toplumsal mutabakatin olusmasi için gayret sarf ettik. 12 Eylül referandumu sonrasi, talebi yüksek sesle bir kez daha dile getirilen demokratik, sivil idare ve irade ürünü yeni anayasa için çalismalarimizi sürdürecegiz” seklinde konustu.

 

Memur-Sen’in 500 bine ulasan üye sayisiyla Türkiye’nin en büyük memur konfederasyonu oldugunu kaydeden Ahmet Gündogdu, bundan sonraki hedeflerinin, 11 hizmet kolunda yetkili olarak toplu sözlesme masasina oturmak oldugunu dile getirdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen