Haber
2012-05-31 07:31:00
Memur-Sen'i Memur-Senliler Yönetir

Bilindigi gibi, basta kamu görevlileri olmak üzere kamuoyunun yakindan takip ettigi kamu görevlileri toplu sözlesme süreci 29 Mayis 2012 tarihi itibariyla sona ermistir.

Süreç, bütün ayrintilariyla kamu görevlilerinin ve basin yayin organlarinin bilgisi dahilindedir. Çünkü süreç içerisinde Memur-Sen olarak uyguladigimiz stratejiyi her asamada kamuoyuyla paylastik.

Toplu sözlesme sürecinin bitmesinden iki gün sonra Memurlar.Net adli internet sitesinde dogrudan Genel Baskanimiz Ahmet GÜNDOGDU’ya, dolayli olarak da Memur-Sen ve bagli sendikalarina yönelik haksiz, hadsiz ifade ve beyanlara yer verilen, bunun yaninda da Kamu-Sen’i memurlar.net’in yönettigini deklare eden bir haber yayimlanmistir.

Söz konusu haber, anilan sitenin telefon tuslari araciligiyla Kamu-Sen’i nasil yönettigi ve Memur-Sen’i yönetememenin ürettigi intikam duygusunu bütün çiplakligiyla ortaya koyuyor. Haberde yer alan, “Gündogdu bir hatasini ise Kamu Görevlileri Hakem Heyeti görüsmeleri sirasinda yapti. Heyet 4 gün boyunca esasa girmemis hep usul üzerinde konusarak, topu taca atacaginin mesajini vermisti. Herkes bu mesaji almis ancak Gündogdu almamisti. Memurlar.net olarak "sendika temsilcileri heyetten çekilsin, heyet karar alamaz duruma getirilsin" dedik. Kamu-Sen ve KESK Baskani ile görüstük. Destek verdiklerini belirttiler. Ahmet Gündogdu'yu aradik. Gündogdu, telefonlara çikma zahmetini bile göstermedi. "Ne söyleyeceklerse basin müsavirime söylesinler" diyordu. Öyle bir durum ki, kendisi çok büyük bir makamda oldugu, telefon açtiginda Basbakan ile görüstügü için memurlar.net kim oluyordu ki... Daha sonraki açiklamalarindan gördük ki, hizmet kollarindaki bir iki kazanim tehlikeye girmesin diye böyle bir karar almislar. Fakat Bugün Gazetesindeki su habere sarilacak kadar durumu kötüydü Gündogdu'nun... Bu konudaki takdiri üyelerimize birakiyoruz.” cümleleri, Kamu-Sen’in yönetim kurulu, baskanlari ve üyelerinin degil, ilgili sitenin karanlik güçleri tarafindan yönetildiginin itirafindan baska bir sey degildir. Asil aci olan, bu haberi aninda kendi internet sitesinde yayimlamak suretiyle bir internet sitesi tarafindan yönetildiginin bizzat Kamu-Sen tarafindan da itiraf edilmesidir.

Evet, Genel Baskanimizin sahsinda Memur-Sen, bir internet sitesinin kendisini yönetmesine izin vermedi. Ilgili sitenin telefon diplomasisiyle Kamu-Sen’i yönettigi saatlerde Memur-Sen yönetim kurulu ve bagli sendikalarin genel baskanlari Kamu Görevlileri Hakem Kurulu toplantisina katilip katilmayacagina iliskin toplanti yapiyordu. Katilip katilmama kararini telefondan ögrenen sendikacilar ile Memur-Sen yöneticilerini ayni kefeye koyanlar, kale alinmamalarinin intikamini bu haberle almaya çalisiyor. Memur-Sen yöneticilerini telefonla yönetme aymazligina düsenler, bu haberle de Memur-Sen üyelerini yönetmeye yelteniyor. Bu tür toplum mühendisligi numaralarina artik kimse itibar etmiyor. Hele hele, derin devletin toplum mühendisligine son veren Memur-Sen’e, Memur-Sen üyelerine bu numaralar sökmez. 

  • Çünkü Memur-Sen’i yönetim kurulu yönetir.
  • Memur-Sen’i baskanlar kurulu yönetir.
  • Memur-Sen’i delegeler yönetir.
  • Memur-Sen’i teskilatlari yönetir.
  • Memur-Sen’i üyeleri yönetir.
  • Memur-Sen’i haklari için mücadele ettigi kamu görevlileri yönetir.
  • Memur-Sen’i degerlerini savundugu millet yönetir.
  • Memur-Sen ve bagli sendikalarinin yönetim kurullari;

Yetkilerini söz konusu siteden veya editöründen degil üyesi olan kamu görevlilerinden aldi.

Toplu sözlesme sürecinde uygulayacagi stratejiyi, herhangi bir internet sitesiyle degil büyük Memur-Sen ailesinin yetkilendirdigi yönetim kurullariyla istisare ederek belirledi.

Toplu sözlesme sürecinde ne söyleyecegini, nasil davranacagini, hangi eylemlilik sürecini harekete geçirecegini, hangi tekliflerle masaya oturacagini tabandan tavana dogru islettigi teskilat toplantilariyla tespit etti.

Bu haberin ortaya çikardigi tek gerçek; diger iki Konfederasyonun Kamu Görevlileri Hakem Kurulu toplantisina katil(a)mama kararini, yönetim kurullariyla degil memurlar.net’in tavsiyeleriyle aldigidir. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu toplantisina katil(a)mama kararini memurlar.net’in direktifiyle alan, toplantiya katilmalarini Memur-Sen katildigi için biz de katildik diyerek açiklayan iki Konfederasyona söylenecek çokça söz, gösterilecek çokça yol var. Gerçi bu habere göre, onlar söyleyecekleri sözü ve takip edecekleri yolu internet sitesinden ögreniyorlarmis. Bizi dinlerler mi bilemiyoruz. Ama yine de ifade etmekte fayda var, yol yakinken dönün. Kararlarinizi kendi iradenizle alin. Gerçeklestireceginiz eylemi telefonun diger ucundaki sesten degil, kamu görevlilerinden ögrenin.

Biz iki hususu merak ediyoruz. Bu haberi yazan ve yayimlayan internet sitesinin malum konfederasyonlari yönetme meraki nereden kaynaklaniyor? Malum konfederasyonlarin da bu internet sitesinin yönetimine riza göstermelerinin sebebi nedir?

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen