Haber
2014-02-27 06:45:19
Memur-Sen'in Türkiye Gençlik Profili Araştırması

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Bugün birçok araştırmanın verilerine baktığımızda ‘gençliğin kendini değersiz gördüğünü’ okuyabiliyoruz. O zaman bu araştırmamız ile gençliğin özgüvenini yükseltecek programlar ve yollar bulmalıyız” dedi.
 

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında, Stratejik Düşünce Enstitüsü’ne (SDE) yaptırdıkları “Türkiye Gençlik Profili Araştırması”nın sonuçlarını açıkladı.

 

Gündoğdu, gençliğin olaylara bakışını görmek için bir çalışma başlattıklarını ifade ederek, “Biz, bugün sorunlara ışık tutacağız. ‘Gençliğin şu anda geldiği durum nedir, olaylara nasıl bakıyor, gençliğin bundan sonra daha özgür ve sorgulayan, kendisine biçilen role değil, ülke için rol biçen gençlik için neler yapılabilir’ sorularına cevap arayacağız” şeklinde konuştu.

“Bugün birçok araştırmanın verilerine baktığımızda ‘gençliğin kendini değersiz gördüğünü’ okuyabiliyoruz. O zaman bu araştırmamız ile gençliğin özgüvenini yükseltecek programlar ve yollar bulmalıyız” diyen Gündoğdu, şöyle devam etti:



 

“Gençliğin maneviyatla ve değerlerle bağı çok önemlidir. Egoizm ve beğenilme bataklığında yüzen bir gençlik yerine gönül dilini kullanan, hal şivesini terennüm eden, sağlam bir vicdan mekanizması olan, hayatını kalp ve ruh yörüngesinde devam ettiren, medeniyet telakkisi olan, medeniyetinin yeniden inşası ve dirilişi için düşünce ve aksiyon geliştiren bir gençlik hayalimizdir ve misyonumuzdur.”

 

Medeniyet Davasına Hizmet Eden Bir Gençlik Özlemimiz Var

 

Davasına sahip çıkan, medeniyet davasına hizmet eden, bu yolda katma değer üreten, alanında üçüncü, ikinci değil, bir numara olan ve medeniyet değerleri havzasındakilere ilham veren bir gençliğin özlemini duyduklarını vurgulayan Gündoğdu, “Dünden güç alan, bugünü iyi değerlendiren, yarını iyi tasarlayan, vicdanlı ve sağduyulu; kişilerin, olayların yön verdiği değil, fikirlere ve düşüncelere yön veren, güncelin peşinden koşan değil, kalıcı ve faydalı olanı takip eden bir gençlik tasavvurumuz var” diye konuştu.



 

Gençlerin Yüzde 62’si Facebook, Yüzde 10,4’ü Twitter Kullanıyor

 

26 ilde 15-35 yaş arasındaki nüfus içerisinden 3 bin 250 kişilik anket ve 40 gençle mülakat çalışması üzerinden yapılan araştırmanın en çok dikkat çekici sonuçları hakkında kısaca bilgi veren Gündoğdu, medyaya yönelik alışkanlıklarda gençlerin televizyon programları arasında yüzde 28,6 ile en çok dizileri takip ettiğini, program türleri sırasıyla bunları yüzde 15,5 ile haberlerin, yüzde 13,7 ile eğlence ve müzik türlerinin takip ettiğini açıkladı.

İnternete yönelik alışkanlıklarda ise, gençlerin internetten yararlanma sıklığının bir hayli yüksek olduğunu dile getiren Gündoğdu, “Araştırmamızda Türkiye’deki gençlerin neredeyse tüm sosyal medya araçlarını bir şekilde kullandıkları görülmektedir. Araştırmaya göre, gençlerin yüzde 62’si Facebook kullanırken, yüzde 10,4’ü Twitter kullanmaktadır” dedi.

 

Gündoğdu’nun basın açıklamasının ardından, Memur-Sen ile Genç Memur-Sen tarafından “Türkiye Gençlik Profili Araştırması” konulu bir panel düzenlendi. Dr. Murat Yılmaz’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde Prof. Dr. Erol Göka, Prof. Dr. Vedat Bilgin ve Doç. Dr. Erdinç Yazıcı birer konuşma yaptılar. 

 



MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen