Haber
2011-04-26 07:23:11
Memura Siyaset ve Grev Hakki Verilmelidir

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, yaklasan genel seçimler öncesinde, memurlara grev ve siyaset yapabilme hakki verilmesi için siyasi parti liderlerine çagrida bulundu.

 

Memur-Sen Manisa Il Divan Toplantisi ile Manisa Subemizin istisare toplantisi Ögretmenevi’nde yapildi. Gündogdu, Il Divan toplantilari öncesinde VIP Salonu’nda bir basin toplantisi düzenledi.

 

15 Mayis’a kadar üye sayilarini 500 bine çikarmayi hedeflediklerini belirten Gündogdu, özelde üyelerinin özlük haklari genelde ise ülkenin demokratiklesmesi basta olmak üzere bütün sorunlari dert edinerek sendikacilik yaptiklarini kaydederek, “Önümüzde, bir yillik üye sayilarinin belirlendigi her yilin yeni miladi 15 Mayis var. Haziran ayi içerisinde yeni seçimler yapilacak. Demokrasinin, millet idaresiyle yeniden bulusmasinin günü. Bu her iki günün yeni bir kazanima dönüsmesini istiyoruz” dedi.

 

Gazetecilerin, kamuda görev yapan 4/C kapsamindaki personelin durumuyla ilgili sorularini da cevaplayan Gündogdu, Devlet Bakani Hayati Yazici’nin, kongre sonrasinda Memur-Sen’e yaptigi tebrik ziyaretinde, Basbakan’a ilettikleri ve israrla takip ettikleri 4/C kapsamindaki personele aile (es ve çocuk) yardimi ödenmesinin saglanmasi konusundaki müjdeyi verdigini dile getirdi. Bakan’in müjdesiyle birlikte Memur-Sen olarak 4/C statüsündeki personele yeni bir kazanim üretmenin mutlulugunu yasadiklarini ifade eden Gündogdu, 4/C kapsamindaki personele aile (es ve çocuk) yardimi ödenmesini saglayacak Bakanlar Kurulu kararinin yakin bir tarihte yürürlüge girecegini vurguladi.

 

Grevsiz Toplu Sözlesme Hakki Eksiktir

Gazetecilerin, yaklasan seçimler öncesindeki beklentilerini sormasi üzerine Genel Baskan Ahmet Gündogdu, memurlara grev ve siyaset yapabilme hakki verilmesi için siyasi parti liderlerine çagrida bulundu. Son iki yilda memurlarin toplu sözlesme, grev ve siyaset hakki için yogun çalismalar yaptiklarina dikkat çeken Gündogdu, sunlari söyledi:

“12 Eylül referandumu ile toplu sözlesme hakkimizi aldik. Ancak, grevsiz toplu sözlesme hakki eksik. Onlarca yildir isçi kardeslerimizin kullandigi siyaset hakkinin, bu ülkenin okumus kesimi memura henüz verilmemis olmasi da yine bir eksikligimiz. Siyasi partilerimiz grev ve siyaset hakki konusunda çok açik vaatlerde bulunmuyor. Dünyanin en az yüzde 55’inde var olan memura siyaset ve grev hakki taninmasi sözünün verilmesini alenen bekliyoruz.”

 

YÖK’ün anayasal bir kurum olmaktan çikarilmasi gerektigini dile getiren Gündogdu, “Mesele, YÖK’ün basina getirilen isimler meselesi degildir. Eger bu ülke demokratiklesecekse, sivillesecekse; kanunlari, mevzuati normallestirmek, kisiye göre olmaktan çikarmak gerekmektedir. En kötü niyetlinin bile geldiginde kötülük yapamayacagi bir kurumsal yapiya kavusturmak lazim” diye konustu.

 

Gündogdu, 73 milyonu kucaklayan, ötekilik olusturmayan, temel hak ve özgürlüklerin alanini genisletecek, dünya görüsü ne olursa olsun, herkesin görüsünü istedigi gibi ifade etmesine ve inancinin geregini yerine getirmesine imkan saglayacak yeni bir Anayasa’ya ihtiyaç oldugunun altini çizdi.

 

Basin açiklamasinin ardindan, Manisa Sube Baskanimiz Mehmet Emin Sofuoglu ve Sube Yönetimi, ilçe ve kurumlari temsilcilerinin katildigi istisare toplantisi, Ahmet Gündogdu baskanliginda gerçeklestirildi. Gündogdu daha sonra, Memur-Sen Manisa Il Temsilcisi Yüksel Ülker ve yönetimi ile Memur-Sen’e bagli sendikalarin sube baskanlari, ilçe temsilcileri ve yönetimlerinden olusan katilimcilarla Il Divan Toplantisi yaparak, çalismalarla ilgili degerlendirmelerde bulundu.

 

Vali Celalettin Güvenç Ziyaret Edildi

Gündogdu, Memur-Sen Il Temsilciligi ve bagli sendikalarin yönetimlerinden olusan bir heyetle resmi kurum ziyaretleri de gerçeklestirdi. Vali Celalettin Güvenç’e yapilan ilk ziyaretin ardindan Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Il Milli Egitim Müdürü Aziz Ersoy ve Il Saglik Müdürü Dr. Ziya Tay ziyaret edildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen