Haber
2012-12-21 06:34:28
Memura Siyaset Yasağının Kaldırılmasını İstedik, TBMM’de İlk Adım Atıldı

Konfederasyonumuz Memur-Sen’in, memurlara uygulanan siyaset yasağının kaldırılması talebi için ilk adım TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda atıldı. Komisyonda bütün partilerin ittifakıyla alınan karara göre, memurlara uygulanan siyaset yasağı kaldırılacak.

Memur-Sen, memurlara uygulanan siyaset yasağının kaldırılması talebini toplu görüşme ve toplu sözleşme masalarına taşımış, düzenlediği Uluslararası Demokrasi Kongresi, Uluslararası Anayasa Kongresi ile hazırladığı Anayasa Raporları’nda da bu konuyu detaylı bir şekilde ele almıştı. Memur-Sen, referandum sürecinde toplu sözleşme hakkına ‘evet’ derken, yeni anayasanın olmazsa olmazı olarak toplu sözleşmenin tamamlayıcı unsuru grev hakkının verilmesiyle memurlara uygulanan siyaset yasağının kaldırılması gerektiğini ifade etmişti.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda, bütün partilerin ittifakı ile alınan bu kararın, bir yol kazasına uğramadan yeni anayasanın bir maddesi olarak yer almasını ve komisyondaki partilerin önerilerine sonuna kadar sahip çıkmalarını istiyoruz.  

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen