Haber
2010-03-28 07:20:47
Memura Toplu Sözlesme Hakkinin Verilmesini Önemsiyoruz

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, toplu sözlesme talep- lerinin karsilanacak olmasini önemsediklerini, ancak toplu sözlesmenin olmazsa olmazi grev hakkinin da en kisa zamanda verilmesini bekle- diklerini söyledi.

 

Gündogdu, Diyarbakir’da çe- sitli ziyaretler gerçekles- tirdikten sonra, Üniversite Temsilciligimizin düzenledigi yemekli toplantida Dicle Üniversitesi çalisani üyelerimizle biraraya geldi. Daha sonra Subemizin Il Divan Toplantisi’na istirak eden Gündogdu, toplantinin ardindan Subemizin yeni hizmet binasinin açilisini yapti. Burada gündeme iliskin açiklamalarda bulunan Ahmet Gündogdu, Hükümet’in yeni anayasa paketinde memura toplu sözlesme hakki tanimasini önemsediklerini belirterek, “Bugünlerde Memur-Sen ailesi olarak çok mutluyuz. Sivil, özgürlükçü ve her türlü istemin yargi kararina açik oldugu bir demokratik devleti; kamu çalisanlari adina da toplu sözlesme ve grev hakkini önemsiyorduk. Hayata geçmemis olsa da, çok önemli gördügümüz toplu sözlesme hakkinin demokratiklesme paketi içinde yer almis olmasi bizim açimizdan önemli bir gelismedir” dedi.

 

Gündogdu, toplu sözlesme taleplerinin karsilanacak olmasinin önemli oldugunu, ancak toplu sözlesmenin olmazsa olmazi grev hakkinin da en kisa zamanda verilmesini beklediklerini kaydetti. Ahmet Gündogdu, kamu çalisanlarina yönelik siyaset yasaginin sürüyor olmasini da elestirerek, TBMM’deki görüsmeler sürecinde bu hakkin da verilecegini ümit ettiklerini dile getirdi.

 

Sendikaciligi, ülkenin gelecegini dert edinerek yaptiklarini belirten Gündogdu, sendika olarak, insanlik için ülkemizde ve dünyada sözcü olmak gibi bir misyona sahip olduklarini vurguladi.

 

Hem kurumsallasma adina hem de Türkiye’nin demokratiklesmesi adina gayret gösterdiklerinin altini çizen Gündogdu, “Sendikaciligi, siyasette oldugu gibi, ‘kahrolsun’ ve ‘yasasin’a endeksleyenlere ve ne olursa olsun, ne yaptigina bakmaksizin kimin yaptigina bakanlara inat, merkezimize insani koyup yolumuza devam edecegiz” seklinde konustu.

 

Gündogdu sunlari söyledi: “Bu binanin sendikamiza güzel hizmetler yapmasini temenni ediyorum. Binalar, hizmet için vardir. Binalarda darbecilere ev sahipligi de yapilir, darbesavarlik da. Memur-Sen’in bütün binalari, darbe sevenlerin bu sevgisini çöp sepetine atip milletin iradesinin saygin oldugu yerlerdir. Mekânimizi bu anlayisla açiyoruz.”

 

Diyarbakir Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, Memur-Sen’in önemli bir geçmise sahip oldugunu belirterek, “Ülkemiz önemli asamalar kaydetti. Memur haklari konusunda Memur-Sen önemli bir yere sahiptir. Sivil toplum için önemli bir güçtür. Yeni ve güzel bir binada, daha güzel hizmetleri yapacaklarina inaniyorum” diye konustu.

 

Yenisehir Ilçesi’ndeki Günes Plaza’daki hizmet binasinin açilisina, AK Parti Diyarbakir Milletvekili Ihsan Arslan, Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Memur-Sen’e bagli sendikalarin yöneticileri ve çok sayida üyemiz katildi.

 

Açilistan sonra hizmet binasini gezenlere Sube Baskanimiz Yasin Yildiz, çalismalar hakkinda bilgi verdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen