Haber
2012-11-19 06:33:23
Memurun İş Güvencesine Göz Dikilerek Gidilecek Bir Yol Yoktur

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, memurların iş güvencesini kaldırmaya niyetlenmiş yanlış yaklaşımların kendilerini rahatsız ettiğini, memurun iş güvencesine göz dikilerek gidilecek bir yolun olmadığını söyledi.

Mersin Şubemizin İl Divan Toplantısı’nda konuşan Gündoğdu, sendikal konuların yanı sıra gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Memurların iş güvencesini tartışmaya açacak bazı sözler duyduklarını, medyada buna benzer haberler okuduklarını belirten Gündoğdu, bundan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

 

Başbakan Sözleşmeliye Kadro Veriyor Bakanlar Göz Koyuyor

Memur-Sen’in 4. Olağan Genel Kurulu’nda Başbakan Erdoğan’dan 196 bin sözleşmelinin kadro sözünü aldıklarını ve bunun gerçekleştiğini hatırlatan Gündoğdu, kalan 18 bin sözleşmelinin müjdesini ise geçen günlerde aldıklarını kaydetti. Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi sözünü veren bir başbakana rağmen part-time, esnek çalışma gibi modelleri dillendiren bakanların varlığına dikkat çeken Gündoğdu, “Memurların iş güvencesini kaldırmaya niyetlenmiş yanlış yaklaşımlar bizi son derece rahatsız ediyor. Medeniyet değerlerimizle siyaset yapanlara sesleniyorum: Şüpheli şeylerden kaçının. Memurun iş güvencesine göz dikilerek gidilecek bir yol yoktur. Bu yolun ucu karanlıktır, çıkmaz sokaktır. Memurun iş güvencesine el atacak yaklaşımlarda bulunmayın. Hiç mi çalışmayan memur yok, diyorlar. Biz de soruyoruz: Hiç mi çalışmayan siyasetçi yok? Demek ki var. O zaman çalıştıracağız” dedi.

Belediyelerdeki sözleşmelilerin kadroya geçirilmesinin sözünü aldıkları, kadrolu olamayan diğer sözleşmelilerin kadro sorunu üzerine görüşmelerin yapıldığı bir dönemde, kamu çalışanlarının iş güvencesiyle ilgili söylentileri anlamalarının mümkün olmadığını vurgulayan Gündoğdu, “Böyle bir şeyi aklının ucundan geçirenlere sesleniyorum: İnancımız şüpheli şeylerden kaçının, diyor. Size de tavsiyemiz, tehlikeli sularda kulaç atmayın” ifadelerini kullandı.

Toplu sözleşme sürecine; yasanın gecikmesi, yasanın çıkış sürecinde yaşadıkları gerginlik, 6 aylık gecikmiş zamlar, 2006 yılından itibaren ek ödeme alan öğretmen ve öğretim elemanlarına ‘eşit işe eşit ücret’ düzenlemesiyle bu ek ödemenin verilmemesinin sıkıntısıyla girdiklerini anlatan Gündoğdu, bütün bu olumsuzlukların süreci de etkilediğini belirtti. Gündoğdu, düzenlemenin oluşturduğu mağduriyeti toplu sözleşme masasında gidermeyi istemelerine rağmen, öğretmeni çalışmayan, idarecileri de para götürmeye meyilli olarak gösteren anlayışın siyasette de ‘çalışmıyorlarsa, ek ödemeye ne gerek var’ bakışını ortaya çıkardığını kaydetti.

 

Bakanların Yalanını Özler Olduk

Demokratikleşmenin özgürlükler ve eğitimle mümkün olduğunu söyleyen Ahmet Gündoğdu, eskiden Öğretmenler Günü’nde, kendilerine verilen ancak tutulmayan sözler olduğunu hatırlatarak, günümüzdeki bakış açısı yüzünden eski bakanların yalanlarına hasret kaldıklarını ifade etti. Öğretmenin fedakârlığını göremeyenlerin bu ülkenin geleceğini inşa edemeyeceğini vurgulayan Gündoğdu, kriz varken bunun bedelini ödemeye hazır olmalarına karşın, büyümeden kendilerine pay verilmemesini eleştirdi.

Toplu sözleşme sürecinin bitmediğine dikkat çeken Gündoğdu, önümüzdeki günlerde Kamu Personeli Danışma Kurulu’nun toplanacağını, Ağustos’ta ise yeni bir toplu sözleşme döneminin başlayacağını belirterek, “Öğretmene doğru bakılmasını, öğretmenin saygınlığına halel getirecek davranışlardan uzak durulmasını sağlamak en önemli mücadele anlayışlarımızdan biri olacaktır” şeklinde konuştu.

Gündoğdu, değerler sendikacılığı yaklaşımıyla gerçekleştirdikleri hizmetleri de katılımcılarla paylaştı.

Toplantının açılışında konuşan Memur-Sen Mersin İl Temsilcisi ve Şube Başkanımız Atilla Olçum, Memur-Sen olarak ilde yetkili olduklarını dile getirerek, ülke genelinde sergilenen değerler sendikacılığını yerelde sürdürdüklerini söyledi. Kamu çalışanlarına yönelik birçok kazanımın Memur-Sen eliyle alındığına işaret eden Olçum, emeği geçen herkese teşekkür etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen