Haber
2013-03-07 06:37:08
Mersin İşyeri Temsilcileri Toplantısı Yapıldı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Mersin Suphi Öner Öğretmenevi’nde düzenlenen işyeri temsilcileri toplantısına katıldı.

Ahmet Özer, burada yaptığı konuşmada, eğitimcilerin sorunlarına değindi. Yürürlüğe giren yönetici atama yönetmeliğinin hak kayıplarına sebebiyet verdiğini, bu hak kayıplarının yönetici ve yönetici adaylarını mağdur edeceğini belirten Özer, “Yönetmeliğin mevcut haliyle uygulanması mümkün değildir. Bu yönetmelik sorunlar üretecektir. Bunun önüne geçilmesini ve yönetmeliğin uygulamaya girmeden önce revize edilmesini istiyoruz” dedi.

Kadına yönelik ayrımcılığın sona ermesi, Türkiye’nin, kamu çalışanlarının darbe dönemi kalıntısı bir yönetmelikle kıyafetinin belirlenmesi ayıbından kurtulması için başlattıkları ‘Özgürlük İçin On Milyon İmza’ kampanyası hakkında işyeri temsilcilerini bilgilendiren Özer, Türkiye’de yaşayan her 7 kişiden birinin bu kampanyaya imza attığını söyledi.

Başörtüsü yasağının insan hakları ve toplumsal değerlerle bağdaşmadığını vurgulayan Özer, 12 milyon 300 bin imzanın, milletin talebini ortaya koyması açısından önemli olduğunun altını çizdi.

2013’ün Mersin için yetki yılı olması gerektiğini kaydeden Özer, bunun için daha fazla gayret gösterilmesini istedi.

Eğitim-Bir-Sen Mersin Şube Başkanı Atilla Olçum ise, sendikal süreci kısaca değerlendirerek, örgütlü olmak adına verdikleri destekten dolayı işyeri temsilcilerine teşekkür etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen