Haber
2010-04-20 07:20:57
Mesaji Yumrukla Vermek Bir Zihniyetin Ifade Biçimidir

Kayseri'de sehit Yüzbasi Levent Çetinkaya'nin cenaze törenine katilan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yil- diz’in, bir ögretmenin yumruklu saldirisina ugradigini ögrenmis bulunuyoruz.

 

Yüzüne aldigi darbeyle yara- lanan Bakan Yildiz’in, Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi Has- tanesi'ne kaldirildigi, yapilan tedavinin ardindan taburcu oldugu belirtilmektedir.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz’a geçmis olsun diyor, saldiriyi siddetle kiniyoruz.

 

Samsun’da Ahmet Türk’e, Kayseri’de Bakan Yildiz’a sallanan yumruklar; Sirnak’ta askerimize, yine Samsun’da polisimize sikilan kursunlar, ayni amaca yönelik olarak, bu ülkenin aydinlik gelecegine atilmis dinamitlerdir.

 

Yumrukla, silahla halledilebilecek hiçbir mesele yoktur. Ancak gerilimden beslenen, varligini kana gözyasina borçlu olan ve idame-i hayatini kanin devaminda gören zihniyetler her firsatta ortaya çikmakta, huzuru baltalamaktadir.

 

Kayseri’de Bakan Yildiz’a yönelik saldiriyi gerçeklestiren sahsin ögretmen olmasindan dolayi utandik. Sevgi meslegi olan ögretmenligin içi nefret dolu kisilerce de icra ediliyor olusundan büyük üzüntü duyduk. Yine saldirganin malum sendikanin müfrit savunucusu olarak sendikanin yayin organlarinda görüsler serdeden bir kisi olmasindan ötürü de sendikacilar olarak büyük utanç duyduk. Sendikacilik düsünce ortaya koymaktir, teklifte bulunmaktir, istemektir, eylem yapmaktir; yumruk atmak asla degildir. Yumrukla, silahla kendini ifade etmeye kalkismak, 1980 öncesi bir zamana takilmis adam görüntüsü vermektir. Halbuki insanlik 21. yüzyili yasamaktadir.

 

Mesajini gerek yumrukla gerek kursunla iletme itiyadinda olan zihniyetlerden fersah fersah uzak oldugumuzu, sevgi medeniyetinin takipçileri olmaktan onur duydugumuzu bir kez daha belirtiyor,  Bakan Taner Yildiz’a tekrar geçmis olsun diyor, saldiriyi siddetle kiniyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen