Haber
2009-10-26 06:19:55
Mescid-i Aksa’ya Yönelik Provokasyonlari Lanetliyoruz

Filistin’de bir Yahudi devleti kurulmasina iliskin çalismalarin baslamasindan itibaren özelde Filistin topraklarinda, genelde Ortadogu’nun bütününde kanin, gözyasinin ve zulmün kaynagi olan Israil’in son günlerde yeni provokasyonlar pesinde olduguna dair haberler gelmektedir.

 

Israil askerlerinin Mescid-i Aksa’ya zor kullanarak girmesi, camide namaz kilan cemaati gaz bombasi ve silah kullanarak dagitmasi, Müslümanlarin içlerine sindirebilecegi bir eylem degildir. Israil’in girisimleri, insanlarin en tabii hakki olan yasama hakkini, inanma ve inancinin geregini yerine getirme hakkini, kutsalini hedef alan eylemlerdir.

 

Müslümanlarin ilk kiblesi olan, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevî ile birlikte Müslümanlar nezdinde kudsiyeti bulunan Mescid-i Aksa’yi ve Kudüs’ü Müslümanlardan koparmaya dönük girisimleri lanetliyoruz.

 

Hükümetin ve bilhassa Basbakan Recep Tayyip Erdogan’in Israil’in zulmünü yüzüne çarpan tavirlarini takdirle karsiliyor, halkimizin Israil’e karsi ortaya koyacagi tepkinin Filistinli kardeslerimizin direncini artiracagina, zalimi bir kez daha düsünmeye sevk edecegine inaniyoruz.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen