Haber
2024-06-05 15:42:15
Meslek kanunu yeni sorunlara kapı aralamamalıdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yeni sorunlara kapı aralamaması gerektiğini vurgulayarak, “Eğitimi ve eğitim çalışanlarını hakkaniyete uygun bir bakışla ele alan bir meslek kanunu çıkarılmalıdır” dedi. 

Ali Deniz, Ağrı Şubesi’nin il divan toplantısına ve Bir Bilenle Bilge Nesil projesi kapsamında yapılan ‘Kitap Okuma ve Yazma Yarışması’ ödül törenine katılarak, eğitim gündemine ve sendikal çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

 

 

Demokratikleşmeden eğitime, özgürlüklerden insan haklarına kadar her alanda demokratik hakların çoğalmasına, yasakların kalkmasına katkıda bulunduklarını, birçok sorunun çözüme kavuşmasını sağladıklarını, kazanımlar elde ettiklerini ifade eden Deniz, acil çözüm bekleyen sorunlarla ilgili çabalarının, girişimlerinin, mücadelelerinin devam ettiğini söyledi. 

Eğitim çalışanlarının beklentilerinin karşılanması, sorunlarının çözülmesi için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Deniz, ücretli öğretmenliği sona erdirecek sayıda atama yapılması, birinci dereceye yükselen kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak bu hizmet sınıfındaki çalışanların genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi; eğitim çalışanlarının özlük ve mali haklarının artırılması,  üniversite idari personeline yer değişikliği hakkı verilmesi, ücret artışının emekliliğe yansıtılması konularında bir an evvel adım atılmasını beklediklerini dile getirdi. 

 

 

Eğitimin verimliliği ve niteliği, eğitimcinin hak ettiği değeri görmesi, emeğinin karşılığının verilmesiyle mümkündür 

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yeni sorunlara kapı aralamaması gerektiğini belirten Deniz, “Eğitimin verimliliği ve niteliği, eğitim çalışanlarının hak ettiği değeri görmesi, özlük hakları boyutuyla da emeklerinin karşılığının verilmesiyle mümkündür. Eğitimcileri ayrıştırmayan, eğitimi ve eğitim çalışanlarını bir bütün olarak, eşit, adil ve hakkaniyete uygun bir bakışla ele alan bir meslek kanunu içeriğinin oluşmasının mümkün ve elzem olduğuna inanıyoruz. Kanun, eğitim çalışanlarının hak ve yetkilerini genişleten, ona destek olan bir içerikle hazırlanmalıdır” dedi. 

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun tasarruf tedbirlerine kurban edilmemesi çağrısında bulunan Deniz, “Sözleşmeli öğretmenlik kaldırılmalı, öğretmen istihdamında mülakat uygulamasından vazgeçilmelidir. Ek ders ücreti artırılmalıdır. Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası kariyer basamaklarına ilerlemeye engel olmamalıdır. Uzman ve başöğretmenlik için öngörülen hizmet süreleri taahhüt edildiği üzere 5 ve 10 yıl olmalıdır” şeklinde konuştu. 

 

 

‘Kitap Okuma ve Yazma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi 

Ali Deniz, gençlerin içinde yaşadıkları toplumun millî ve manevi değerleriyle donanması; ilmi irfanla buluşması, tecrübenin geleceğe pusula olması için ‘Bir Bilen Bilge Nesil’ projesini hayata geçirdiklerini söyleyerek, “Hem eğitim çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarını korumanın, geliştirmenin, çalışma şartlarını iyileştirmenin mücadelesini veriyoruz hem de okuyan, araştıran, düşünen, düşündüğünü ifade edebilen, ilim, irfan ve hikmet yolunda şuurlu bir gençliğin yetişmesi için gayret gösteriyoruz. Bu anlamda kayda değer bir yol aldık. Öğrencilerimiz, adanmış öğretmenleri eşliğinde kitap okuyor, bunun tahlilini yapıyor ve kompozisyon yazıyorlar” ifadelerini kullandı. 

 

 

Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, projede yer alan bütün öğrencilere, danışman öğretmenlere, katkıda bulunan, emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 

 

Ziyaretler

Ali Deniz, programı kapsamında Vali Mustafa Koç’u, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’i, Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi öğretmenlerini ve yöneticilerini ziyaret etti. 

 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen