Haber
2012-06-15 07:31:13
Mesleki Çalisma Süresiyle Ilgili Ek Ders Ücreti Sorunu Giderilmelidir

Milli Egitim Bakanligi’na bagli ilkögretim kurumlarinda görev yapan ögretmenler derslerin kesiminden Temmuz ayinin ilk is gününe, Eylül ayinin ilk is gününden derslerin baslangicina kadar meslekle ilgili çalismalar yürütmekte ve bu çalismalari karsiliginda Millî Egitim Bakanligi Yönetici ve Ögretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine Iliskin 2006/11350 sayili Bakanlar Kurulu Karari’nin 6. maddesinin üçüncü fikrasi hükümleri dogrultusunda iki haftayi geçmemek üzere haftada 15 saat ek ders ücretinden yararlandirilmaktadir.

2011-2012 ögretim yilinda derslerin kesim tarihi 8 Haziran olmasi itibari ile bu yil mesleki çalisma dönemi 11-29 Haziran tarihleri arasinda üç haftalik süreyi kapsamaktadir. Ancak, bahse konu kararin ilgili hükmü geregince mesleki çalismalarda iki hafta süreyle ek ders ücreti ödenmesi öngörüldügünden, fiilen çalisilan üç haftadan arta kalan bir haftalik süreye ek ders ücreti ödenmesi bugün itibariyla mümkün olamamaktadir.

Milli Egitim Bakanligi’na bir yazi göndererek, 11-29 Haziran 2012 tarihleri arasinda üç haftalik süreyle mesleki çalisma yapacak olan ögretmenlerin bu çalismalarinin tamamina ek ders ücreti ödenebilmesi için, mesleki çalisma sürelerinde ögretmenlere ödenen ek ders ücretinin iki hafta süreyle sinirlandirilmasinin kaldirilmasi ya da mesleki çalisma sürelerinin iki hafta ile sinirlandirilmasi yönünde gerekli açiklamanin yapilmasini istedik. 

Mesleki çalismalarda ek ders ücreti PDF olarak görmek için Tiklayiniz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen