Haber
2013-03-21 06:37:45
Mesleki ve Teknik Eğitim Strateji Belgesi ve Eylem Planı Çalıştayı Tamamlandı

Türkiye’de ‘Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında Mesleki ve Teknik Eğitim Strateji Belgesi ve Eylem Planı’na son şeklini vermek amacıyla, 20-22 Mart 2013 tarihlerinde Trabzon Saylamlar Oteli’nde yapılan çalıştay tamamlandı.

İlki geçen aylarda Antalya’da yapılan çalıştay, kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, üniversiteler, sendikalar, ilgili diğer sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile okul müdürü, öğretmen ve öğrenci temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Eğitim-Bir-Sen adına Mesleki ve Teknik Eğitim Komisyonu Çalışma Grubu Üyesi Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Murat Bayram’ın katıldığı ve iki gün süren çalıştayda, mesleki ve teknik eğitimde erişim, kalite ve istihdam başlıkları altında oluşturulan çalışma gruplarının raporları birleştirilerek ortak metne son şekli verildi.

Çalıştayda, alanı daraldığı için öğrenci bulmakta zorluk çekilen bölümlerin meslek dersleri öğretmenlerinin norm fazlası duruma düşmesine çözüm üretmek amacıyla bu öğretmenlerin hizmetiçi eğitim yoluyla ya da YÖK-MEB işbirliği ile hazırlanacak programlarla yakın branşlardan başlanarak branş değişikliği hakkı tanınması talep edildi ve bu öneri kabul gördü.

Maaş karşılığını dolduramayan, bu nedenle de il içi ve il dışı tayin istemekte zorlanan pek çok meslek dersi öğretmeninin yaşadığı sorunlara çıkış yolunun arandığı çalıştayda, öğrenci ve çalışanların sorunlarına çözüm üretilmeye çalışıldı.

Mesleki ve teknik eğitim mezunlarından alanında bir üst öğretim kurumuna devam etmek isteyenlerin ek puan almaları konusu, YÖK temsilcisinin itirazlarına rağmen yapılan oylamada taslağa girdi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen