Haber
2011-04-19 07:23:09
Mesleki ve Teknik Ögretmen Adaylarindan Ziyaret

Mesleki Egitim Fakültesi mezunlari, sendikamizi ziyaret ederek, atamalarda kendilerine ayrilan kontenjanin artirilmasi konusunda destek istediler.

 

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ile görüsen Mesleki Egitim Fakültesi mezunlari, atama bekleyen mesleki ve teknik ögretmen sayisinin 70 bini buldugunu, ögretmen atamalarinda teknik ve mesleki ögretmenlere taninan yüzde 2’lik kontenjanin yüzde 10’a çikarilarak, magduriyetlerin giderilmesi gerektigini dile getirdiler.

 

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, mesleksizligin Türkiye’nin en büyük sorunlarindan biri oldugunu ifade etti. Mesleki egitimin yüzde 65’lere çikarilarak, hem issizlik oraninin asgariye indirilmesi hem de kalifiye eleman sorununun çözüme kavusturulmasi gerektigini, bunun günümüzde bir zorunluluk haline geldigini kaydeden Özer, “Mesleki egitimin yüzde 65’e çikarilmasi, AB’ye girmek isteyen bir Türkiye için kaçinilmazdir. AB ülkeleri mesleki egitime agirlik vermekte ve bu oran bazi ülkelerde daha da yüksek olmaktadir. Ülke olarak meslek liselerini cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Bunun için de öncelikle katsayi uygulamasi kaldirilmali, meslek lisesi mezunlari askeri okullara da alinmalidir” dedi.

 

Türkiye’nin kroniklesen sorunlarindan biri olan issizligin azaltilmasi ve ara eleman ihtiyacinin karsilanmasinin mesleki egitime agirlik verilmesiyle mümkün olacagini vurgulayan Ahmet Özer, geçmiste yogun talep dolayisiyla meslek liselerine sinavla ögrenci alindigini hatirlatarak, meslek liselerinin tekrar tercih edilen okullar olmasi için çalisilmasi gerektiginin altini çizdi.

 

Özer, meslek liselerine gereken önemin verilmesinin, bu isin egitimini alan ve is bulamayan mezunlarin istihdam edilmesi için de bir firsat olusturacagini kaydetti.

 

Teknik Egitim Fakültesi mezunlarinin 1998’den beri kontenjanlarda adeta yok sayildigini belirten Özer, “Mesleki ve teknik ögretmenlerin kendilerine ayrilan kontenjanin artirilmasi yönündeki talebi makuldür. Bakanlik bu talebe sessiz kalmamalidir. Yetkililerle yapacagimiz görüsmelerde bu konuyu gündeme getirecegiz” seklinde konustu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen