Haber
2016-07-28 08:26:44
Millet, dünyaya yeni destanlar sunuyor

 

Konya'da alanları dolduran coşkulu kalabalığa hitap eden Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Millet, üzerine alçak uçuş yapanlara karşı tankın önüne çıkarak, cesaretle tanka meydan okuyarak, mermiye kafa atarak, destan yazdı. 13 gündür de meydanlarda. Her gün meydanları birlikte tutarak, dünyaya yeni destanları birlikte sunmuş oluyoruz" dedi.

Genel Başkan Ali Yalçın, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı 'Milli İrade Nöbeti' tutan vatandaşlarla bir araya geldi. Mevlana Meydanı'nda toplanan coşkulu kalabalığa hitap eden Yalçın, Türkiye'nin milletçe birçok badireyi birlikte atlattığını söyledi.
 


Darbeler tarihin çöp sepetinde

“Ülkede her 10 yılda bir darbe girişimi denendi” diyen Yalçın, bununla yetinmediklerini vurgulayarak şöyle devam etti: “Farklı kurumlar da kendilerince sözde darbe girişiminde bulundular. Milleti, darbelerle ve girişimleriyle bunalttılar. Onun için millet, darbe parantezini kendisi kapattı. Millet, üzerine alçak uçuş yapanlara karşı tankın önüne çıkarak, cesaretle tanka meydan okuyarak, mermiye kafa atarak, destan yazdı. 13 gündür de meydanlarda. Her gün meydanları birlikte tutarak, dünyaya yeni destanları birlikte sunmuş oluyoruz.”



 

Millet olaya el koymasaydı, daha vahim olaylar yaşanabilirdi

Cumhuriyet döneminin en kanlı darbe girişiminin 15 Temmuz'da yaşandığını dile getiren Yalçın, “15 Temmuz'da, millet olaya el koymasaydı, çok daha vahim olaylar gelişebilirdi. Sokakları kan götürebilir, Türkiye, Suriye'den daha beter olabilirdi. Onun için bu millet büyük millet. Suriyeli kardeşimizin, 'Sizin yaptığınızı biz yapabilseydik, Esed'in tanklarının önüne dikilebilseydik, ölümü göze alabilseydik bugün Suriye böyle olmazdı. Siz ne büyük milletsiniz' deyişi boşuna değil” ifadelerini kullandı.
 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen