Haber
2009-05-11 07:19:14
Millet Iradesine Ipotek Koyanlari Affetmeyecegiz

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, kadinlarin basini nasil baglamasi gerektigi yönünde toplum mühendisligi yapanlara tepki göstererek, “Bütün kadinlarimizin ve duyarli erkeklerimizin ilk söylemesi gereken sey, hayat biçimlerine sekil vermek isteyenlere, ‘Elinizi ve düsüncenizi üzerimizden çekin’ demek olmalidir” dedi.

 

Sube Kadinlar Komisyonumuz, Anneler Günü dolayisiyla bayan üyelerimize yönelik yemekli bir program düzenledi.

 

Elit Dügün Salonu’nda gerçeklestirilen programa, Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer ve çok sayida üyemiz katildi.

 

Program, Sube Kadinlar Komisyonu Baskanimiz Betül Çilek’in açilis konusmasiyla basladi.

 

Daha sonra söz alan Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Egitim-Bir-Sen’in bu yil yetkili olmasi durumunda, diger sendikalarla aralarindaki farki, tüm egitim çalisanlarinin bariz bir sekilde görecegini söyledi. Gündogdu, egitim çalisanlarindan alacaklari yetkiyi çalisanlarin lehine ve sonuna kadar kullanacaklarini kaydetti.

 

‘Kadinlarin Hayat Biçimlerine Sekil Vermekten Vazgeçin’

Gündogdu, annelik misyonunun sefkat ve merhamet abidesi oldugunu ifade etti. Bu ülkenin meshur erkeklerinin kilik kiyafet yönetmeligi tartismalarinda bile televizyonlara çikarak kadinlarin basini nasil baglamasi gerektigi yönünde toplum mühendisligi yaptiklarini hatirlatan Gündogdu, “Öyleyse bütün kadinlarimizin ve bütün duyarli erkeklerimizin ilk söylemesi gereken sey, hayat biçimlerine sekil vermek isteyen kisi veya kurumlara, ‘Elinizi ve düsüncenizi üzerimizden çekin’ demek olmalidir. Biz, darbeseverleri de karsimiza alarak, Ortak Akil Hareketi’ni kurup darbesavarligimizla 100 binlerle meydanlara çikiyoruz. Millet iradesine ipotek koyanlari asla affetmeyecegimizi haykiriyoruz” dedi.

 

Bazi isçi konfederasyonlarinin çetelere sponsor oldugu bir ortamda millet iradesinin yaninda ve önünde olmanin bir gurur tablosu oldugunu vurgulayan Gündogdu, “Ülkemiz adina yaptigimiz bu sendikaciliga, mitinglere katiliminizla üye olarak destek verdiginiz için hepinizi tebrik ediyorum” seklinde konustu.

 

Ana muhalefeti Yakindan Takip Ediyoruz

Siyasilerin, ‘Karakolda dogru söyler, mahkemede sasar’ yaklasimlarini çok iyi bildiklerini kaydeden Gündogdu, CHP’nin türban ve Kur’an Kursu açilimina da deginerek, sözlerini söyle sürdürdü:

“Oy isterken hak ve özgürlükleri önemseyip, oy aldiktan sonra ikinci plana atilmalara bütün iktidarlar döneminde tanik olduk. Ana muhalefet partisi CHP’nin siyasetinin yakindan takipçisiyiz. Laikligi, inançlari döven sopa olarak tanimlayip, üniversitede kizlarimizin basörtüsü ile okuma hakkini bile yargiya tasiyan bu siyaset biçimini elbette kinadik. Ancak Mahalli Idareler Seçimleri öncesi basörtülülere rozet takma ve Kur’an Kursu açilimi uygulamalari oldu.”

Gündogdu, CHP Genel Baskani Deniz Baykal’a çagrida bulunarak, “Dün Anayasa’nin egitimde firsat esitligini gasp ederek siyaseti halk adina degil de, derin devlet adina yapip yargiya tasidiginiz bu basörtülü kizlara rozet takmada samimiyseniz, yaptiginiz ayiptan kurtulmak için ‘egitimde firsat esitligi’ önergesi verin. Katsayi ve basörtüsü yasaginin kaldirilmasi için önerge verin. O zaman samimiyetinizi görelim. Eger bu CHP’nin istismarlari ise, son istismarlari olacak. Yok, siyasi bir tövbe ise, Allah CHP’nin tövbelerini kabul etsin” diye konustu.

Yarginin, yargiçlari atayan iradeye göre degil, hukukun üstünlügüne göre karar vermesi gerektigini bildiren Gündogdu, “Artik Ahmet Necdet Sezer’in ve Süleyman Demirel’in atadiklarinin yaptigi her iste onlari hatirlamak istemiyoruz. Özal’i hatirlamaktan da gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandi.

 

Haklarimizi Almak Için Birlikte Mücadele Edelim

Sube Baskanimiz Aydin Kalkan ise, çalisan tüm bayanlari, emeklerinin karsiligi olan haklarini alana ve özgürlüklerimizi olabildigince genisletene kadar Egitim-Bir-Sen çatisi altinda örgütlü mücadele etmeye çagirdi.

 

Kalkan, konusmasinda, çalisan kadinlarin sikintilarinin giderilmesi konusunda atilmasi gereken adimlardan da söz etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen