Haber
2013-03-09 06:37:11
Millet İradesini Gösterdi Sıra Hükümette

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No’lu Şube, Genel Başkan Ahmet Gündoğdu’nun da katılımıyla Atakent Salon Vals’ta “Adım Adım Daha Müreffeh, Daha Özgür Türkiye’ye Doğru” konulu bir program düzenledi. 1.700’ü aşkın davetlinin katıldığı programda konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sendikal yolculuğa, vesayeti deşifre etmek için çıktıklarını ifade ederek, “Bu hareket; vesayeti deşifre için, daha çok millet ve millet egemenliği, insanlığın geleceği, öznesi insan olan değerler sendikacılığı için başlamıştır. İnsan merkezli sendikacılık yapıyoruz. Demokrasiyi yeşertmek, medeniyet değerlerimizi yaşatmak için çalışıyoruz” dedi.

 

12 Milyon 300 Bin İmzadan Daha Güçlü Bir Destek Düşünülemez

Memur-Sen’in başlattığı “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” kampanyası sonucu toplanan 12 milyon 300 bin imzayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e teslim ettiklerini hatırlatan Gündoğdu, “Millet iradesini gösterdi. Hükümet çözümden yana ise, bundan daha güçlü bir destek düşünülemez” ifadesini kullandı.

Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başörtülü bir kadın cumhurbaşkanı eşi olabilir, başbakan eşi olabilir ama kamu görevi yapamaz. Bu, insan hakkı ihlalidir, bunun adı cinsiyet ayırımcılığıdır, haddini bilmezliktir. Darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliği, demokratikleşme yolunda önemli mesafeler kat etmiş bir ülkeye yakışmıyor. Kılık ve kıyafetin çağdışı bir yönetmelikle düzenlenmesine son verilmelidir. Başörtüsü yasağının kaldırılması konusunda lütuf değil, köklü çözüm istiyoruz.”

Karma Eğitim Pedagojik Değerler Açısından Ele Alınmalıdır

Konuşmasında karma eğitim konusuna da değinen Ahmet Gündoğdu, “Bu konu, ideolojik perspektif yerine, insan hakları, inanç, kültür ve pedagoji gibi değerler ve disiplinler açısından ele alınmalıdır. İsteyen velinin çocuğunu ayrı okullarda okutabilmesine imkan verilmelidir. Geçmişte çok başarılı olmuş kız ve erkek okullarımız yeniden topluma kazandırılmalı ve veliler, çocuğuna nasıl bir eğitim aldıracağına kendisi hiçbir baskıya maruz kalmadan, özgürce karar verebilmelidir” şeklinde konuştu.

Kuruş Değil Duruş Sendikacılığı

Hedeflerinin, cüzdan değil, vicdan odaklı sendikacılık yapmak ve bunu gelenek haline getirmek olduğunu kaydeden Gündoğdu, şunları söyledi: “Bizim yaptığımız, kuruş değil, duruş sendikacılığıdır. O yüzden öğretmenlerle ilgili tartışmalarda doğru yerde ve dik durmayı seçtik. Ücretle ilgili sorunu telafi etmek mümkündür ama itibar kaybı olursa, onu yeniden ihdas etmek çok kolay değildir. Eşit işe eşit ücret düzenlemesinde, muadili bulunmadığı gerekçesiyle ek ödeme kapsamı dışında tutulan öğretmen ve öğretim elemanlarının mağduriyetinin giderilmesi konusundaki mücadelemiz ve yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürüyor. Bu adaletsizliğin giderilmesi için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.”

Kadınlar Sahaya Çıkıp ‘Ben Varım’ Demelidir

Çalışanların yüzde 51’nin kadın olmasına rağmen bunun sendikal örgütlenmeye yansımadığına dikkat çeken Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, kadınların sendikal çalışmalara katılmasını, sahaya çıkıp ‘ben varım’ demesi gerektiğini vurguladı.

Gündoğdu, Bangladeş’te yetim çocuklar için Mehmet Akif İnan Yetimhanesi kurmak niyetiyle bir arsa satın aldıklarını, Suriye’deki savaşın mağdurları için ‘Bir Mama Bir Bez’ kampanyası başlatarak sosyal projelerini gerçekleştirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

 

Ermiş: Kadınlarla İlgili En Fazla Gayret Gösteren Sendikayız

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş ise, kadınlarla ilgili en fazla gayret gösteren sendika olduklarını ifade ederek, “Kadınlara pozitif ayrımcılığı referandumla anayasaya yazdıran sendikayız. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık kazandırmayı başardık ama kadınlar arasında kıyafete dayalı ayrımcılığı kaldırmadıkça bu pozitif ayrımcılığın fazla bir anlamı olmadığını da gördük. 2013 yılını, bu ayrımcılığın ortadan kaldırılacağı yıl ilan ettik. İnşallah, yüzümüzün akıyla çağdışı bir yasağı hep birlikte tarihin çöp sepetine atacak ve ülkemizi bir asırlık ayıbından kurtaracağız” dedi.

İstanbul Milletvekili İsmet Uçma ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zeynel Abidin Polat’ın da birer selamlama konuşması yaptıkları programa, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Yavuz, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Talat Yavuz, 6 No’lu Şube Başkanı İdris Şekerci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Asiltürk, İl Milli Eğitim Denetmenleri Başkan yardımcıları Mahmut Eraslan ve Ahmet Faruk Pamukçu, Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Faik Güler, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Budak, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Verim, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Gül, Öğ-Der İstanbul İl Başkanı Celal Çoban, MAZLUMDER Yönetim Kurulu Üyesi Ali Öner, Eğitim-Bir-Sen Marmara Üniversitesi Temsilcisi Doç. Dr. Ahmet Şükrü Özdemir, Eğitim-Bir-Sen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Temsilcisi Dr. Hüseyin Emin Sert, Eğitim-Bir-Sen Türk-Alman Üniversitesi Temsilcisi Emine Şahin de katıldı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen