Haber
2013-04-20 07:38:40
Millet Kanın Durmasından, Barışın Sağlanmasından Yana

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, milletin, kanın, gözyaşının durmasından, barışın sağlanmasından yana olduğunu söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Adana 1 No’lu Şube’nin il divan toplantısında konuşan Gündoğdu, akil adam ve akil örgütün her türlü illegal yapılanmaya karşı, milletin değerlerinin yanında olmak demek olduğunu kaydederek, “Bize tebliğ edilen bu görevle bir üstünlüğe kavuşmuş değiliz, bundan önce de biz bu ülkeyi bu söylemlerle tarıyorduk” şeklinde konuştu.

“Bu çözüm bizden geçmiyor. Bu, güvenlik sorunudur, devletindir, askerindir, polisindir, istihbaratındır. Bizim böyle bir sorumluluğumuz yok ama bu ülkede demokratikleşememe sorunu var” diyen Ahmet Gündoğdu, şöyle devam etti:

“Demokratikleşmede devletin gerekli önlemleri almasında eksiklikler var, eğitimde fırsat eşitsizliği var, neredeyse Hazreti Muhammed’in Türklüğüne vardıracak kadar faşistlik var. Buna kızıp Kürtçülükle de rövanş almaya kalkışan yaklaşımlar var. O zaman medeniyet değerimizden bahsediyorsak, şunda anlaşalım; Habeşistanlı köle Bilal o gün yaşadığı toplumun en az selam verilen, dışlanmışlarındandı ama medeniyet davamız ve inancımız sayesinde Hazreti Bilal oldu. O günün müesses nizamının önde gelen üç adamından biri olan Ebu Leheb, yaratılışındaki eşref-i mahlukata isyan edip esfel-i safilin olmayı seçti. O zaman cahiliye toplumunun anlayışına prim vermeden Bilal’i hazret yapan değer ve Ebu Leheb’e Arap oluşunun hiçbir katma değer üretmediği gerçeğini görüp hareket etmek lazım.”

Terör sorununu ortadan kaldırmak adına, bataklığı kurutmak amacıyla neler yapılabileceğinin sorgulanması gerektiğini anlatan Gündoğdu, “Dolmabahçe Sarayı’na giderken, ‘Çağrılan bu insanlarla benim bir arada ne işim var’ dedim. ‘Hükümet, başbakan bizden ne isteyecek’ dedim. Ömrümde bir araya gelmeyi hiç düşünmediğim, her kesimin en ideolojik öncülerinden örgütler, şahıslar. Lale Mansur da orada, Deniz Ülkü Arıboğan da. Hülya Koçyiğit, Mithat Sancar orada. Her kesimden insan var. Başbakanın cevabıyla hepimiz rahatladık. ‘Başbakan, sizden terörü bitirmenizi istiyor. Sizin de terörü bitirmeden yana olduğunuzu biliyor. Eğer bu düşüncedeyseniz, üslubu, içeriği size ait olmak üzere nasıl istiyorsanız öyle çalışın’ deyince, hepimiz rahatladık. Terör bitsin. Kandan, kadavradan, şehit cenazelerinin acısından geçim elde edenlerin elinden bu oyuncak alınsın. Biz buna sonuna kadar ‘evet’ diyoruz” şeklinde konuştu.

 

Terör Bitsin mi Devam mı Etsin

Terörün hesaplanabilir maliyetinin 480 milyar lira olduğunu belirten Gündoğdu, memura 15 milyar lira aktarılması durumunda, bunun en az yüzde 40 zamma tekabül ettiğini, bu nedenle bu sorunun çözülmesi gerektiğini, karşı koyanların da bir şey diyemediğini dile getirdi.

Akil İnsanlar Heyeti’nde her kesimden insan olduğunu ifade eden Gündoğdu, “Her kesimden insan var, sorular sert. Karşı koyanların amacı, niyeti kötü ama cevabı verince bir tek itiraz noktası kalmıyor. Çünkü karşı koyanların elinde bir argüman yok. Soru şu, ‘Terör bitsin mi, devam mı etsin” dedi.

“Medeniyet Davamız ve Sendikal Mücadelemiz” konulu konferansa da katılan Gündoğdu, bu milletin değerlerini önemseyerek, kırmızı çizgisi şehitler olan, istikameti millet olan bu yolculuğu devam ettirmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Bu sorun bitsin, canımız yanmasın, şehitler gelmesin, annelerin gözyaşları dinsin. Barış ve huzur ortamını hep beraber sağlamamız lazım” diye konuştu.

Milletin Canı Daha Fazla Yanmasın

Gündoğdu, terörün her türlüsüne karşı olduklarını ve teröristle mücadelenin devletin güvenlik görevlilerinin işi olduğunu ancak terörle mücadelede bataklığı kurutmak gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Şu anda halkta müthiş bir heyecan, beklenti ve muazzam bir kabulleniş var. Çok önemli ve hassas bir dönemden geçiyoruz ancak teröristle mücadele ile terörle mücadeleyi birbirine karıştırarak, süreci sabote etmek isteyenler çıkabiliyor. Bu ülkenin bir terör sorunu var. ‘Mücadele edilmesin’ demiyoruz. ‘Milletin canı daha fazla yanmasın, şehit yakınları üzülmesin, bu sorun da bitsin’ diyoruz. Halkın böyle bir beklentisi var. Sürece yönelik destek de bunun kanıtı. Söyleyecek sözü olan söylesin ama sürece engel olmaya çalışmak niye? Terör bitmesin mi? Biz ‘bitsin’ diyoruz. Sürece karşı olanlar, şehit olmuş bir gencin anne ve babasına ne söylemek ister? Çocuğunu Güneydoğu’ya gönderenlere ne demek isterler? O bölgede öğretmen yokluğundan çocukların dersleri boş geçiyor. Bunlara ne demek isterler? Sürece karşı koymak isteyenler bir şey demiyor, demokratikleşme konusunda bir şey yapmıyorlar. Milliyetçilik, eline cetvel alıp da ölçülecek bir şey değil. Barış için söyleyeceklerimiz var.”

Bölgede birçok ile gittiklerini ve ziyaretlerine devam edeceklerini söyleyen Gündoğdu,  “Yapmak istediğimize, sivil toplum örgütleri ve halk büyük destek veriyor. Bu adım başarısız olursa, millet kaybetmeye devam edecek; illegal yapılanmalar ve silah tüccarları kazanacak ancak şu ana kadar umduğumuzdan daha büyük destek oldu. Artık sivil toplum örgütleri bunu sahipleniyor. Zaman zaman bazı siyasetçilerin sorumsuz açıklamaları bazı marjinalleri harekete geçirse de, sürece destek artarak devam ediyor. Halk, kanın, gözyaşının durmasından, barışın sağlanmasından yanadır” dedi.

Bazı sendikaların Başbakan ile görüşmelerine vatana ihanet demesine de tepki gösteren Gündoğdu, “Ülkenin yüzde 50’sinden fazlasından oy almış bir başbakanla terörü bitirmek, milletin temsilcisi olarak toplantı yapmak mı ihanet, Ergenekon ve darbecilere ev sahipliği yapmak mı ihanet? Bu ülkede vatanı Ergenekon’a peşkeş çekenler vatan bölünmesin diyor. Vatanı esas onlar bölüyor. PKK’ya ya da Ergenekon’a ev sahipliği ya da yanaşmalık yaparak, yüz binlerce üyenin genel başkanı olmaktansa, milletin değerlerine hizmet ederek üyesiz ve sendikasız kalmayı tercih ederiz” ifadelerini kullandı.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen