Haber
2013-05-03 07:39:07
Millet Olarak Artık Terörü Konuşmak Yerine Çözüme Katkı Sunmalıyız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 30 yıldır terörün kaynağının ve destekçisinin tartışmayla geçirildiğini belirterek, “Artık millet olarak konuşmak yerine sorunun çözümüne katkı sunmalıyız” dedi.

Gündoğdu, Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu Sekreteri Levent Korkut ile birlikte Balıkesir’de 400 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile biraraya geldi.

Toplantıya katılan, katkı sunan herkese teşekkür eden Gündoğdu, milletin yüzde 99’unun terörün bitirilmesinde hemfikir olduğunu ancak bitirme süreciyle ilgili kaygılar yaşandığını söyledi.

Sürecin millet lehine gelişmesi için mücadele ettiklerini ifade eden Gündoğdu, şöyle konuştu: “Savaşın, terörün kaybedeninin genelde millet olması nedeniyle barışın hakim kılınmasıyla kazananın vatandaş olmasını diliyoruz. Bizler terör bitsin diye biraraya geldik. Ergenekon’la, teröristle, PKK ile mücadele devletin ve güvenlik kuvvetlerinin işidir. Bizim işimiz, bataklığı kurutmaktır. Bataklığı kurutmak için yapabileceğimiz ne olabilir sorusunu hep beraber cevaplandırmaktır. 30 yıldır ‘terörün arkasında kim var; dış güçler mi, iç güçler mi’ diye soruyorduk. Şimdi ‘çözelim’ diyoruz. Neredeyse 4 aydır şehit cenazeleri gelmiyor. Annelerin, babaların gönülleri rahat. Bunu 4 ayla sınırlı tutmayıp 400 aya, 4 bin aya, 400 yıla yaymak mümkün mü, derdimiz bu.”

Mevlana’nın pergel metaforunun önemli olduğunu dile getiren Gündoğdu, “Birinci ayağı, şehitlerin ruhunda, şehitlikte. Çanakkale’deki destanda Kürt Ahmet’le Türk Mehmet, Laz Hüseyin’le Arap Hasan koyun koyuna, omuz omuza bu ülke için bedel ödemişler. İkinci ayağımız olarak vatanın bölünmezliği konusunda asla taviz vermeden bütünleşmeyi sağlamak için ateşe su taşımak. Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan serçeyi çok önemsiyorum. Bugün milletin ateşine su taşıma zamanı diyorum” şeklinde konuştu.

Levent Korkut ise, “Bu süreçten başarıyla çıkarsak eğer, önümüz açılacak ve toplum gerçek sorunlarını tartışmaya başlayacak” ifadelerini kullandı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen