Haber
2013-03-16 06:37:27
Millete Rağmen Karar Veren Yapılanmaların Doğum Yeri Darbe Anayasasıdır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, millete rağmen karar veren yapılanmaların doğum yerinin darbe anayasası olduğunu söyledi.

Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliği’nin İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlediği “Medeniyet Davamız ve Demokrasi Mücadelemiz” konferansına konuşmacı olarak katılan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Amerika’nın emperyalizmin, kapitalizmin merkezi, Siyonizm’in de sponsoru olduğunu ifade etti.

Batı’nın medeniyet tanımının öldürmeyi esas aldığını belirten Gündoğdu, “Bizim medeniyetimiz ise bir insanın kurtuluşunu kainatın kurtuluşu, ölümünü ise kainatın ölümü olarak görür. Batı medeniyetinin demokrasi anlayışı da ikiyüzlüdür, çifte standartlıdır. Birleşmiş Milletler’in 202 üyesi var. Amerika, Çin, Rusya, İngiltere ve Fransa veto etmek yetkisine sahiptir. Hatırlayın 2,5 yıl önce 186 ülke Gazze’de yapılan katliam durdurulsun diye karar aldı ama Amerika veto etti. Bu demokrasi bize cahiliye döneminin demokrasisini anlatıyor. Cahiliye dönemindekiler kervanlarla başka ülkelere yolculuğa çıkarken azıklarının yanına helvadan yapılmış önemli putlarını alıyorlarmış. Azıkları bitince de o putları yiyorlarmış. Tıpkı bugün Batı’nın demokrasi putunu yediği gibi, Birleşmiş Milletler, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve IMF de böyle” şeklinde konuştu.

Bu Yanlış Hesabı Düzeltin

Kuruldukları günden itibaren emperyalizme, kapitalizme, Siyonizm’e ve sömürüye karşı oldukları gibi, IMF’ye de hep karşı olduklarını söyleyen Gündoğdu, IMF’nin gidip de şifa verdiği hiçbir ülke olmadığını kaydetti. Gündoğdu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz IMF’yi kovun diyerek Kızılay’da eylem yaparken, TÜSİAD başta olmak üzere iş dünyası IMF’siz hayat olmaz diyordu. Şimdi IMF’ye borç verir hale geldik. Türkiye her yıl yüzde 8-10 büyürken, krizi en iyi yöneten ülke bizken, büyüyen pastadan, IMF gitmesin diyenlerin elde ettiği pay daha fazla. Bunu da anlamıyorum. Bu sosyal politikadaki bir sorun. Katsayı engeli kalksın dediğimizde, hayır bu engel kalkmaz diyen TÜSİAD, bu engellerin kalktığı iklimden daha çok kar ediyorsa, her krizde onlarca banka batarken bu krizde ise bankalar kar elde etmeye devam ediyor ve memura gelince de azla yetinin deniliyorsa bu hesabı kabul etmemiz mümkün değil. Altını çizerek söylüyorum, bu ülkenin başı dardaysa maaş almadan görev yapmaya hazırız, razıyız. Ama bu ülkenin başörtü özgürlüğüne, demokrasisine savaş açanlar, darbecilere brifing verenler, onlarla kol kola girenler, büyüyen pastanın bayramını yapıyorsa, burada bir hesap yanlışlığı var. İktidar, bu hesap yanlışlığını düzeltmelidir. İnsan haklarını gasp edenlerin ipini, bu halka şaşı bakanların elinden kurtarmak bütün vicdanı olan insanların ortak sorunudur.”

Darbe Ürünü Yönetmelik Kaldırılmalıdır

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara kıyafet serbestliği getirilmesi amacıyla 12 milyon 300 bin imza topladıklarını ve bunun Cumhuriyet tarihinde bir rekor olduğunu kaydeden Gündoğdu, kampanyaya Afyonkarahisar’dan 103 bin 250 imzayla destek verildiğini bildirdi.  1982’de yürürlüğe giren Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik’in kaldırılması gerektiğini dile getiren Gündoğdu, “Kadınlara seçme hakkı 1930, seçilme hakkı da 1934 yılında verildi. 2013 yılında devlet memurluğu yapmak ya da siyasete girmek isteyen kadına ne giyeceğini seçme hakkı verilmiyor. 411 milletvekilinin, ‘başörtülü öğrenciler üniversitede okuyabilsin’ diye verdiği karar, 7 cübbeli tarafından laikliğe dayandırılarak iptal edildi. Halbuki anayasamızda yargı, Türk milleti adına karar vermek zorundadır. Türk milletine rağmen karar veren bu yapılanmaların doğum yeri, darbe anayasasıdır” ifadelerini kullandı.

İnsanların, seçmediği ırklarından dolayı üstünlük aranmasını, cahiliye toplumu anlayışı diye niteleyen Gündoğdu, “Silivri Cezaevi Türk’ten, Kandil ise Kürt’ten geçilmiyor. Demek ki, Türk ya da Kürt olmak değil, insan olmak, medeniyet değerlerinden haberdar olmak ve öbür dünyada hesaba çekileceğinden haberdar olarak vicdanın muhasebesiyle yaşıyor olmak gerekir” diye konuştu.

Konferansa, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ve Memur-Sen’e bağlı sendika başkanları ile üyeleri katıldı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen