Haber
2011-06-08 07:23:34
Millete Ragmen Sendikacilik ve Siyaset Yapanlar Tarihin Çöp Sepetindeki Yerini Alacaktir

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Çorum Subemizin düzenledigi Çatak Senligi’ne katildi.

 

Çatak Tabiat Parki’ndaki senlikte bir konusma yapan Ahmet Gündogdu, KESK ve Kamu-Sen’i elestirerek, Kamu-Sen ve KESK’in sorun çözmek yerine sorun olusturdugunu söyledi. Gündogdu, millete ragmen sendikacilik ve siyaset yapanlarin tarihin çöp sepetindeki yerini alacagini kaydetti. Memur-Sen’in Türkiye genelinde yetkili sendika oldugunu hatirlatan Gündogdu, elde ettikleri bu basarida emegi geçen teskilatimiza tesekkür etti.

 

1992 yilinda Egitim-Bir-Sen’i, ‘vesayeti desifre etmek’ için kurduklarini dile getiren Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Bunun anlami ne? Devletten alacakli, millete borçlu sendikacilik. Demokratik devlet yerine çete devleti getirerek sendikacilik yapanlara karsi darbesavarligimizi ortaya koyarak demokratik devleti insa etmek. Toplu sözlesmeye de, yargi reformuna da, Anayasa Mahkemesi’nin kendine gelmesine de, HSYK kararlarinin yargiya açilmasina da ‘evet’ diyerek, milletin anayasasinin yapilabilecegini gösterdik.”

 

“Iste bu Memur-Sen farkidir” diyen Gündogdu, “Memur-Sen ‘evet’ derken, ‘hayir’ demeyi Islam’in hayri zanneden zavallilar, Imrali’yi, Silivri’yi sevindirecek ‘hayir’ kampanyasi yürüttüler. Memur-Sen, toplu sözlesme için ter akitiyorken, sözde toplu sözlesme isteyenler, ‘toplu sözlesmeye hayir’ oyu verdiler. Ama gün tövbe günü. Önümüzde yeni bir anayasa süreci var. Referandumda ne demis olursaniz olun, tövbe edin. Allah tövbenizi kabul etsin, millete dönün. Millete ragmen sendikacilik yapanlar da, siyasetçilik yapanlar da tarihin çöp sepetindeki yerini mutlaka alacaktir” seklinde konustu.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen