Haber
2014-04-01 07:45:54
Millete Tuzak Kuranlara Uzak Sendikayız

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, Büyük Türkiye idealine daha fazla katkı yapmak ve milli iradenin gür sesi olmak için Eğitim-Bir-Sen’in hem nicelik hem de nitelik olarak büyümesi, ilerlemesi gerektiğini belirterek, bu anlayış ve düşünce doğrultusunda, 24 saat sendikacılık yaklaşımıyla, bir yandan kendilerini geliştirmeye, bir yandan üye sayılarını artırmaya yönelik faaliyetlerini gece gündüz demeden sürdürdüklerini söyledi. Bilgin, “Millete tuzak kuranlara uzak sendikayız” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No’lu Şube’nin düzenlediği programda konuşan Murat Bilgin, sendika olarak her zaman eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin ve milletin yanında, milletin karşısında mevzi alan oluşumların ise karşısında olduklarını, bu duruşlarını, 22 yıldır hiç bozmadan sürdürdüklerini kaydetti.

 

Ara sokakların değil, meydanların sendikası olduklarını ifade eden Bilgin, “Gizli amaçlar doğrultusunda bu milletin karşısında yer alan ve bu millete tuzak kuranların, hangi düşünce ve anlayışın temsilcisi olursa olsun, hep karşısında durduk, meydanlara çıkarak ‘dur’ dedik. Bundan sonra da, milletin benimsemediği her türden antidemokratik yapının karşısında olmaya devam edeceğiz. Büyük ve güçlü bir aile olarak yerimiz her zaman milletin yanı olmuştur” şeklinde konuştu.



 

Büyük Türkiye idealine daha fazla katkı yapmak ve milli iradenin gür sesi olmak için Eğitim-Bir-Sen’in hem nicelik hem de nitelik olarak büyümesi, ilerlemesi gerektiğini vurgulayan Bilgin, “Bu anlayış ve düşünce doğrultusunda, 24 saat sendikacılık yaklaşımıyla, bir yandan kendimizi geliştirmeye, bir yandan üye sayımızı artırmaya yönelik faaliyetlerimizi gece gündüz demeden sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı kanununda yapılan son değişikliklere de değinen Murat Bilgin, şöyle devam etti: “Bulunduğumuz makamlarda farkımızın ve rengimizin hissedilmesi, olumlu anlamda iz bırakmamız gerekmektedir. Birileri gibi, makamlardan güç alan değil, makamlara güç veren yöneticiler olmalıyız. Rotasyona uğrasa da mutasyona uğramayan yöneticiler dönemi artık kapanmalıdır.”

 

28 Şubat postmodern darbe sürecinde gasp edilen özgürlüklerin, verdikleri mücadele sonucunda geri alındığını kaydeden Bilgin, katsayı adaletsizliğinin giderilmesi, üniversitelerdeki başörtüsü yasağının sona erdirilmesi, kadınların başörtülü olarak kamuda çalışmasının önündeki engelin kaldırılması, Kur’an eğitiminin önündeki yaş sınırının kaldırılması, 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatmasının sona erdirilmesi, Milli Güvenlik Dersi’nin kaldırılması başta olmak üzere, eğitimde ve kamuda vesayetin izlerinin silinmesinde en büyük payın Eğitim-Bir-Sen’e ait olduğunu dile getirdi.



 

Toplu sözleşme hakkının alınması, sendikalı kamu görevlilerine üç ayda bir toplu sözleşme ikramiyesinin verilmesi, promosyonların tamamının çalışanlara dağıtılması, genel idare hizmetleri sınıfında çalışanların aynı unvanda olmasına rağmen farklı kurumlarda farklı maaş almalarındaki adaletsizliğin giderilmesi, ek ödeme, taban aylığa ve emekli ikramiyesine zam dahil onlarca kazanıma imza attıklarını söyleyen Bilgin, şunları söyledi:
 

“Biz, eğitim çalışanlarının karşısına, yalan yanlış bilgilerle alanı manipüle edenlerin aksine, özlük ve özgürlüklerle ilgili elde ettiğimiz kazanımlarla çıkıyoruz. Biz, sadece eleştirmek yerine öneri ve teklif sunuyor, laf üretmek yerine kazanım sağlıyoruz. Sendikal yolculuğa çıkarken verdiğimiz sözlerin gereğini bir bir yerine getiriyor; çalışanların ekmeğini büyütürken, özgürlük alanlarının genişletilmesi, Türkiye’nin tam demokrasiye geçmesi için verdiğimiz mücadelenin meyvesini topluyoruz. Bu mücadelede emeği geçen bütün üyelerimize teşekkür ediyorum.”  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen