Haber
2009-04-10 07:19:03
Milleti Kucaklayacak Pakete Ihtiyaç Var

Memur-Sen’in üyeleri için yaptigi Grup Ferdi Kaza Sigortasi tanitim toplantilarina devam eden Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Türkiye’nin gerçek gündeminin ekonomi, issizlik ve demokratiklesme oldugunu söyledi.

 

Programi çerçevesinde Sanliurfa ve Hatay’da çesitli etkinliklere katilan Gündogdu, gündeme iliskin önemli degerlendirmelerde bulundu. Sanliurfa’da Memur-Sen üyelerini kapsayan Grup Ferdi Kaza Sigortasi anlasmasiyla ilgili El Ruha Otel’de düzenlenen basin toplantisinda konusan Gündogdu, 2008 yilinin son aylarindan itibaren siyasi partilerin, belediyelerin, kurumlarin ve kamuoyunun enerjisinin büyük bir bölümünü seçim kampanyalari ve tartismalarina harcadigini ifade ederek, “Elbette bunu bir zaman kaybi olarak görmüyoruz. Türkiye demokratik bir seçim yapmistir. Sagduyusuna her zaman güvendigimiz milletimiz seçmen kimligi ile siyasi partiler basta olmak üzere tüm kamuoyuna sandikta çok önemli mesajlar vermistir. Iktidara, ‘dersine daha çok çalismak’; muhalefete ise, ‘seni iktidar olmaya tam hazir görmüyorum, yeniden hazirlanmak’ seklinde ödev vermistir. Milletimizin sandikta verdigi mesaji siyasi partiler çok iyi okuyarak, milletin gösterdigi istikamette 2011 seçimlerine hazirlik yapmalidir. Memur-Sen olarak, milletin gösterdigi istikametin demokratik, özgürlükçü, sivil bir istikamet oldugunu düsünüyoruz. Milletin, kavga yerine biriken sorunlara iktidariyla muhalefetiyle kafa kafaya verip çözümler üretilmesi, issizlik belasina karsi ortak tavir gelistirilmesi gerektigine isaret ettigini düsünüyoruz” seklinde konustu.

 

Türkiye’nin gerçek gündeminin demokratiklesme, ekonomideki kirilganlik ve issizlik oldugunu belirten Gündogdu, bu yil ögretmen, hemsire, doktor ve hizmetli basta olmak üzere 300 bin yeni personel alimina gidilmesi gerektigini kaydetti.

 

SBN ve Grup Marmara Sigorta Aracilik Hizmetleri ile yapilan anlasma hakkinda da bilgi veren Gündogdu, bu anlasmayla üyelerini risklere karsi koruduklarini bildirdi.
Gündogdu, üyelerini kazalardan kaynaklanacak kayiplara karsi ferdi kaza sigortasiyla teminat altina aldiklarini, çesitli sigorta branslarindaki poliçeleri düsük ücretle edinmelerine imkân sagladiklarini belirtti. Toplantiya, Memur-Sen’e bagli sendikalarin sube baskan ve yöneticileri ile üyeler katildi.

 

Memura Siyaset Yasagi Kaldirilmalidir

Gündogdu, daha sonra Hatay’a geçti. Basta Vali olmak üzere Belediye Baskani ile Il Milli Egitim Müdürü’nü ziyaret eden Gündogdu, Antakya Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basin toplantisi düzenledi. Gündogdu, seçimden çikan dersler dogrultusunda ülkenin gerçek gündemine dönülmesi gerektigini vurguladi.

 

Milleti kucaklayan, hukukun üstünlügünü esas alan yepyeni demokratik bir anayasa yapilmasi gerektiginin altini çizen Gündogdu, “Genelde Anayasa’nin tümünün degistirilmesini önemserken, özel de ise kamu çalisanlarinin temsilcisi olmamiz nedeniyle Anayasa’nin kamu çalisanlarini ilgilendiren maddelerini süphesiz daha çok önemsiyoruz. Bu kapsamda, Anayasa’nin 53 ve 54. maddelerinin degistirilerek kamu görevlileri sendikalarina, isçi sendikalarinda oldugu gibi grevli ve toplu sözlesmeli sendikal hak verilmesini talep ediyoruz. Devlet, kendi emrinde çalistirdigi personelinden korkarak AB ülkelerinin memurlarina tanidigi grev ve toplu sözlesme hakkini kamu çalisanlarindan esirgememelidir” diye konustu.

 

Gündogdu, memurlara getirilen siyaset yasaginin kaldirilmasi çagrisinda da bulunarak, Türkiye’nin en okumus, en kültürlü ve birikimli vatandaslarinin bu bilgi ve deneyiminden siyaset dünyasinin da istifade etmesinin saglanmasini istedi.

Ahmet Gündogdu ve beraberindeki heyet, birçok ziyaret de gerçeklestirdi. Ilk olarak Hatay Valisi Nusret Miroglu’nu ziyaret eden Gündogdu, burada yaptigi açiklamada, siyasi partilerin Türkiye’nin gelecegine yönelik çalismalara agirlik vermesi gerektigini ifade ederek, “Seçimler sonuçlandi. Artik iktidariyla muhalefetiyle tüm siyasi partiler, Türkiye’nin gerçek gündemi olan issizlik ve demokratiklesmeyle ilgilenmelidir. Partiler, ülkenin gelecegine yönelik çalismalarla sivil anayasa hazirlanmasinda birlikte hareket etmelidir” diye konustu.

 

Daha sonra Antakya Belediye Baskani Doç. Dr. Lütfü Savas’i ziyaret eden Gündogdu, Memur-Sen olarak çok sayida bölge toplantilari ve konferanslar gerçeklestirdiklerini, bu vesileyle Antakya Belediye Baskani Doç. Dr. Lütfü Savas’a, hem yeni görevinde basarilar dilemek hem de yaptiklari çalismalarla ilgili bilgi vermek üzere nezaket ziyaretinde bulunduklarini dile getirdi.  Antakya Belediye Baskani Doç. Dr. Lütfü Savas ise, kurum olarak tüm sendika temsilcilerine her daim destege hazir olduklari belirterek, Gündogdu ve beraberindeki heyete çalismalarinda basari diledi.

 

Kesintisiz 8 Yillik Egitim Çocuklari Robotlastirdi

Gündogdu, beraberindeki heyetle daha sonra Il Milli Egitim Müdürü Senol Genç’i ziyaret etti. Burada konusan Gündogdu, egitim sisteminde özgür birey yetistirilemiyorsa, demokratiklesmenin mümkün olmadigini vurgulayarak, söyle konustu: “Egitim sisteminin sorunlarini masaya yatirmamiz lazim. Maalesef bugünkü egitim sistemimiz, kaliteli insan yetistirmeye degil, sinavlara ögrenci hazirlamaya endekslenmistir. Artik amaç, hayata hazirlik degil, sinavlara hazirlik haline gelmistir. Bu hiç saglikli degildir. Anaokulundan yüksekögretime kadar egitimimizin kesintili hale getirilmesi gerekiyor. Altyapi imkanlari uygunsa, zorunlu egitim 8 degil, 10 yil da olabilir. Ancak gerekli sartlarin saglanmasi lazim. Bu egitim sistemiyle mesleki egitimin yanisira çiraklik ve din egitimi gibi birçok alan devredisi kaliyor. Egitimin kaliteli olmasi için kesintili hale getirilmesi lazim.” Gündogdu, kesintisiz 8 yillik egitim nedeniyle çocuklarin robotlastirilarak kendi benliklerinden çikartildigini ve bu egitim süreci sonucunda dünyayi iskaladigimizi söyledi.

 

Il Milli Egitim Müdürü Senol Genç ise, okul, aile ve çevre üçgenine çok önem verdikleri ve dört duvar arasinda egitim yapilamayacagini bildiklerini kaydederek, “Gerek aileler gerekse sendikalar egitimin önemli parçalarindandir. Biraraya gelerek ortak akil projeleri üretmeli ve egitimin kalitesini arttirmaliyiz. Çünkü hiçbirimiz birbirimizden akilli degiliz, ortak akil yürüterek sorunlari çözebiliriz” ifadelerini kullandi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen