Haber
2011-01-12 06:22:23
Milletimiz Demokrasiden Yana Taraf Olanlari Unutmaz

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, milletin darbelere ve darbecilere karsi dik duranlari her zaman alkisladigini ifade ederek, “Bu millet, darbelere karsi koyanlara da, 27 Nisan e-muhtirasina karsi dik duranlara da  alkis tutar. Içte ve disarida milletimizin haysiyetini koru- yanlari alkislar. Ama bugün alkislanmasi gerekenler ara- sinda, referandumda yüzde 58’lik ‘evet’in lokomotifi olmus Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen var” dedi.

 

Gündogdu, Istanbul 4 No’lu Subemizin Pendik VIA Hotel’de düzenledigi ‘4. Genisletilmis Egitim Yöneticileri Bulusmasi’na katildi. Burada bir konusma yapan Ahmet Gündogdu, çerçevesini devletin çizdigi sendikaciliga da, çerçevesi devlete karsi çizilen sendikaciliga da karsi olduklarini belirterek, “Sendikalarin bagimsiz olmalarini önemsiyoruz. Bagimsiz ve sivil bir sendika olarak biz, ancak temel hak ve özgürlükler, emek söz konusu olunca tarafiz” seklinde konustu.

 

Insani merkeze alan bir anlayisa sahip olduklarinin altini çizen Gündogdu, “Hak ve özgürlükler konusunda bize destek olanlar en yakin, hak ve özgürlükler konusunda köstek olanlar ise bize en uzaktir” ifadelerini kullandi.

 

“1992’den 2010 yilina kadar yaptiklarimizi anlatacak degilim. Son bir yillik çalismamiza bir göz atmak yeterlidir” diyen Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü: “8 yil boyunca sadece masaya oturmayi marifet sayanlar, hizmet kolunda yetkili sendika sayilari bire inince masayi terk etmek durumunda kaldilar. Disarida konustuklarina aldanmayin. Âyînesi istir kisinin, lâfa bakilmaz. Eger bugün kamu çalisanlari ‘toplu sözlesme’ hakkini almissa, bu, Memur-Sen’in basarisidir.”

 

Hiçbir siyasi partinin, Egitim-Bir-Sen’in ne genel baskanini ne sube baskanini ne de ilçe temsilcisini görevden alamayacagini ve atayamayacagini kaydeden Ahmet Gündogdu, “Bu durum, bizim kadirsinasligimiza engel olamaz. Bu millet, cumhurbaskanlarindan Turgut Özal’a da, eskimez Basbakan Necmettin Erbakan’a da vefasini, saygisini gösterir. ‘Namlusunu millete çeviren askere selam duramam’ diyen Muhsin Baskan’a da, cenazesinde on binlerle katilarak vefasini gösterir. Darbelere karsi koyanlara da, 27 Nisan e-muhtirasina karsi dik duranlara da alkis tutar. Içte ve disarida milletimizin haysiyetini koruyanlari alkislar. Ama bugün alkislanmasi gerekenler arasinda, referandumda yüzde 58’lik ‘evet’in lokomotifi olmus Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen var. Bunun mimari sizlersiniz. Bugün Istanbul’da sendikamiz egitim hizmet kolunda yetkilidir. Önümüzde hedef olarak üniversiteler durmaktadir" diye konustu.

 

Egitim-Bir-Sen’in, sadece egitim alaninda degil, her alanda tüm sorunlarla ilgilenen bir sivil toplum kurulusu oldugunu vurgulayan Gündogdu, sözlerini söyle tamamladi:

“Devletin vatandasini tanimlayan degil, vatandasini taniyan devlet olmasini saglayan bir Anayasa anlayisi ile Haziran seçimlerinin yapilmasini temenni ediyorum.”

 

Istanbul 4 No’lu Sube Baskanimiz Ali Yalçin, Mehmet Akif Inan’in, “Harekette birlik olmazsa, fikirde birlik faydasizdir” diyen Muhammed Ikbal’in sözünü hayata geçirdigini, ayni seyleri düsünen ama ayni noktaya vuramayan bir sosyal tabanin harekette birligini sendikayla sagladigini söyledi. Akif Inan’in ufuk ve vizyon sahibi oldugunu, aradan geçen zamanin teyit ettigini, birlerin baslattigi yolculukta; birler bin, binler on bin, on binler ise yüz bin oldu. Yüz bin sayisi katlanarak 400 bini geçti ve Türkiye’nin en büyük Memur Konfederasyonu Memur-Sen’i meydana getirdi” diyerek sözlerini sürdüren Yalçin, üye yaziminda hedefi yakaladiklarini vurgulayarak, söyle konustu: “Türkiye’de bütün teskilatlarimiz adimlarini siklastirdi. Potansiyel harekete geçti. Egitim hizmet kolunda da genel yetkiyi bu yil Mehmet Akif Inan’a ithaf edecegiz.”

 

Ali Yalçin, yöneticilere hitaben sunlari kaydetti: “Sizler, egitimin direksiyonundaki insanlar olarak ahlak ve karakter kazandiran eylem ve etkinliklere yönelmelisiniz. Arkadan yürümeyin, çünkü arkadan yürüyenler asla yönetici olamazlar. Baskalarinin biraktigi izleri sürmeyin, baskalarinin biraktigi izden yürüyenlerin yeni iz birakma sanslari yoktur. Adaletle yönetmek temel ilkeniz olsun ama tarafsiz olmayin. Çünkü sizler tarafsiniz, iyiliklerin ve güzelliklerin tarafisiniz.”

 

Memur-Sen Istanbul Il Temsilcisi Ahmet Yurtman, kisa bir selamlama konusmasi yaparak, Akif Inan’in, “Ara sokaklardan ana caddelere çikin” dedigini hatirlatarak, “Bugün bu nezih ortamda yapilan toplanti, ana caddeye çikildiginin isaretidir. Emek veren arkadaslarimi kutluyorum” seklinde konustu.

 

Pendik Belediye Baskan Vekili Atilla Ipek ise, ögretmen kökenli biri olarak Egitim-Bir-Sen’in çalismalarini takdirle karsiladigini ifade etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen